• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kuşum İshal

basak..

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
İshal, halsizlik, konuşmama, enerjisizlik
Hastalık Belirti Tarihi
23 Kas 2025
Merhabalar. 5.5 yaşında ingiliz jumbo muhabbet kuşum var. 2 gün önce sürekli uyku modundaydı, normalde ışık açıkken sürekli dışarı çıkar sürekli bıcırdardı ancak dün sürekli uyur moddaydı. İçeri giriyor uyuyor çıkıyor gelip oyuncaklarıyla oynuyor sonra gidip geri uyuyordu kakasına baktığımda da ishal olduğu belli oluyordu. Bugün sabahtan veterinere götürdüm, bakteri kaynaklı ishal olduğunu söyledi {dışkı fotoğraflarını ek kısmına koyuyorum} ve şırıngayla çekip verdiği bir antibiyotik bir de vitamin takviyesi başladı 12şer saatlik arayla 3er damla vereceğim. Sabah bunlara başladım ama kuşum ne yem yiyor ne su içiyor. İlk gün hiç konuşmasa da bugün biraz konuştu. Çok zorlayıp strese sokmak istemiyorum ama en son dayanamayıp ilaçlı sudan bir damla şırınga ile çekip gagasını açıp vermek durumunda kaldım. Gün içinde enerjisi iyiydi akşama doğru yine düştü ve takip ettiğim kadarıyla 12 saattir yem yemiyor. Bu hastalığın bugünleri için normal midir? Yarın da yem yememiş olursa ne yapmam gerekir?

Ekli dosyalar

basak..

Yeni Üye
Şunu da belirteyim kuşumda astım var, birkaç ay önce bunu kontrol altına aldık. Evde nebülizatör ventolinimiz var. Kuyruk sallama hareketi yok, nefesini ağızdan almıyor normal alıyor, veteriner kursağa baktı 12 saat önce gitmiştik kursağı dolu yemiş demişti. Bu 12 saat içinde yalnızca 5 kere dışkıladı onlar da fotoğrafta görünenler. Solunum yollarını gösteren hiçbir sıkıntı yok şükürler olsun yalnızca ishali var ama 2.günü yem yemek bile istememesi normal mi ve devam ederse ne yapabilirim çok teşekkür ediyorum şimdiden herkese🙏🏻🙏🏻

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Açlık dışkısı yapmış görebildiğim tek dışkıda enfeksiyon var. Veterineriniz kanatlı uzmanımıydı, dışkı analizi yapıldı mı, verdiği antibiyotiğin ismini biliyormusunuz? Yemden kesilirse kursaktan beslenmesi gerekli aç kalmamalı.

basak..

Yeni Üye
Merhabalar veterinerimiz dikmen veterinerdi dışkı analizi nasıl bir şey bilmiyorum ama dışkıları inceledi antibiyotiğin ismini maalesef ki bilmiyorum büyük bir şişeden 10 gün yetecek kadar çekti. Dediğinizi nasıl yapabiliriz peki? Evde yapılamayacak bir şey ise veterinere götüreyim tekrardan yarın yem yemezse

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Merhabalar veterinerimiz dikmen veterinerdi dışkı analizi nasıl bir şey bilmiyorum ama dışkıları inceledi antibiyotiğin ismini maalesef ki bilmiyorum büyük bir şişeden 10 gün yetecek kadar çekti. Dediğinizi nasıl yapabiliriz peki? Evde yapılamayacak bir şey ise veterinere götüreyim tekrardan yarın yem yemezse
Eğer yemez ise el besleme mamasıyla şırınga ve apart yardımı ile kursaktan besleniyor ama siz bilmiyorsanız riskli veteriner tarafından yapılması daha iyi olacaktır. Dışkı analizi dışkıdan örnek alınarak boyama ile mikroskop altında inceleme işlemi hangi bakteri vs. var ise orada gözüküyor ve türüne göre tedavi belirleniyor. İlaç ismini öğrenirseniz arkadaşlarımda ona göre bilgi verebilir. Ankara için Kavaklıdere veteriner kliniği, Keçiören telepati hayvan hastanesi Fatih bey, Dikmen uğur pet veteriner kliniği bu üçü öneriliyor. Eğer gittiğiniz yer uğur pet veteriner kliniği ise doğru işlem yapmıştır diye tahmin ediyorum. Yine de arkadaşlarım görünce yazacaktır. @Demet bükay @Burçak A.

basak..

Yeni Üye
Maalesef ki uğur pet'e gitmedik ve dışkı analizi yapılmadı. Yarın sabaha kadar yem yemezse ilk işim uğur pet'e götürmek olacak öyleyse. Çok teşekkür ediyorum ilginiz için

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Maalesef ki uğur pet'e gitmedik ve dışkı analizi yapılmadı. Yarın sabaha kadar yem yemezse ilk işim uğur pet'e götürmek olacak öyleyse. Çok teşekkür ediyorum ilginiz için
Rica ederim şuan daldarı, muz vs sevdiği ne varsa yesin gerekirse yumurta haşlayın iyice verin aç kalmasın sabaha kadar. Veteriner sonrası konu altına bilgilendirme geçersiniz çok geçmiş olsun.

basak..

Yeni Üye
Her şeyi vermeyi denedim en son çekirdek denedim bir ısırık aldı sonra bıraktı hiçbir şey yediremiyorum çok sevdiği çekirdeği bile istemiyor.. ışık açınca uyumaya devam ediyor uyandırmaya kıyamıyorum uyandırsam bile 1-2 dakika sonra tekrar uyuyor kafasını gövdesine sokup. sabah gün doğunca bir yumurta vermeyi deneyeyim. 5.5 senede ilk defa böyle oldu aşırı endişeliyim bir şeyler yiyebilir umarım sabah.

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Her şeyi vermeyi denedim en son çekirdek denedim bir ısırık aldı sonra bıraktı hiçbir şey yediremiyorum çok sevdiği çekirdeği bile istemiyor.. ışık açınca uyumaya devam ediyor uyandırmaya kıyamıyorum uyandırsam bile 1-2 dakika sonra tekrar uyuyor kafasını gövdesine sokup. sabah gün doğunca bir yumurta vermeyi deneyeyim. 5.5 senede ilk defa böyle oldu aşırı endişeliyim bir şeyler yiyebilir umarım sabah.
Çekirdek vermeyin zararlıdır. Sadece sebze ve meyve çok olmamak kaydıyla.

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Önlem amaçlı kekik çayı da da verebilirsiniz faydası çoktur. İçmez ise şırınga yardımıyla gaga kenarından 2 3 damla verin.

basak..

Yeni Üye
Çok teşekkür ediyorum verdiğiniz çok kıymetli bilgiler için. Yarın sabahtan ilk işim yem yemezse direkt Uğur pet'e götürmek olacak. Keşke baştan bilseydim uğur petin daha iyi olduğunu bir gün daha aç susuz kalmazdı yavrum. Minnettarım size🙏🏻

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Götürdükten sonra güncelleme yaparsanız sevinirim ☺

basak..

Yeni Üye
Tabii ki saat 17'ye randevumuzu aldık uğur petten yem yememiş hala. Bir ara yem sesine kalktım gitti ağzına aldı yiyemedi yemleri yine. saat 17ye kadar aç kalmasın diye markete çıktım muz aldım, yumurta haşlıyorum şimdi sarısını püremsi kıvama getirip vermeyi deneyeceğim yer umarım🙏🏻

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Maşallah ona aç kalmasın önemli olan o 🥰

basak..

Yeni Üye
Baytrilka adlı antibiyotik verilmiş. (3 damla sabah+akşam) Aynı zamanda b5+b12 vitamini başlamışlar (3+3 yine)

Etken maddesi Enfrofloksasinmiş dünkü veterineri arayıp öğrendim saat 5i bekliyoruz gittiğimde burayı da güncelleyeceğim

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Baytrilka adlı antibiyotik verilmiş. (3 damla sabah+akşam) Aynı zamanda b5+b12 vitamini başlamışlar (3+3 yine)

Etken maddesi Enfrofloksasinmiş dünkü veterineri arayıp öğrendim saat 5i bekliyoruz gittiğimde burayı da güncelleyeceğim
Baytril ağır bir antibiyotiktir. Dikkatli kullanılması gerekli kaçlık verdi acaba %2,5 olan seyreltilerek verilir oda çok zaruri durumlarda. Size dışkı analizi bile yapılmamış. 12 saat arayla 3 damla direk ağızdan mı önerdi öyle ise kullanmayın ağır gelir normalde dediğim şekilde hazırlandı ise günde 24 saatte 1 damla önerilir. Uğur petle olan görüşme sonrası durumu bildirirsiniz dışkı analizi istediğinizi söyleyin.

basak..

Yeni Üye
Efenim 12 saatte bir yarım dolu suluğa hem baytril hem de vitamin verdi şırınganın 3 damlası minik bir damla şeklinde geliyor (şırınganın biri vitamin biri baytril) dışkı analizi kesinlikle yaptıracağım

Ekli dosyalar

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Efenim 12 saatte bir yarım dolu suluğa hem baytril hem de vitamin verdi şırınganın 3 damlası minik bir damla şeklinde geliyor (şırınganın biri vitamin biri baytril) dışkı analizi kesinlikle yaptıracağım
Dışkı analizi yapılıp tam ne olduğu belli olana kadar bence kullanmayın iştah kaybı halsizlik yapması normal antibiyotik ağır.