• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Kuşum ishal ne derece tehlikeli?

Hayvansever1

Yeni Üye
Merhabalar,

1,5 yaşımda muhabbet kuşum var. Tatile giderken komşuya bıraktık sanırım ceryanda kaldı. Pazar akşam eve getirdim fakat ishaldi su gibiydi. Şuan görüntüsü fotoğraftaki gibi neşesi yerinde ötüyor konuşuyor hareketli dışarı çıkardığımda uçuyor oyun oynuyor. Ne önerirsiniz 2 gündür Probiyotik ekliyorum suyuna. Vitamin vermeli miyim veya yiyecek ne yedirmeliyim?Ekli dosyayı görüntüle IMG_8189.jpeg

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Ben kuşun videosunu istemiştim ama dışkı zaten ele veriyor durumu. İç parazit çok yüksek ihtimal. Nilverm gibi parazit ilacı kullanılabilir. En sağlıklı yol veteriner hekime gidip bu video ve fotoğrafları gösterip parazit ilacı temin etmenizdir.

Hayvansever1

Yeni Üye
Ben kuşun videosunu istemiştim ama dışkı zaten ele veriyor durumu. İç parazit çok yüksek ihtimal. Nilverm gibi parazit ilacı kullanılabilir. En sağlıklı yol veteriner hekime gidip bu video ve fotoğrafları gösterip parazit ilacı temin etmenizdir.
Yanlış anlamışım, akşam kanatlı veterinerine götüreceğim bahsettiğiniz ilaç suya katılan birşey midir ağır bir ilaç mıdır

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Yanlış anlamışım, akşam kanatlı veterinerine götüreceğim bahsettiğiniz ilaç suya katılan birşey midir ağır bir ilaç mıdır
Evet kanatlılar için, iç parazit için kullanılan ilaçtır. Önce bir gün verilir yarım suluğa mercimek tanesi kadar katılır sonra parazit yumurtalarının ölmesi için 10 gün sonra aynı işlem tekrarlanır. Ama madem hekime gidecekmişsiniz canlı muayene her zaman daha sağlıklıdır.

Hayvansever1

Yeni Üye
Evet kanatlılar için, iç parazit için kullanılan ilaçtır. Önce bir gün verilir yarım suluğa mercimek tanesi kadar katılır sonra parazit yumurtalarının ölmesi için 10 gün sonra aynı işlem tekrarlanır. Ama madem hekime gidecekmişsiniz canlı muayene her zaman daha sağlıklıdır.
Ankara’da ihsan Özer veteriner klinikten Kübra hanımla görüştüm takip edin kıvamı değişmiş neşesi yerindeyse ciddi değildir müsaitlikte bakalım dedi yarın götüreceğiz. Videoyu aşağıya ekliyorum Watch unnamed | Streamable

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Ankara’da ihsan Özer veteriner klinikten Kübra hanımla görüştüm takip edin kıvamı değişmiş neşesi yerindeyse ciddi değildir müsaitlikte bakalım dedi yarın götüreceğiz. Videoyu aşağıya ekliyorum Watch unnamed | Streamable
Evet keyfi yerinde. Takip edin o hâlde dışkıları şerit şeklinde devam ederse bence önlem alınmalı.

Son düzenleme:

Hayvansever1

Yeni Üye
Evet keyfi yerinde. Takip edin o hâlde dışkıları şerit şeklinde devam ederse bence önlem alınmalı.
Veterinere götürdük, dışkı analizde bakteriyel veya parazit çıkmadı. Dışkıda mantar gözlendi. Kursak temiz, röntgende hava keseciklerinde leke çıktı nefes sorunu var kalıcı izler var küçüklükten olabilir yeni olmamış dedi. Silbiyum damla mikostatin damla digestive damla ve suyu için Vinegar damla verdi. 2 hafta sonra kontrol daha sonrasında solunum için antibiyotik başlarız dedi. Röntgen görüntüsünü ekliyorum. IMG_8210.jpeg

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Karaciğeri iyi görünüyor. Dışkıları sanırım mikroskopla inceledi labaratuvar analizi olmadı. Tamamdır hekimin verdiği ilaçları ve takviyeleri düzenli kullanın. Çok geçmiş olsun

Hayvansever1

Yeni Üye
Karaciğeri iyi görünüyor. Dışkıları sanırım mikroskopla inceledi labaratuvar analizi olmadı. Tamamdır hekimin verdiği ilaçları ve takviyeleri düzenli kullanın. Çok geçmiş olsun
Evet mikroskopla baktı, teşekkür ederiz hava keseleri konusu üzdü birazcık umarız ciddi bir durumda değildir

Hayvansever1

Yeni Üye
Tekrardan merhabalar mikostatin verirken zorlanıyoruz gözlerini ve ağzını kapatıyor yutmuyor gibi, diğer ilaçları rahat alıyor. Birde nasıl vereceğimi araştırırken bazı kişiler mikostatin alkol ve şeker içerdiği için zararlı kuşu kötüleştiyor yorumları gördüm düşünceniz nedir

Hayvansever1

Yeni Üye
Tekrardan merhabalar mikostatin verirken zorlanıyoruz gözlerini ve ağzını kapatıyor yutmuyor gibi, diğer ilaçları rahat alıyor. Birde nasıl vereceğimi araştırırken bazı kişiler mikostatin alkol ve şeker içerdiği için zararlı kuşu kötüleştiyor yorumları gördüm düşünceniz nedir
Ek olarak zeolit bu süreçte önerir misiniz

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Daha önce de böyle bir soru gelmişti şimdi yine benzer şekilde cevaplayacağım. Mikostatin yada trıflucan gibi ilaçların içinde ilacın o acı tadını kırmak için evet tatlandırıcı var. Oda eser miktarda Fakat mikostatinin etken maddesi nistatin o kadar güçlü bir antifungaldır ki şekere fırsat vermez ve mantarı azdırmaz. Öyle bir şey olsaydı zaten bu zamana kadar veteriner hekimler bu ilaçları reçete etmezdi çünkü sayısız iyileşen kuş var.
Ek olarak zeolit bu süreçte önerir misiniz
Zeolit ten zarar gelmez bağışıklığı direnci yükseltir. İlaç olmadığı için her zaman kullanabilirsiniz.

Üst Alt