• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum İshal (Beyaz dışkı)

Ecomanya

Yeni Üye
Herkese Merhabalar iyi forumlar

2 Senedir muhabbet kuşu besliyorum Kuşumun birgün halsiz olduğunu hissettim. Ayrıca gün içerisinde sürekli olarak uyuyor ve artık ötmüyordu. Bazen tek gözünü kapatıyor birini tamamen açıyordu. Kuşum sanırım bakteriyel bir rahatsızlıktan dolayı ishal oldu. 1 2 gün önce dışkısı tamamen su gibiydi.

Şuan ise dışkısı tamamen beyaz

Ekli dosyayı görüntüle 5750

Kuşumun görüntüsü :

Ekli dosyayı görüntüle 5751
BULUNDUĞUM BÖLGEDE VETERİNER BULUNMUYOR. KUŞUM İÇİN HANGİ İLAÇLARI KULANMALIYIM? NERDEN TEMİN EDEBİLİRİM? YARDIMCI OLUR MUSUNUZ?

Ecomanya

Yeni Üye
Merhaba kuşu salmayin. Varsa daldarı ve aspur verin. Yem yemiyorsa elle beslemek gerekebilir. Şuan yediğinden emin olun. Altına kağıt havlu serin dışkıyı kağıt havlu üzerinde görelim. Birde
Hocam aspur dediğiniz şey kanarya yemi mi? Sadece vitaminli yem yiyor gibi yapıyor onda da sanki alıyor ağzına geri bırakıyor gibi yapıyor. yemi kırmıyor sanki. Ayrıca elle beslemek derken kuşu elime alıp ağzına yem mi vereyim zorla onu mu kastediyorsunuz? ŞUAN KUŞ YEM YEMİYOR.

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Geçmiş olsun. Beyaz dışkı genellikle karaciğer-pankreas sorunlarından kaynaklandığı biliyorum. Solunum sıkıntısı, akıntı, kusma vb. gibi belirtiler var mı ek olarak? Veterinere hekime gidemeyeceğiz için eczaneden veya yakınlarınızdan Bactrim gibi (trimetoprim+sülfonamid etken maddeli) ilaç elde etmeniz. Eğer varsa amoksisilin etken maddeli ilaçda geniş spektrumludur. Yem yemiyor ise mama yapın tabana koyun. Olumlu olmaz ise yakınlarınızda ki üretici ve petshoplardan elle beslemesini rica edin veya elle besleme aparatı alın. Onuda bulamaz iseniz normal bir şırınga ile ucu plastik olan serum kelebeklerin den alın. Tekrar dönüş sağlamayı unutmayın. Durumu baya ilerlemiş. :(

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Geçmiş olsun. Beyaz dışkı genellikle karaciğer-pankreas sorunlarından kaynaklandığı biliyorum. Solunum sıkıntısı, akıntı, kusma vb. gibi belirtiler var mı ek olarak? Veterinere hekime gidemeyeceğiz için eczaneden veya yakınlarınızdan Bactrim gibi (trimetoprim+sülfonamid etken maddeli) ilaç elde etmeniz. Eğer varsa amoksisilin etken maddeli ilaçda geniş spektrumludur. Yem yemiyor ise mama yapın tabana koyun. Olumlu olmaz ise yakınlarınızda ki üretici ve petshoplardan elle beslemesini rica edin veya elle besleme aparatı alın. Onuda bulamaz iseniz normal bir şırınga ile ucu plastik olan serum kelebeklerin den alın. Tekrar dönüş sağlamayı unutmayın. Durumu baya ilerlemiş. :(
Burada Ahmet kardeşim gerekeni yazmış gayet de yerinde bir tedavi yöntemi önermiş siz yapmadınız mı?