• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum ishal gaga ve göz çevresi böyle halsiz solunumda iyi değil.

caneraydeniz

Yeni Üye
merhaba arkadaşlar forumunuza yeni katıldım. 1.5 hafta önce aldığım kuşum gerçekten çok hastalandı. Bulunduğum yerde kanatlı ile ilgilenen veteriner yok bir veterinere götürdüm bu kuşla uğraşma ölür dedi. Bende çıkmamış candan umut kesilmez diyerek akşamdan beri araştırarak birkaç edindiğim bilgi ile biraz daha iyileşmesine sebep oldum.
Kuşum ishal ve solunumda da biraz sıkıntılı yem yemiyordu. Bende elle besleme yaptım. Sulphamezatin veriyorum şuan suyuna kattım ve mamasını bu su ile yaptım. kafesini dezenfekte ettim ve şuan dışarıdan gelen seslere tepki veriyor ve kafesin tabanına inmiyor. Fakat eski sağlığı yerinde değil belli size birkaç foto atıyorum sizce yapmam gereken ne var acaba. Kuş maması bulamadım ve bebek maması veriyorum. arada bir patates veriyorum. Bir arkadaş baytril 2,5 önerdi. Acaba sulphamezatini kesip onamı devam etmeliyim.

Ekli dosyayı görüntüle 9690Ekli dosyayı görüntüle 9691Ekli dosyayı görüntüle 9692

Son düzenleme:

Bahar Y.

Müdavim
Öncelikle İnternetten a21 elle besleme maması temin ederseniz çok iyi olur, onun içinde alması gereken bütün besinler var, ilaç konusunda bişey diyemem tecrübeli olanlar söyleyeceklerdir, fakat solunum sıkıntısı çok ilerlemişse eczaneden monodoks temin edebilirsin, benim erkek kuşumun solunum sıkıntısı vardı, sağ olsunlar forumda önerildi aldım ve şuan olumlu sonuçlarıno görüyorum

caneraydeniz

Yeni Üye
Durumu iyice kötüye gidiyor. bulunduğum yer çok bakir bir yer burada mama dahi bulamadım elle besleme yapıyorum. mamasını kendim hazırlamaya çalışıyorum. Yumurta - mısır unu - irmik - patates gibi şeylerden hazırlamaya çalışıyorum. Bugün gözleri iyice şişti ve burnundan kan gelmeye başladı. Son anına kadar ben elimden geleni yapıcam. Varsa tavsiyeniz dinlerim.

Bahar Y.

Müdavim
Alırken kuşun hiç bir problemi yok muydu? 1 buçuk haftada nasıl bu hale geldi

Bahar Y.

Müdavim
Görünen bir problemi yoktu. Neşeliydi gayet cana yakındı. bu aşamadan sonra yapılacak ne var acaba?
Elle besleme şart olmuş, ek olarak ilaçta kullanılması gerekiyor sanırım ama dediğim gibi pek bilgim yok, monodoks temin edin hem göze iyi gelecektir hem solunuma, kapsül şeklinde bir ilaç tam dolu suluğa 1 2 pirinç tanesi kadar ekleyin

caneraydeniz

Yeni Üye
Elle besleme şart olmuş, ek olarak ilaçta kullanılması gerekiyor sanırım ama dediğim gibi pek bilgim yok, monodoks temin edin hem göze iyi gelecektir hem solunuma, kapsül şeklinde bir ilaç tam dolu suluğa 1 2 pirinç tanesi kadar ekleyin
Elle beslemesem şuana kadar çoktan ölürdü muhtemelen ama verdiğim ilaçlar etki ediyormu bilmiyorum ne olacak bakalım. Suluktan su içmiyor tamamen elle besliyorum.

caneraydeniz

Yeni Üye
arkadaşlar kuşumuz az önce elde beslerken vefat etti çok fazla acı çekmeden gitti en azından...