• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum hırıltılı nefes alıyor

zey25p

Yeni Üye
Merhaba 4.5 yasında erkek muhabbet kuşum özellikle uykusunda bazen de yem yerken videodaki gibi hırıltılı nefes alıyor sonra hapşırarak kafasını sallayarak sanki tıkanıklığı açmaya çalışıyor kilosu 50 gram geçen hafta veterinere götürdüm röntgen çektirdim röntgende karaciğeri iyi çıktı görüntüsünü de bırakıyorum anlayan olursa veteriner akciğerlerini dinledi iyi dedi genel olarak sağlık durumu iyi gözüküyor dedi ama sıkıntısının sebebini bulamadık güncel dışkısı da bugünden dışkıda da problem olmadığını söyledi ne yapmalıyım sizce problemi nedir kilosu fazla olduğu için mi böyle? Bir de bu durum yeni değil çok uzun zamandır böyle bir seneden fazladır Watch unnamed | Streamable

Ekli dosyalar

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
@Şehmus BAKIR hocam söyleyecektir. Ama dışkılar lekeli de bu ses sadece gece mi var yandan kuyruk gözükecek şekilde tünekte dinlenir vaziyette bir video daha eklermisiniz.

Son düzenleme:

zey25p

Yeni Üye
Maşallah kum saati açık karaciğer iyi taşlıkta güzel gözüküyor da emin olamadığım bir yer var benim görebildiğim tabi benim yorum tecrübe ettiğim kadarı en iyisini @Şehmus BAKIR hocam söyleyecektir. Ama dışkılar lekeli de bu ses sadece gece mi var yandan kuyruk gözükecek şekilde tünekte dinlenir vaziyette bir video daha eklermisiniz.
Gündüz de oluyor ama daha çok geceleri yani genel olarak uykusunda oluyor şuan dışarıda kafese girince atacağım neyden emin olamadınız

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Ufak bir parlama var bir yerde de dediğim gibi benim tecrübe ettiğim kadarıyla hocalarımız var iken yorum yapmam çok sağlıklı olmaz Veterinerim arkadaşım artık gide gele orada da inceleye inceleye Fiko yu da sürekli kontrol röntgen yorumlaması derken az çok anlamaya çalıştığım şeyler. O yüzden Şehmus hocam bir baksın 🙏

zey25p

Yeni Üye
Ufak bir parlama var bir yerde de dediğim gibi benim tecrübe ettiğim kadarıyla hocalarımız var iken yorum yapmam çok sağlıklı olmaz Veterinerim arkadaşım artık gide gele orada da inceleye inceleye Fiko yu da sürekli kontrol röntgen yorumlaması derken az çok anlamaya çalıştığım şeyler. O yüzden Şehmus hocam bir baksın 🙏
Nasıl ulaşabilirim onlara bakarlar mı buraya🙏🏻

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba 4.5 yasında erkek muhabbet kuşum özellikle uykusunda bazen de yem yerken videodaki gibi hırıltılı nefes alıyor sonra hapşırarak kafasını sallayarak sanki tıkanıklığı açmaya çalışıyor kilosu 50 gram geçen hafta veterinere götürdüm röntgen çektirdim röntgende karaciğeri iyi çıktı görüntüsünü de bırakıyorum anlayan olursa veteriner akciğerlerini dinledi iyi dedi genel olarak sağlık durumu iyi gözüküyor dedi ama sıkıntısının sebebini bulamadık güncel dışkısı da bugünden dışkıda da problem olmadığını söyledi ne yapmalıyım sizce problemi nedir kilosu fazla olduğu için mi böyle? Bir de bu durum yeni değil çok uzun zamandır böyle bir seneden fazladır Watch unnamed | Streamable
Merhaba röntgende karaciğer yağlanması var hava keseleri kapalı bronşlar dolu ve taşlıkta çok kum var kumu çok tüketiyorsa önünden alın bu organlara daha fazla zarar verir. Yani durumu iyi denmiş ama malesef değil 😔öncelikle yeri çok sıcak olsun oksijen verilebilir, nefes açıcı verilebilir karaciğer koruma verilebilir zeolit tozu öneririm ve diyet yem 👍Birde neftor temin edin ilk 5 gün verip durumu takibe alalım geçmiş olsun şifalar diliyorum

Üst Alt