• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kuşum kafasını neden böyle yapıyor

Ece A.

Eski Forumcu
Stajyer Uzman
Yardımsever üye
Kuştat kuş toprağı, beaks kuş kömürü, mamaist grit kumu markalarını temin edebilirsiniz

ezgi99

Aktif Üye
Ekli dosyayı görüntüle 94050
Bu whatsapp numarasından @Şehmus BAKIR Bey ile iletişim kurabilirsiniz. Zeolit tozu, grit kum, kuş kömürü ve kuş toprağı isteklerinizi dile getirin her şey onda mevcuttur size yardımcı olacaktır. Zeoliti 1 hafta kadar düzenli şekilde kullanın 1 mercimek tanesi olacak şekilde. Grit kum, toprak ve kömür kafeste kalıcı şekilde sunabilirsiniz.
Teşekkürler

ezgi99

Aktif Üye
Kursak kısmı nasıl acaba sertlik şişlik vs var mı peki inceleyebilir misiniz? İştahının yerinde olduğunu, kusma, salyalı kusma gibi belirtiler de olmadığını söylediniz. @mamaist 'ten Zeolit tozu alıp 1 hafta kadar yemlerinin, dal darısının üzerine 1 mercimek tanesi kadar serpiştirin yesin. Arada meyve sebze veriyorsanız onların üzerlerine de serpiştirebilirsiniz. Durumunu gözlemleyin. İştahı kesildiği, açlık dışkısı yapmaya başladığı nokta da kursaktan zeolitli besleme yapmanız gerekebilir. Ağız kokusundan da tam emin olamadığınız için gözlemleyerek ilerlemenizi tavsiye ederim. Normalde kötü koku kursak mantarı başlangıcına sebebiyet verir ama diğer belirtiler ile birbirini desteklemiyor bu yüzden ben net bir şey söyleyemiyorum yanlış yönlendirmemek adına. Fakat zeolitin zararı yoktur, kullanabilirsiniz. İç parazitleri söker ve doğaldır. Önlem amaçlı kullanabilirsiniz. Bu yüzden gözlem yaparak ilerleyin derim ama ben arkadaşlarımızın da düşüncelerini duymayı isterim. @Demet bükay @Aslı Ö. @Burçak A.

Bu arada su tüketimi nasıl kuşunuzun?
Zeolitli beslenme nasıl yapcaz kursaktan şırınga ile ne vercez el besleme maması mı içinde zeolit koyup mu vercez

Ece A.

Eski Forumcu
Stajyer Uzman
Yardımsever üye
Zeolitli beslenme nasıl yapcaz kursaktan şırınga ile ne vercez el besleme maması mı içinde zeolit koyup mu vercez

Zeoliti şuan için sadece yemine, dal darısına serpiştirerek servis edeceksiniz. Kursak beslemesini yukarıda da yazdığım gibi eğer "Açlık Dışkısı" olursa o zaman yapmanız gerekebilir demiştim.. :) Şuan sadece yemine, darıya serpiştirip arada sebze veriyorsanız sebzenin üzerinde sunabilirsiniz.

ezgi99

Aktif Üye
Zeoliti şuan için sadece yemine, dal darısına serpiştirerek servis edeceksiniz. Kursak beslemesini yukarıda da yazdığım gibi eğer "Açlık Dışkısı" olursa o zaman yapmanız gerekebilir demiştim.. :) Şuan sadece yemine, darıya serpiştirip arada sebze veriyorsanız sebzenin üzerinde sunabilirsiniz.
Yemlige koymama gerek yok demi

karzqn

Yeni Üye
Merhaba kafesinizde grit kum, kuş toprağı ve meşe odun kömürü mevcut mu? Gagadan ekşimsi bir koku geliyor mu? Kursak genişletme hareketi olabilir, sindirim problemi yaşıyor olabilir, beyaz peçete üzerinde güncel birkaç dışkı örneği de görebilir miyiz
Ekşi acımsı böyle kötü ağır bir koku. Eğer yoksa büyük ihtimalle kursak genişletme veya sindirim problemidir, kafesinize mutlaka temin edin sindirime gereklidirler🙏🏾
Merhaba benim kuşum da yapıyor

karzqn

Yeni Üye
Yardımcı olabilir misiniz

ezgi99

Aktif Üye
Merhaba kafesinizde grit kum, kuş toprağı ve meşe odun kömürü mevcut mu? Gagadan ekşimsi bir koku geliyor mu? Kursak genişletme hareketi olabilir, sindirim problemi yaşıyor olabilir, beyaz peçete üzerinde güncel birkaç dışkı örneği de görebilir miyiz
Ya ben bugün gene baktım ama öteki kusuma göre ağzı kötü kokuyo evet kursak mantarı mı

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bu konunuzdan devam edin lütfen. Sürekli konu açmak yasaktır.

Ece A.

Eski Forumcu
Stajyer Uzman
Yardımsever üye
Merhaba, eğer ağızda kötü koku varsa kanatlı uzmanına götürüp bir kursak tahlili sürüntü örneği ve dışkı analizi yaptırırsanız iyi olur. Büyük ihtimalle antibiyotik tedavisi görecektir kuşunuz. Antibiyotiğe başlamadan vitaminlerle bağışıklığını güçlendirip onu tedaviye hazırlayın derim. Çünkü antibiyotik kullanımı onu enerjiden düşürecektir. Bu yüzden Takip Edelim - Kuşlarımız için Rutin Vitamin Kullanımı Nasıl Olmalıdır ? makaledeki B vitamini ve multivitamini temin edin. Probiyotik olarak Kanatlıoil Prozim Probiyotik temin edinin. Makalede Entrobac geçiyor ve bu arada en iyi probiyotiktir ama onu temin etmeyin içinde maya olduğu için kursak mantarını besler. Bu yüzden prozim alın, prozimin de oldukça iyi bir probiyotik olduğu söylenir. Forumda antibiyotik önermek yasak olduğundan genelde kursak mantarına önerilen iki antibiyotiğin ismini söyleyeceğim size. Kanatlı uzmanına götürdüğünüzde farklı bir antibiyotik verirse bunları da bir sorarsınız veya önerilen antibiyotiği forumda paylaşırsanız fikirlerimizi paylaşırız. Genelde kursak mantarında çokça kullanılan antibiyotikler mikostatin veya trıiflucan. Tabiki her hastanın tedavisi farklı olabilir yine de uzmandan sonra önerilenleri bizimle paylaşırsanız fikirlerimizi paylaşabiliriz. Baytril de önerebilirler, eğer önerirlerse uzak durun lütfen. Baytril çok ağır bir antibiyotiktir, sinir sistemini tamamiyle alt üst edebilen ve forumda genellikle önerilmeyen bir ilaçtır. Ne olur ne olmaz elinizde elle besleme maması bulunsun, bu süreçte iştahı kesilirse şırıngayla siz yedirmek durumunda kalacaksınız. Mamaistten mamaist elle besleme maması alın içinde şeker yoktur. Hazır da bulunsun. Antibiyotik tedaviniz bittikten sonra da 3 gün üst üste probiyotik kullanın cünkü ilaçlar tedavi bitimine kadar kuşun bağırsak florasını bozacaktır.
Kursak mantarında salyalı kusma, gagada ve kusmukta kötü koku, kursakta sert balon gibi bir şişlik, öğürme hareketleri, gaga açıp kapatma gibi belirtiler verilir ama en belirgin özelliği kötü kokudur. Diğer belirtiler olmasa sadece bu belirtil olsa bile bir uzmana gösterin derim çünkü kursak mantarı hızla ilerleyen bir hastalıktır, mantar olduğundan hızla gelişir. Bu arada bu süreçte kuşunuza kekik çayı da demleyip suluğuna koyabilirsiniz, kekik çayı da mantara iyi gelir. Tarifini aşağıda ki makalede bulabilirsiniz.

Almanız gerekenlerin listesi
Röhnfried BT Amin Forte B vitamini
Röhnfried Gervit-W multivitamini
Kanatlıoil Prozim Probiyotik
Mamaist Elle besleme maması
Zeolit tozu

Çok geçmiş olsun

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
@Ece A. Trıflucan ve mikostatin antibiyotik değil ☺ ama kursak mantarına etkili bir ilaçtır. Konu sahibi eminse kursak mantarından bu iki ilaçtan biri dediğiniz gibi kullanabilir. 🌸

ezgi99

Aktif Üye
@Ece A. Trıflucan ve mikostatin antibiyotik değil ☺ ama kursak mantarına etkili bir ilaçtır. Konu sahibi eminse kursak mantarından bu iki ilaçtan biri dediğiniz gibi kullanabilir. 🌸
Valla ben emin değilim kursak mantarından çünkü kuş hastalıkları hakkında bir bilgim yok maalesef ama kuşum ağzı kokuyo ve o şekilde yapıyor kafasını

ezgi99

Aktif Üye
Merhaba, eğer ağızda kötü koku varsa kanatlı uzmanına götürüp bir kursak tahlili sürüntü örneği ve dışkı analizi yaptırırsanız iyi olur. Büyük ihtimalle antibiyotik tedavisi görecektir kuşunuz. Antibiyotiğe başlamadan vitaminlerle bağışıklığını güçlendirip onu tedaviye hazırlayın derim. Çünkü antibiyotik kullanımı onu enerjiden düşürecektir. Bu yüzden Takip Edelim - Kuşlarımız için Rutin Vitamin Kullanımı Nasıl Olmalıdır ? makaledeki B vitamini ve multivitamini temin edin. Probiyotik olarak Kanatlıoil Prozim Probiyotik temin edinin. Makalede Entrobac geçiyor ve bu arada en iyi probiyotiktir ama onu temin etmeyin içinde maya olduğu için kursak mantarını besler. Bu yüzden prozim alın, prozimin de oldukça iyi bir probiyotik olduğu söylenir. Forumda antibiyotik önermek yasak olduğundan genelde kursak mantarına önerilen iki antibiyotiğin ismini söyleyeceğim size. Kanatlı uzmanına götürdüğünüzde farklı bir antibiyotik verirse bunları da bir sorarsınız veya önerilen antibiyotiği forumda paylaşırsanız fikirlerimizi paylaşırız. Genelde kursak mantarında çokça kullanılan antibiyotikler mikostatin veya trıiflucan. Tabiki her hastanın tedavisi farklı olabilir yine de uzmandan sonra önerilenleri bizimle paylaşırsanız fikirlerimizi paylaşabiliriz. Baytril de önerebilirler, eğer önerirlerse uzak durun lütfen. Baytril çok ağır bir antibiyotiktir, sinir sistemini tamamiyle alt üst edebilen ve forumda genellikle önerilmeyen bir ilaçtır. Ne olur ne olmaz elinizde elle besleme maması bulunsun, bu süreçte iştahı kesilirse şırıngayla siz yedirmek durumunda kalacaksınız. Mamaistten mamaist elle besleme maması alın içinde şeker yoktur. Hazır da bulunsun. Antibiyotik tedaviniz bittikten sonra da 3 gün üst üste probiyotik kullanın cünkü ilaçlar tedavi bitimine kadar kuşun bağırsak florasını bozacaktır.
Kursak mantarında salyalı kusma, gagada ve kusmukta kötü koku, kursakta sert balon gibi bir şişlik, öğürme hareketleri, gaga açıp kapatma gibi belirtiler verilir ama en belirgin özelliği kötü kokudur. Diğer belirtiler olmasa sadece bu belirtil olsa bile bir uzmana gösterin derim çünkü kursak mantarı hızla ilerleyen bir hastalıktır, mantar olduğundan hızla gelişir. Bu arada bu süreçte kuşunuza kekik çayı da demleyip suluğuna koyabilirsiniz, kekik çayı da mantara iyi gelir. Tarifini aşağıda ki makalede bulabilirsiniz.

Zeolit tozu

Çok geçmiş olsun
Bana başka bir sitede zeolit tozu işe yaramaz boş dediler ve tiriflucan ve mikostatin önerdiler suyuna koyun dediler eğer içmez se şırınga ile ağzına 1 damla verin dediler ne yapayım bilmiyorum

ezgi99

Aktif Üye
Bana başka bir sitede zeolit tozu işe yaramaz boş dediler ve tiriflucan ve mikostatin önerdiler suyuna koyun dediler eğer içmez se şırınga ile ağzına 1 damla verin dediler ne yapayım bilmiyorum

ezgi99

Aktif Üye

Zeolit tozu

Çok geçmiş olsun
Malesef burda anlayam kanatlı uzman yok hepsi veteriner diye geçiriyor ama hic birinin bir b.k anladığı yok belki kuşçumuz anlayabilirse oda onun dışında malesef kanatlı uzman yok bende o yüzden bura danışmak zorunda kaldım

Ece A.

Eski Forumcu
Stajyer Uzman
Yardımsever üye
Aaaa ben hem antifungal hem de antibiyotik olduğunu sanıyordum çok değerli bir bilgi oldu bu benim için çok çok teşekkür ederim 🙏🏾☺🤗

Ece A.

Eski Forumcu
Stajyer Uzman
Yardımsever üye
Diğer sitelerde ki yorumları bilmiyorum ama burada zeolit tozunun rahatsızlıklarına iyi geldiği kuşlar oldu. Çokça tedavi de yanıt verdi. İsterseniz şu açıdan hareket edebilirsiniz, Zeolit tozu size yarar sağlamazsa zarar da vermeyecek. Ve de denemiş olursunuz.

Üst Alt