• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Kuşum İshal Oldu Ne Yapmalıyım ?

lockyyy

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Tüy kabarıklığı ,uyku halinde ve ses çıkarıyor,dışkısı sıvılaşmış biraz
Hastalık Belirti Tarihi
22 Ocak 2024
Kuşum Dün sabahtan beri ishal uyku halinde hafif ses çıkarıyor,tüyleri kabarık genellikle ama hareket edip tırmanabiliyor
Herhangi bi güç kaybı yok gibi.Yem yemek istiyor yemliğe gidiyo ama yiyemiyor farkındayım.Dışkısında kan yok gözlemlediğim kadarıyla.Durum bu suyunda vitamin var bide

lockyyy

Yeni Üye
Kuşum Dün sabahtan beri ishal uyku halinde hafif ses çıkarıyor,tüyleri kabarık genellikle ama hareket edip tırmanabiliyor
Herhangi bi güç kaybı yok gibi.Yem yemek istiyor yemliğe gidiyo ama yiyemiyor farkındayım.Dışkısında kan yok gözlemlediğim kadarıyla.Durum bu suyunda vitamin var bide
Buarada su içebiliyor

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Kuşun genel durumunun resmini atarmısınız Ayrıca probiyotik kullanıyormusunuz

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Hocalarımız yine yazacaktır lakin kuşun acil bakıma ihtiyacı var acil olarak genel bir temizlik yapmalısınız tabandan ilişkisini kesmelisini taban malzemesi serebilirsiniz acil olarak Probiyotik ve multivitamin edinin iştahı nasıl

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Plastik tünek yerine tahta tünek ayrıca karacigerde sorun olabilir bana gaga uzamış gibi geldi

lockyyy

Yeni Üye
Hocalarımız yine yazacaktır lakin kuşun acil bakıma ihtiyacı var acil olarak genel bir temizlik yapmalısınız tabandan ilişkisini kesmelisini taban malzemesi serebilirsiniz acil olarak Probiyotik ve multivitamin edinin iştahı nasıl
Yemek istiyo ama yiyemiyo yemliğe gidiyor yemlere bakıyor ama yemiyor

lockyyy

Yeni Üye
Plastik tünek yerine tahta tünek ayrıca karacigerde sorun olabilir bana gaga uzamış gibi geldi
Gagası çok hızlı uzuyo attığım fotodaki gagası önceki halinin yarısı falan (aşırı uzuyo yiyemiyo)elimizden geldiğince de kesmeye çalışıyoruz düzenli olarak

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
yazdıklarımı uygularsanız toparlanacaktır ayrıca yem yemiyorsa elle besleme yapmalısnız

lockyyy

Yeni Üye

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
eğer ürünleri elde ederseniz yazın kullanımlarını anlatalım

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Acil el besleme yapın lütfen. Yumurtayı iyice haşlayıp sarısını yoğurt kıvamına getirip kaşık yada şırınga ile beslemeye çalışın. Kanatlı uzmanına götürün. Çok iyi değil.

lockyyy

Yeni Üye
Acil el besleme yapın lütfen. Yumurtayı iyice haşlayıp sarısını yoğurt kıvamına getirip kaşık yada şırınga ile beslemeye çalışın. Kanatlı uzmanına götürün. Çok iyi değil.
Elle beslemeye çalışıyorum da ağzını açmıyo açsa bile ağzında tutuyo yemiyo

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Elle besleme o anlamda değil sizin mamayı kursağına ya da gagasına vermeniz gerekiyor.Nerede ikamet ediyorsunuz. Zeolitli besleme yapışsa daha iyi olur.

Gaganın hızlı uzaması iç mantardan dolayı demişti @Şehmus BAKIR abi bana ama karaciğerden dolayıda tırnak ve gaga uzayabiliyor diye biliyorum. Birde gagasında mantar var sanırım.

lockyyy

Yeni Üye
Elle besleme o anlamda değil sizin mamayı kursağına ya da gagasına vermeniz gerekiyor.Nerede ikamet ediyorsunuz. Zeolitli besleme yapışsa daha iyi olur.

Gaganın hızlı uzaması iç mantardan dolayı demişti @Şehmus BAKIR abi bana ama karaciğerden dolayıda tırnak ve gaga uzayabiliyor diye biliyorum. Birde gagasında mantar var sanırım.
Biliyorum yöntemi ama denesem de olmuyor bi de zarar verme korkusu var, Aydın'da ikamet ediyorum

lockyyy

Yeni Üye

Buarada cidden anlayamadım şuana kadar belli sayıda kuş baktım çoğu bu şekilde öldü ama onlarda kanlı ishal vardı ve gram hareket edemiyorlardı.Bu kuşumda güç kaybı yok rahat hareket edebiliyor ama çok uyku halinde.Bi kaç gün önce ev biraz soğuktu normale göre ondan mı oldu acaba