• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kusum iyi mi

wcentsghe

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kafayı ileri geri hareket ettirme
Hastalık Belirti Tarihi
18 Tem 2025
Meraba olgun dişi bir kusum ve eşi var, disi kusum bugün esiyle yakınlaşmadan önce ben ilk kez gordum böyle bişi kafadini ileri geri hareket ettirerek gagasını oynatiyodu tüy kapsülleri açılmaya başlamış aynı zamanda ve gagasını da oynatiyodu hani keyifli oldukları zaman gicirdatuyirlar ya indan vardı. Eşiyle yakınlaştıktan sonra tekrar yaptı 5-10 dk sonra ise yaomayi birakti suan yapmiyo ama bu bana hic normal gelmedi simdi yakından baktığımda gagasinin üstünde bir katman vardı önceden ama simdi o katmanin yarisi yok. Dışkısı resimde.bahsettigim o katmanda var ama önceden cektigim bir foto buEkli dosyayı görüntüle 91142Ekli dosyayı görüntüle 91142

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Merhaba kuşun ceresini önden görebileceğimiz şekilde ve bulanık olmadan tekrar çekip paylaşabilir misiniz bizlerle daha net görelim benim burada gördüğüm cere katmanlaşmış gibi duruyor dişi gibi duruyor dişilerde normaldir kızgınlıktan dolayı olur. Streamable.com üzerinden de bir video yükleyip bizimle paylaşabilir misiniz genel halini de bir görmüş oluruz :) Öğürme hareketi sanırım anlattıklarınız, kafeslerinde grit kum bulunuyor mu? Eğer yoksa mutlaka bulunduralım. Sindirim problemi veya kursak genişletme hareketi olabilir. Ciddi bir şeyi olduğunu düşünmüyorum anlattıklarınızdan ama yine de gözlemlemeye devam edin🙏🏾 Tüy kapsülleri için de B vitamini desteği sağlayın haftada iki kez. Röhnfried vitaminlerini öneririm🙌🏽

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye

Vitaminler konusunun detayları burada yazar 🙏🏾

wcentsghe

Yeni Üye
Merhaba kuşun ceresini önden görebileceğimiz şekilde ve bulanık olmadan tekrar çekip paylaşabilir misiniz bizlerle daha net görelim benim burada gördüğüm cere katmanlaşmış gibi duruyor dişi gibi duruyor dişilerde normaldir kızgınlıktan dolayı olur. Streamable.com üzerinden de bir video yükleyip bizimle paylaşabilir misiniz genel halini de bir görmüş oluruz :) Öğürme hareketi sanırım anlattıklarınız, kafeslerinde grit kum bulunuyor mu? Eğer yoksa mutlaka bulunduralım. Sindirim problemi veya kursak genişletme hareketi olabilir. Ciddi bir şeyi olduğunu düşünmüyorum anlattıklarınızdan ama yine de gözlemlemeye devam edin🙏🏾 Tüy kapsülleri için de B vitamini desteği sağlayın haftada iki kez. Röhnfried vitaminlerini öneririm🙌🏽

wcentsghe

Yeni Üye
Merhaba evet paylasirim, ben sadece gaga tasi bulunduruyodum ama onu da diskilari ile kirlettigi icin ciksrtmidtim bu katman bana geldigi günden beri var neredeyse ve fotoğrafı eski guncelini paylasirim.
Merhaba iki tane video ekledim,eşiyle olan dün farkettigim tek olduğu da az önce kursagi normal mi lütfen😔

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba evet paylasirim, ben sadece gaga tasi bulunduruyodum ama onu da diskilari ile kirlettigi icin ciksrtmidtim bu katman bana geldigi günden beri var neredeyse ve fotoğrafı eski guncelini paylasirim.

Merhaba iki tane video ekledim,eşiyle olan dün farkettigim tek olduğu da az önce kursagi normal mi lütfen😔
Merhaba, kalamar kemiği mutlaka kafeste olmalı ek olarak ağzında koku var mı kızınızın ☺

wcentsghe

Yeni Üye
Her ihtimale karşı mamaist whatsapp hattından zeolit tozu alın her gün mercimek tanesi kadar yemesini sağlayın ☺
Ailem zorunlj fok zor durumda kalmadikca izin vermez birsey alıp almamama veterinerlik birsey varmı sizce yoksa temiz mama su ile halledilirmi

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Ailem zorunlj fok zor durumda kalmadikca izin vermez birsey alıp almamama veterinerlik birsey varmı sizce yoksa temiz mama su ile halledilirmi
Eğer kusma devam ederse zeolit kullanmalısınız o zaman yarım çay kaşığı kekik çayı demleyin suluğuna koyun içsin ☺

Üst Alt