• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Kuşum kabız mı?

Leorjambonlimon

Yeni Üye
Hastalık Belirti Tarihi
6 Tem 2026
Kullanılan İlaç
3 tane mide ilacı 1 tane kabızlık ilacı 1 tane ağrı kesici ve suyuna probiyotik toz
Merhaba arkadaşlar kuşumu 10 haziranda veterinere götürdüm röntgeni çekildi hekim yabancı cisim var ilaç vereceğiz ve çıkarmasını bekleyecegiz dedi toplam 4 tane ilacımız var 4 gündür kullanıyoruz ama kuşumda hiç bir iyileşme yok dışkısı biraz normale döndu ama sürekli acı çeker gibi bağırıyor lütfen yardım edin röntgen bilgilerini paylaşacağım tecrübesi olanlarladan yardım rica ediyorum kuşum 3 yaşında erkek jumbo

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba ben röntgen den bir şey anlamadım. Yabancı cisim tam olarak neredeymiş hekim gösterdi mi ayrıca ne yuttu bilginiz var mı. Birde boyunluk neden takıldı. Videosunu net şekilde görebilir miyiz birde yeni yapılmış dört beş dışkıyı.

Leorjambonlimon

Yeni Üye
Yabanci cisim nerede bilmiyoruz hekim bisey söylemedi.Bişeyler kemirmiş yaramazlık yapmış gibi bir itemde bulundu odun parçası ip vs gibi. Poposunda ki yarayı gagasıyla kanattığı için boyunluk taktık. İlaç kullanmaya başladıktan sonraki dışkı videosunu paylaşıyorum cevap için çok teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Aslında yabancı cisim de var mı yok mu belli değil nerede bu yabancı cisim taşlıkta mı kursakta mı vs hekimde ihtimaller üzerinden yorum yapmış net bir cevap alınamamış. Peki siz hangi şikayetle gittiniz kusma öğürme vs hangi ilaçlar verildi isim olarak biliyor musunuz. Bu şırıngadakileri ağızdan mı veriyorsunuz suyunda mı

Leorjambonlimon

Yeni Üye
Kuşumuzun canı acır bir şekilde ötüşleri başladı sonra ben poposunda sallanan bir kaka gördüm ve elime alıp baktıgımda orasının çok şiş olduğunu gördüm ilk yazdıgımda attığım fotoğraftaki gibiydi.Sonrasında hemen veterinere götürdük.Yemek yiyor uçuyor ama genelde kabarık duruyor ilaçları şırınga ile ağızdan veriyoruz 1damla şeklinde suyunada her gün probiyotik ekliyoruz tazeliyoruz.Yabancı cisim nerede hiç bilmiyorum 😭dediğiniz gibi net bir cevap alamadık 4 gündür geçmeyince bir foruma yazmak istedim böyle durumlarda sürecin uzun sürmesi normal mi acaba diye ? Gerekiyorsa başka hekime göstermek gerekir mi

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Tedavi neye yönelik verdiği ilaçlar nedir bilmediğim için yorum yapamıcam ama yine de verilen ilaçlar yarım bırakmayın hekimizin dediği şekilde verin belki sindirime yönelik bir tedavi vermiştir normalde üç dört günden sonra düzelme eğilimi göstermesi gerekir ama isterseniz hekiminize danışın. Tabikide farklı bir hekim görüşü her zaman iyidir.

Üst Alt