Ben astımlıyım, o yüzden ayrı odada kalıyorum yani bir kuş tüy yem kokusu var ama ayrıca pis nir
Dışkı kokusu almadım ama her gün temizliyorum altını. Pirinç suyu kaynatıp suluğuna koydum suluğun 10 da 1 i kadar kalana su koydum. Tek tip yem yensin denmiş. Normal yemi çıkarttım sadece darı ile besleyeceğim, yaklaşık 1 haftadır böyle baktım geçmiyor yeni çözümlere basvurdum. Bir de hikaye şöyle aslında. Maviş tek kuştu ama yalnız sıkılır diye kus aldık, o kus da pet shoptan hastaydı, kanadı tam kapatmıyodu, veterinere götürdük orda da arabanın kapısını açarken rüzgar aldı açamadı kardeşim 15 saniye bir de esti o sıra. Hastalandı… ishal oldu. Antibiyotik basladık… ishali geçti. 1 ay yaşadı tam düzeldi derken öldü, bir sabbah aniden. . Ayırdık ama mavişin yanına kaçıyodu giriyodo küçük olduğundan. Ondan kapmıs olabilir. Yeni kuş geldi bu sefer sağlıklı özel üreten kuscudan aldık, ayrı kafeslerdeler, mavişin ishali geçmesini bekliyorum. Aslında güçlü herşeyi yerli yerinde ama ötekine bulaşır da o ağır hastalanır diye ayrı tutuyorum. Kafesleri hep açık tutarım uçar girerler vs ayrı odaları var zaten, üretici değilim ama öyle bir imkanımız var. Güzel güzel yaşasınlar istiyorum sadece. Durum böyle aslında enine boyuna… inş pirinç suyu işe yarar. Kuşu kafesi ile tasıyodum veterinetin kapısının önüne arabayı koyup 15 metre bir aralıl var. Ama rüzgar almasın siye karton kutuya koymak lazım her iht karşı. Bunu öğrendim … kardeşim de kedisini götürmüştü. Kaapıyı açmadı ben baya indim kalktım korumaya calıstım bir rüzgar esti ama koruyamadım o an üşüdüğünüfark ettim… neyse, konudan saptım ama geçmiş böyle..