• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum ilk yumurtasından itibaren kuluçkaya yattı

Cieztezka

Yeni Üye
Merhabalar, öğlen bir konu açmıştım. Çok şükür ilk yumurtasını bıraktı kuşumuz. Ve ilk yumurtasından kuluçkaya yattı, sizce normal mi? Ekstra olarak bir soru daha soracağım; yumurta boş olsaydı anne onu ilk gördüğünde kırıp atıyor, diyorlar. Bu doğru mu, değilse dolu olup olmadığını nereden anlayabilirim?

Cieztezka

Yeni Üye
Genelde kuşlar 2-3 yumurtadan sonra yatmaya baslar sanırım bunu kuluçka tecrübesi ile öğreniyorlar. Kuşun ilk kuluçkası ise normaldir yatmamasından daha iyi özellikle 😅 boş yumurtayı atma olayı her kuşta olmuyor karaktere göre değişiyor. Eğer ilk kuluçka ise fazla müdahale etmemeye calisin strese girmesinler
Ben de bilmiyorum. Kendi kuşum 1,5 yıldır ben de ve hiç deneyimi yok. Öbür kuşun 2 yaşında olduğu söylendi. Hiç eşi oldumu bilmiyorum. Sanırım tecrübesizlikten.

Ufuk Yalçın

Müdavim
Emektar Üye
Dişilerin karakterine göre değişiyor genelde kimisi ilk yumurta da yatar kimisi ikinciden sonra vs vs değişir, boş dolu olduğunu yattıktan sonra anlarlar genelde bana denk gelmedi 2 gün yartp sonra bu boş diyip ben kalkanı denk gelmedi banna:)

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Boş olduğunu şu şekilde anlarlar belli bir süre yatar bakarki yavru yok kırar yuvadan atar ama bu iki günlük değil uzun süre sonra olur . Onun için yumurta kaydirmalarinda aynı dönemdeki kuluckalara yumurta kaydırmak önemlidir. bazı kuşlar hemen yatar bazıları 2.3. den sonra siz rahatsız etmeyiniz

hande05

Yeni Üye
Merhabalar, öğlen bir konu açmıştım. Çok şükür ilk yumurtasını bıraktı kuşumuz. Ve ilk yumurtasından kuluçkaya yattı, sizce normal mi? Ekstra olarak bir soru daha soracağım; yumurta boş olsaydı anne onu ilk gördüğünde kırıp atıyor, diyorlar. Bu doğru mu, değilse dolu olup olmadığını nereden anlayabilirim?
benim anne kuşumda sizinki gibi ilk yumurtadan sonra aynı şekilde yatmıştı.sonrasında iki günde bir yumurtlamaya devam etti.pek çıkmadı yuvalıktan.erkek kuş yediriyordu genelde ya da arada yem yiyip geri giriyordu..ilk kuluçkasında boş çıkmıştı hepsi ama yinede kırmadı.hep yattı üstünde.ben yumurtlama tarihini bir kenara not almıştım.yumurta kaç günde çıkar diye araştırmıştım.o tarih dolduktan sonra biraz daha bekledim. yumurtalar çatlamayınca elime eldiven takıp,anne kuşu rahatsız etmeden yumurtaları telefonumun flaşına tutmuştum.yumurta içleri boş oldugunu öyle anlamıştım.bende kuş yemi aldığım yerden öğrenmiştim bunu.ikinci kuluçkasında yine aynı şekilde tarihlerini not aldım ve beklemiştim.bu defa yavrularımız iki günde bir süreleri doldukça yumurtadan çıkmıştı.onun dışında rahatsız etmeden kendi haline bırakmıştım ürkmesin strese girmesin diye