• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum ishal hasta mı

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşumuzun jumbo kırması olduğu söylenmişti
Evet 3gün üst üste verdim bugün 4.gün
Anladım. Elinizde zeolit tozu var mı. Varsa dışkıyı toparlamasına yardımcı olur. Şimdilik 10 gün kadar verin. Probiyotik takviyesi de arada yapın. Daha sonra yine güncel dışkılara bir bakın. Şimdilik meyve sebze dışkı formunu etkileyecek besinlerden uzak durun. Yaz aylarında su tüketimi fazla oluyor. Ve bazen performansa bağlı da dışkıda değişim olabilir. Keyfi yerindeyse yemesi içmesi iyiyse oyunlar oynuyorsa lekelenmelere çok fazla takılmayın. Dışkının rengi değişmesin. Yavrunuzda halsizlik iştahsızlık olmasın. Ama zeolit tozundan sonra dışkı formu hala bozuksa sürekli sulu ishal şeklinde ise dışkı tahlili olmasında fayda var.

Toslik

Aktif Üye
Elimde zeolit tozu yok alayım ama elle besleme yapamıyorum nasıl yemesini sağlayabilirim
Anladım. Elinizde zeolit tozu var mı. Varsa dışkıyı toparlamasına yardımcı olur. Şimdilik 10 gün kadar verin. Probiyotik takviyesi de arada yapın. Daha sonra yine güncel dışkılara bir bakın. Şimdilik meyve sebze dışkı formunu etkileyecek besinlerden uzak durun. Yaz aylarında su tüketimi fazla oluyor. Ve bazen performansa bağlı da dışkıda değişim olabilir. Keyfi yerindeyse yemesi içmesi iyiyse oyunlar oynuyorsa lekelenmelere çok fazla takılmayın. Dışkının rengi değişmesin. Yavrunuzda halsizlik iştahsızlık olmasın. Ama zeolit tozundan sonra dışkı formu hala bozuksa sürekli sulu ishal şeklinde ise dışkı tahlili olmasında fayda var.

Toslik

Aktif Üye
Fakat elimde kendimizin kullandığı zeolit tozu var onu verebilir miyim nasıl ve ne kadar verebilirim

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Elimde zeolit tozu yok alayım ama elle besleme yapamıyorum nasıl yemesini sağlayabilirim
Mamaist WhatsApp hattına yazın Şehmus Bakır hocam ne şekilde kullanmanız gerekiyorsa yardımcı oluyor 🙂

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Fakat elimde kendimizin kullandığı zeolit tozu var onu verebilir miyim nasıl ve ne kadar verebilirim
Kanatlılar için işlenmişi farklı insanlar için farklı oluyor. Elinizdekini vermeyin. Sanırım bu suya katılan zeolit tozu. Kanatlılar da yeme yada mamasına katacaksınız.

Toslik

Aktif Üye
Merhaba zeolit tozunu bibere döküp pazartesi gününden itibaren veriyorum fotoğraftaki dışkılar geceden birikme her şey yoluna giriyor sanırım teşekkürler
10 gün vermeye devam edelim mi bu süreçten sonra zeolit tozunu nasıl vermeliyiz

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Evet zeolit i vermeye devam edin. Biber olur yem olur farketmez yeter ki yesin. Dışkılar ilk attığınıza göre çok çok iyi maşallah toparlamış görünüyor. Arada probiyotik takviyesi ni de ihmal etmeyiniz. 🌸

Toslik

Aktif Üye
Evet gerçekten çok güzel toparlanma var
Biberin üzerinde iştahlı yiyor öyle devam edelim teşekkürler
Probiyotik verdim hafta içi 1 kere yine aralıklı olarak devam 😊

Toslik

Aktif Üye
Hocam merhaba 10 gün verilen zeolitin sonunda geceden biriken dışkılar bu şekilde bu süreçten sonra zeoliti ne sıklıkla vermeliyiz aynı miktarda mı vermeliyiz
Evet zeolit i vermeye devam edin. Biber olur yem olur farketmez yeter ki yesin. Dışkılar ilk attığınıza göre çok çok iyi maşallah toparlamış görünüyor. Arada probiyotik takviyesi ni de ihmal etmeyiniz. 🌸

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Hocam merhaba 10 gün verilen zeolitin sonunda geceden biriken dışkılar bu şekilde bu süreçten sonra zeoliti ne sıklıkla vermeliyiz aynı miktarda mı vermeliyiz
Zeolit in zararı olmaz. Zeolit i nasıl veriyorsunuz. Miktar olarak ve verme şekli.

Toslik

Aktif Üye
Küçük bir biber parçasının üzerine mercimek tanesi kadae koyuyorum yiyor böyle devam edelim yoksa farklı meyve sebze ne verebilirim

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Küçük bir biber parçasının üzerine mercimek tanesi kadae koyuyorum yiyor böyle devam edelim yoksa farklı meyve sebze ne verebilirim
Bu şekilde devam edebilirsiniz. Birde genel hâli hakkında da bilgi verebilir misiniz. Kursak mantarını atlattı diye biliyorum. Yemesi içmesi keyfi neşesi yerinde mi. Kusma öğürme vs yok değil mi.

Toslik

Aktif Üye
Oooh şükür keyfi neşesi çok yerinde yanımıza geliyor oynuyor konuşuyor öğürme vs de kalmadı her şey yolunda çok teşekkürler 🌿😊
Bu şekilde devam edebilirsiniz. Birde genel hâli hakkında da bilgi verebilir misiniz. Kursak mantarını atlattı diye biliyorum. Yemesi içmesi keyfi neşesi yerinde mi. Kusma öğürme vs yok değil mi.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Oooh şükür keyfi neşesi çok yerinde yanımıza geliyor oynuyor konuşuyor öğürme vs de kalmadı her şey yolunda çok teşekkürler 🌿😊
Çok sevindim 😍 siz on gün daha zeolit e devam edin. Dışkılar problemli değil ama biraz daha formda olması adına. Daha sonra gün aşırı yada iki üç günde bir verebilirsiniz.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kursak mantarı atlattıktan sonra haftada iki gün sebzesine mercimek tanesi kadar hala ekliyorum ben 🙂 İyi geliyor 🙂

Üst Alt