• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kuşum kafasını neden böyle yapıyor

Ece A.

Eski Forumcu
Stajyer Uzman
Yardımsever üye
Merhaba, ben mantar olabilme şüphesi ihtimal dahilinde olduğu için prozimi tavsiye ettim ne olur ne olmaz diye. Çünkü kursak mantarı oldukça korkutucu bir hastalık ve kuşun durumu bilinmiyor. Kursak mantarı eğer ki varsa prozimi önerdim tetiklememesi için tabi dediğim gibi bilmiyoruz var mı yok mu önlem amaçlı dedim 🙏🏾

anydayykk

Paylaşımcı
Merhaba, ben mantar olabilme şüphesi ihtimal dahilinde olduğu için prozimi tavsiye ettim ne olur ne olmaz diye. Çünkü kurmak mantarı oldukça korkutucu bir hastalık ve kuşun durumu bilinmiyor. Kursak mantarı eğer ki varsa prozimi önerdim tetiklememesi için tabi dediğim gibi bilmiyoruz var mı yok mu önlem amaçlı dedim 🙏🏾
Zaten ikisi de probiyotik olduğundan sorun olmaz 💪🏻 Ben de röhnfriedden kanatlıoile geçmeyi düşünüyorum probiyotikte sıvı olduğundan dolayı.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ama ilk başta bana Ece hanım şey demişti entrobac içinde maya olduğu için kursak mantarı besler demişti o yüzden kanatlı oil prozim probiyotik alın demişti hangisini alayım
Tekrar merhaba 😊
♦Entrobac probiyotik :
Entrobac, daha geniş bir spektruma sahiptir. Sadece sindirim sistemi için değil, aynı zamanda kuşların bağışıklık sistemini güçlendirmeyi ve genel sağlıklarını korumayı hedefler. Stresli durumlar ve hastalık sonrası toparlanma süreçlerinde sıkça kullanılır.
Hem sindirimi destekler hem de bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.

♦Kanatlıoil prozim :
Bu ürün, probiyotiklerin yanı sıra, özellikle bağırsak sağlığını desteklemek için tasarlanmıştır. Kuşların sindirim sistemindeki yararlı bakterilerin dengesini korumaya yardımcı olur. Genellikle sindirim sorunları, ishal veya antibiyotik kullanımı sonrası bağırsak florasını dengelemek için tercih edilir.
Bağırsak florasını düzenleyerek besin emilimini artırabilir.
Alıntıdır

♦Evet entrobacta maya vardır, prozim de maya yoktur

Ece A.

Eski Forumcu
Stajyer Uzman
Yardımsever üye
Zaten ikisi de probiyotik olduğundan sorun olmaz 💪🏻 Ben de röhnfriedden kanatlıoile geçmeyi düşünüyorum probiyotikte sıvı olduğundan dolayı.
Entrobac'ın içinde maya olduğu için kursak mantarı varsa ki eğer onu besler. Bu yüzden önermedim yoksa entrobac en iyi probiyotiktir :)

anydayykk

Paylaşımcı
Tekrar merhaba 😊
♦Entrobac probiyotik :
Entrobac, daha geniş bir spektruma sahiptir. Sadece sindirim sistemi için değil, aynı zamanda kuşların bağışıklık sistemini güçlendirmeyi ve genel sağlıklarını korumayı hedefler. Stresli durumlar ve hastalık sonrası toparlanma süreçlerinde sıkça kullanılır.
Hem sindirimi destekler hem de bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.

♦Kanatlıoil prozim :
Bu ürün, probiyotiklerin yanı sıra, özellikle bağırsak sağlığını desteklemek için tasarlanmıştır. Kuşların sindirim sistemindeki yararlı bakterilerin dengesini korumaya yardımcı olur. Genellikle sindirim sorunları, ishal veya antibiyotik kullanımı sonrası bağırsak florasını dengelemek için tercih edilir.
Alıntıdır

♦Evet entrobactır maya vardır, prozim de maya yoktur
Ben dediğim gibi biri toz biri sıvı diye kanatlıoile geçmeyi düşünüyordum haftada bir vereceğim entrobac gibi benim kızın bağırsakları çok hassas. Entrobac ekstra bağışıklığı destekliyorsa kanatlıoilin aksine, ikisini de kullanayım o vakit. Hep alıyorum entrobac'ı birkaç ay sonra nem kapıyor kullanamıyorum 🥲 klasik istanbul nemi. İsrafın önüne geçerim dedim bir noktada.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ben dediğim gibi biri toz biri sıvı diye kanatlıoile geçmeyi düşünüyordum haftada bir vereceğim entrobac gibi benim kızın bağırsakları çok hassas. Entrobac ekstra bağışıklığı destekliyorsa kanatlıoilin aksine, ikisini de kullanayım o vakit. Hep alıyorum entrobac'ı birkaç ay sonra nem kapıyor kullanamıyorum 🥲 klasik istanbul nemi. İsrafın önüne geçerim dedim bir noktada.
Olabilir tabiki, minik Bölünmüş alın çabuk bitsin nem de olmaz, kullanın hava almaması için kilitli poşet içinde muhafaza edin😊

Ece A.

Eski Forumcu
Stajyer Uzman
Yardımsever üye
Prozim de çokça tavsiye edilen iyi bir probiyotik. Eğer ki sizde Entrobac çabucak bozuluyor ise Prozim'i de kullanabilirsiniz bence :)

anydayykk

Paylaşımcı
Olabilir tabiki, minik Bölünmüş alın çabuk bitsin nem de olmaz, kullanın hava almaması için kilitli poşet içinde muhafaza edin😊
Kilitli poşer mantıklıymış denerim onu 💪🏻 niye daha önce aklıma gelmedi acaba wpldlamdlalwls teşekkürler 🙏🏼 @ezgi99 siz kanatlıoil sipariş edin o vakit.

anydayykk

Paylaşımcı
Prozim de çokça tavsiye edilen iyi bir probiyotik. Eğer ki sizde Entrobac çabucak bozuluyor ise Prozim'i de kullanabilirsiniz bence :)
İatanbul çok nemli hep %70, %90 arası. sıvı olanların kutusu çok sıkı asla nem almıyor ama bu probiyotik hep 2 aya topaklanıyor kutu içinde. sallatyınca düzeliyor yapısı da ağır değil aslında ama ne olur ne olmaz kullanmıyorum ben. nemlenince biraz ağır yapı oluyor ya. Yarın kanatlıoil sipariş edeceğim, sonra entrobac alıp birlikte kullanırım ikisini değiştire değiştire.

Ece A.

Eski Forumcu
Stajyer Uzman
Yardımsever üye
Bende İstanbul'da yaşıyorum ama ben bir problem yaşamadım Entrobac kullanıyorum🙊 İstanbul'da olmak değil de yaşadığımız konumlara göre fark ediyor olabilir öyle diyelim 🙏🏾 veya saklama koşullarımız da farklılık gösteriyor olabilir ama ikimiz de eminim saklanması gerektiği şekilde saklıyoruzdur bu yüzden büyük ihtimalle bulunduğumuz yerlere göre fark ediyor olabilir :)

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
İatanbul çok nemli hep %70, %90 arası. sıvı olanların kutusu çok sıkı asla nem almıyor ama bu probiyotik hep 2 aya topaklanıyor kutu içinde. sallatyınca düzeliyor yapısı da ağır değil aslında ama ne olur ne olmaz kullanmıyorum ben. nemlenince biraz ağır yapı oluyor ya. Yarın kanatlıoil sipariş edeceğim, sonra entrobac alıp birlikte kullanırım ikisini değiştire değiştire.
Munich deneyin derim sıvıdır
Yalnız hava alırsa oda bozulur😊

ezgi99

Aktif Üye
Tekrar merhaba 😊
♦Entrobac probiyotik :

♦Kanatlıoil prozim :
Alıntıdır

♦Evet entrobacta maya vardır, prozim de maya yoktur
Yani prozim almam daha iyi bu durumda o zaman çünkü şüphemiz var net bir şey yok ortada

anydayykk

Paylaşımcı
Munich👍
Versele laga Probı-zyme 👍
Powermax👍
Hepsi çok iyidir
Versele laga'nın herbolan diye bir ürünü varmış bağışıklık güçlendirmek için yeni gördüm, kanatlıoil'in de destekleyici yağları var. benim kızın karaciğerinde büyüme var acaba sorun olur mu ki alsam onu? bu ay güzelce alışveriş yapayım hepsini de. Konuyu da çorba ettim biraz kusura bakmayın 🥲 @ezgi99

Üst Alt