• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum iyileşir mi?

cgvnnnn

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kusma, titreme, halsizlik, kanat açma , sürekli uyku gözünü açamıyor
Hastalık Belirti Tarihi
25 Eyl 2023
Kullanılan İlaç
Adını bilmiyorum antibiyotik ve bulantı kesici
Cumartesi banyo yaptı pazartesi boyle oldu sabah kustu sürekli veterinere götürdüm usutmus dedi bulanti ve antibiyotik ilaci verdi bugunden itibaren kullaniyorum ancak herhangi bir degisim yok ishali aşırı olmasada var yeşil dışkı yok sadece sarı yem yemiyor sürekli uyuyor tepkisiz kanatlarini açıyor ve titriyor bazen ve dikkatimi en cok ceken ayaklari ve gagasinin rengi cok farklı ayaklari ve gagası normalden daha kırmızı gibi Neden boyle bilemiyorum zehirlendi mi kusmasi gecti gibi ama iyilesir mi cok korkuyorum ne zaman toparlar

Fotoğrafta cok fazla diski yok su damlasi digerleri

Doğacı

Eski Forumcu
Merhaba,
Kuşun dışkısı iyi değil. Probiyotik kullanalım 3 gün art arda. 50 ml suya pirinç tanesi kadar entrobac probiyotik ekleyip karıştırın,metal kaşık kullanmayın,tahta ya da cam kaşıkla karıştırın, 8 saate kadar tüketilebilir. 3 gün art arda yapın. İçme suyunuz çeşme suyu ya da arıtma suyu olmasın,kapalı güvenilir şişe suyu kullanın.
Gervit multivitamin 50 ml suya 5 damla ekleyin ve karıştırın, 8 saate kadar tüketilebilir.
Pazartesi Gervit,
Cuma Entrobac verin her hafta 1 kez.
Ama siz şimdilik probiyotiği 3 gün art arda kullanın.

Mamaist comdan @Şehmus BAKIR beyden temin edebilirsiniz.

Doğacı

Eski Forumcu
Cumartesi banyo yaptı pazartesi boyle oldu sabah kustu sürekli veterinere götürdüm usutmus dedi bulanti ve antibiyotik ilaci verdi bugunden itibaren kullaniyorum ancak herhangi bir degisim yok ishali aşırı olmasada var yeşil dışkı yok sadece sarı yem yemiyor sürekli uyuyor tepkisiz kanatlarini açıyor ve titriyor bazen ve dikkatimi en cok ceken ayaklari ve gagasinin rengi cok farklı ayaklari ve gagası normalden daha kırmızı gibi Neden boyle bilemiyorum zehirlendi mi kusmasi gecti gibi ama iyilesir mi cok korkuyorum ne zaman toparlar

Kuşun aç kalmamasına dikkat edin,soğuğa maruz kalmasın. Havalar soğuyor o yüzden çok banyo yaptırmayalım. Yemez içmez ise iğnesiz şırınga ile mama verelim,bu da olmazsa bir bilen kişi tarafından kursaktan besleme yapılması gerekir.

cgvnnnn

Yeni Üye
Kuşun aç kalmamasına dikkat edin,soğuğa maruz kalmasın. Havalar soğuyor o yüzden çok banyo yaptırmayalım. Yemez içmez ise iğnesiz şırınga ile mama verelim,bu da olmazsa bir bilen kişi tarafından kursaktan besleme yapılması gerekir.
Sizce toparlar mi ne zaman toparlar?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Hocamızın önerisini uygularsanız inşallah toparlar 🤗🧿

Zehra Berik

Müdavim
Kıdemli Üye

Merhaba, götürdüğünüz veteriner kanatlı uzmanı mıydı ? Verdiği ilaçları buraya atar mısınız bi bakalim
Kuş yemiyorsa mutlaka kursaktan elle beslenmeniz gerekiyor gücsüz duşmemesi için. besleme mamasına zeolit tozu ekleyin sindirimi ve bağışıklığını güçlü tutması için

Zeolit tozunu mamaist sitesinden sipariş verebilirsiniz

Soner

Aktif Üye

Banyodan sonra usutmus olma ihtimali yuksek isinin sabit oldugu bir odaya kafesini koyun kafes ve ekipmanlari ve taban malzemesini bu surecte gunluk degistirelim mutemelen kus yem yemiyor diskilardan anladigim kadariyla dal dari varsa muhakkak dal dari koyun kafesine onuda yemezse el besleme yapmaniz lazim yemedigi surece direnci dusecektir probiyotik takviyesi mutlaka yapin ama multivitamin kus ishalken vermek cok dogru degil bence toparladiktan sonra multivitamin ve probiyotik haftalik duzenli bir sekilde devam etmeli bu sekilde takipte olalim iyi yada kotu gelisme oldukca fotograf ve video paylasin lutfen

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Eğer imkanınız varsa karaciğer ve böbrek röntgeni çektirin

Üst Alt