• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum ishal oldu

v1snesuyu

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba. Muhabbet kuşum neredeyse 3-4 gündür ishal. İlk günler ishal olmasına rağmen yemesinde içmesinde sorun yoktu ama gittikçe durumu kötüleşiyor. Dün çok az yem yedi kendinde bile değildi hareket edemiyordu dokununca tepki bile vermiyordu. Bugün arada ötüyor falan ama hiç yem yemedi neredeyse tüm gün kafasını arkasına gömüp uyuyordu. Aç kalmasın diye ayçiçeği çekirdeği verdim birkaç tane onu yedi. Bulunduğum yerde götürebileceğim hiç kanatlılardan anlayan bir veteriner yok son çare buraya yazdım. Bilgili kişiler ilgilenirse sevinirim.

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Merhaba hoşgeldiniz kuşunuzun ve tabandaki dışkıların resmini atarmısınız ?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba ailemize hoşgeldiniz😊
Kuşunuzun video ve dışkı resmini ekler misiniz 👍verdiğiniz yem ve takviyeleri de görelim. İshal yapacak ne verdiniz? Yemiyorsa kabızlık olabilir popoya dışkı yapışıyor mu?

v1snesuyu

Yeni Üye
Merhaba ailemize hoşgeldiniz😊
Kuşunuzun video ve dışkı resmini ekler misiniz 👍verdiğiniz yem ve takviyeleri de görelim. İshal yapacak ne verdiniz? Yemiyorsa kabızlık olabilir popoya dışkı yapışıyor mu?
Hoşbuldum tekrardan. Petshoptan aldığım yemi kullanıyorum ama pakette almıyorum şu ana kadar yemle ilgili bir sorun yaşamadım. Düzenli olarak taze meyve sebze veriyorum ama ishale neden olacak bir şey vermemiştim son günlerde. Ishal için Ozzy isadur ilacını katiyorum suyuna. Kabızlık yok gibi dışkısı poposuna bulaşmış sadece ishalden. Son günlerde sıvı çok koyu yeşil renkte dışkı yapıyordu poposu da yeşil olmuştu ordan anladim ishal olduğunu. Evin bazı köşelerine naftalin koymuştuk ama kuşların olduğu odaya koymadık ve odayı sürekli havalandırıyordum, acaba ondan zehirlenmiş olabilir mi? Ama diğer kuşumda hiç zehirlenme durumu yok o gayet sağlıklı duruyor dışkısı da normal

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
İyi görünmüyor bişeyin etki ettiği kesin ve o ilacın bir faydası olmayacaktır. Kuşun ben aç olduğunu ve Zehirlendiğini düşünüyorum durum acil göründüğü için size tavsiyem uzmana gösterin müdahele edilsin çünkü evde yapacağınız birşey yok sadece acil durumlar için açlıktan ölmesin diye haşlanmış yumurta sarısı ve mısır ununu sıcak suyla yoğurt kıvamına getirerek ılık şekilde şırınga ile yedirin bunu veterinere götürene kadar geçici olarak verebilirsiniz. Sonrasında besleme maması temın edersiniz zâten

v1snesuyu

Yeni Üye
Bulunduğum yerde kanatlılardan anlayan veteriner hiç yok nereye götürdüysem kuşlara bakmıyoruz dediler. Az önce yumurta ile misir ununu karıştırıp verdim kendi yedi. Şuan biraz hareketli ama hâlâ yem yemiyor. Tüy döküyor bir de acaba ondan olabilir mi belki durum göründüğü kadar kritik değildir çok endişelendim çünkü