• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Kuşum Kabız mı Oldu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Probiyotik, yararlı bakteriler. Kuşun bağırsak florasını düzenlemek için. Vitamin olsaydı hangi sebzenin hangi vitamin içerdiğini araştırıp verin derdim ama probiyotik için öyle bir şey olduğunu bilmiyorum. Bunu normal zamanda da kullanmanız gerek zaten.

Doğal olsun diyorsanız çörek otu yağını mama içeriğine katıp mama verin ama çörek otu yağı yararlı bakterileri besliyor diye biliyorum. Eğer kuşunuzun bağırsak florasında yararlı bakteri yoksa işe yarar mı bilmiyorum.

Probiyotik, yararlı bakteriler. Kuşun bağırsak florasını düzenlemek için. Vitamin olsaydı hangi sebzenin hangi vitamin içerdiğini araştırıp verin derdim ama probiyotik için öyle bir şey olduğunu bilmiyorum. Bunu normal zamanda da kullanmanız gerek zaten.

Doğal olsun diyorsanız çörek otu yağını mama içeriğine katıp mama verin ama çörek otu yağı yararlı bakterileri besliyor diye biliyorum. Eğer kuşunuzun bağırsak florasında yararlı bakteri yoksa işe yarar mı bilmiyorum.
azonce ağzına zeytinyağı damlattim, probiyotik nereden hangi marka alabilirim. birde azonce diski yapti ve yeşil, sulu yaptı

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
azonce ağzına zeytinyağı damlattim, probiyotik nereden hangi marka alabilirim. birde azonce diski yapti ve yeşil, sulu yaptı
Ben entrobac kullanıyorum ve mamaistten alıyorum. Eğer çevrenizde büyük petshoplar varsa belki bulabilirsiniz ama çoğunlukla nette satılıyor.

Ben entrobac kullanıyorum ve mamaistten alıyorum. Eğer çevrenizde büyük petshoplar varsa belki bulabilirsiniz ama çoğunlukla nette satılıyor.
kuşum kabız oldu zeytinyagini ağzına damlatmistim ve poposuna da sürdüm, popo bölgesi biraz sis gibi duruyor, diski saatte 1 kez falan yapıyor ve sulu oluyor, elma sirkesi karıştırdım suyuna ve icirdim lütfen yarxim edin ne yapmalıyım. eğer bugün gece olmezse yarın veterinere götürmeyi düşünüyorum

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Elma sirkesini tavsiye etmem.
İzlemeniz gereken yolları size söyledim.
Önce probiyotik kullanın üç gün. Sonrasında dışkıda değişim olmazda ilaç önerir üstadlar.

Kabız olana karalahana yaprağı verin.
Zeytinyağını da çok vermeyin. Fazlası zarar olabilir.

Eğer yarın veterinere gidecekseniz kuşlardan anlayan birine gidin. Nerede otuuyrosunuz? Belki kanatlı uzmanı vardır, oturduğunuz yerde.

Önce probiyotik kullanın üç gün. Sonrasında dışkıda değişim olmazda ilaç önerir üstadlar.

Eğer yarın veterinere gidecekseniz kuşlardan anlayan birine gidin. Nerede otuuyrosunuz? Belki kanatlı uzmanı vardır, oturduğunuz yerde.
adana Seyhan da oturuyorum

https://streamable.com/s63hg8 videosu ve yerdeki büyükler dişinin, ishal gibi yapmis

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Dost Veteriner Kliniği:

Adres: Mahfesığmaz, 79128. Sk. Sincar Kule Apt. No:1, 01170 Çukurova/Adana

Telefon: 0532 497 38 68

Gidebilirseniz buraya gidin.

Dost Veteriner Kliniği:

Adres: Mahfesığmaz, 79128. Sk. Sincar Kule Apt. No:1, 01170 Çukurova/Adana

Telefon: 0532 497 38 68

Gidebilirseniz buraya gidin.
çok çok teşekkür ederim ,birde bu kus eve yeni geldiği için sanırım bilmiyorum ama ben yem yerken görmüyorum çok bu kuşu , az diski yapması ondan olabilirmi

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
çok çok teşekkür ederim ,birde bu kus eve yeni geldiği için sanırım bilmiyorum ama ben yem yerken görmüyorum çok bu kuşu , az diski yapması ondan olabilirmi
Rica ederim. Az dışkı yapması ondan olabilir belki, tam bilgim yok o konuda.

tellidereye daha yakın biryerde de varmı? 72.190 sokak tellidere Seyhan da oturuyorum
Vardır belki, pek bilgim yok Adana hakkında. 😊 Ama googleda size yakın veterinerleri yorumlarına bakın hangisinde kuşlar hakkında iyi yorum varsa ona gidin.

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Beyaz dışkılar pankreas sorunu. Çözümü probiyotik kullanarak sindirimi düzenlemek. Arka arkaya sadece e vitamini vermek kuşlara ağır gelmiş. Röhnfried entrobac, gerwit ve grit kum sipariş edelim. Gelir gelmez entrobac kullanacağız. Ürünler gelince yazarsanız dozaj ve kullanım aralıklarından bahsederiz
beyaz diski sorunu kalmadı şuan kabız

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
beyaz diski sorunu kalmadı şuan kabız
Kabızlığın çözümü de probiyotik entrobac. Üstte yazdığım ürünler, bir kuşun hastalıklara karşı bağışıklığının güçlenmesi için en temel takviyelerdir. Temin ediniz. Mamaist den bölünmüş olarak alabilirsiniz

Rica ederim. Az dışkı yapması ondan olabilir belki, tam bilgim yok o konuda.

Vardır belki, pek bilgim yok Adana hakkında. 😊 Ama googleda size yakın veterinerleri yorumlarına bakın hangisinde kuşlar hakkında iyi yorum varsa ona gidin.
iyi günler ben bu konudan birşey soylemek istiyorum, dişi kuşumun hareketleri güzeldi fakat bugün tüylerini kabarttigini farkettim ve yemleri az kaldığı icin yemlige yem katicaktim posetteki yemin kurtlandigini farkettim ve attım. kafes zeminindeki dışkının çevresi beyaz zar gibi birseyle çevrili gibiydi. ilk geldiginde yaptığı kuru bembeyaz diski gibi degil, normal gibi ama çevresi beyaz birşeyle kapliydi ne yapabilirim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...