• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

kuşum hem tüy döküyor hem ishal

mubik

Yeni Üye
merhabalar muhabbet kuşum 2 yasında ve erkek. perşembe günü dışkısı sulu gelmeye başladı cumartesi günü veterinere götürdüm. çok ağır bir ishal olmadığını söyledi ve yazdıgım ilaçları kullanın kutuda yazdığı kadarıyla dedi. avidiare ve avisol plus yazmıştı ikisini de satın aldım fotoğraflarını ekledim. ben ilaci hemen bulamadim sadece avisol plus verdim pazar gunu aspurla beraber. bugün kuşumun suyuna avidiare den koydum şu an dışkısı gayet iyi gibi. mesela 6 tane normal dışkı yaptıktan sonra 1 tane falan sulu yapıyor. yemek yiyor ama tabi hastalıktan önceki kadar değil. bu arada aspur koydum yemligine ama normal yemini de kaldirmadim digerini sevmezse ac kalmasin diye. ikisinden de yiyor. sormak istediğimse bu ilacı ne kadar kullanmalıyım, dedigim gibi diskisi daha iyi birkac gun oncesine kadar. sulu gelmemeye baslayinca birakayim mi yoksa belli nirkac gun kullanmali miyim? tesekkurler simdiden.

mubik

Yeni Üye
merhabalar muhabbet kuşum 2 yasında ve erkek. perşembe günü dışkısı sulu gelmeye başladı cumartesi günü veterinere götürdüm. çok ağır bir ishal olmadığını söyledi ve yazdıgım ilaçları kullanın kutuda yazdığı kadarıyla dedi. avidiare ve avisol plus yazmıştı ikisini de satın aldım fotoğraflarını ekledim. ben ilaci hemen bulamadim sadece avisol plus verdim pazar gunu aspurla beraber. bugün kuşumun suyuna avidiare den koydum şu an dışkısı gayet iyi gibi. mesela 6 tane normal dışkı yaptıktan sonra 1 tane falan sulu yapıyor. yemek yiyor ama tabi hastalıktan önceki kadar değil. bu arada aspur koydum yemligine ama normal yemini de kaldirmadim digerini sevmezse ac kalmasin diye. ikisinden de yiyor. sormak istediğimse bu ilacı ne kadar kullanmalıyım, dedigim gibi diskisi daha iyi birkac gun oncesine kadar. sulu gelmemeye baslayinca birakayim mi yoksa belli nirkac gun kullanmali miyim? tesekkurler simdiden.
su anki diskisi ile ilac ve vitaminin fotografini ekledim
Ekli dosyayı görüntüle 9790Ekli dosyayı görüntüle 9791

mubik

Yeni Üye
peki tüy dökümü normal midir bit yok sanırım beyaz kağıda bakmıştım dün. kasınıyor ve beyaz kepeklerle beraber dökülüyor. sanırım tüy dökme mevsimi diye. bir de bu avidiare tüy dökerken kullansak bir sıkıntı olmaz değil mi?

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
peki tüy dökümü normal midir bit yok sanırım beyaz kağıda bakmıştım dün. kasınıyor ve beyaz kepeklerle beraber dökülüyor. sanırım tüy dökme mevsimi diye. bir de bu avidiare tüy dökerken kullansak bir sıkıntı olmaz değil mi?
Olmaz 5 gün kullanın. Daha sonra avisol plus haftada 1 devamlı kullanabilirsiniz tüy döneminde haftada 2 olabilir

mubik

Yeni Üye
ben dun aksam yatmadan once kafesteki beyaz kagidi yenilemistim simdi tekrardan baktim ve diskilarinin bazilari buyuk. dun de 1 kere buyuk yapmisti ama sadece 1 kere diye cok kafaya takmamistim simdi biraz korktum buyuk olmasi normal mi ishalinin ilk gunleri bu kadar buyuk degildi. yine rahatsiz ettim kusura bakmayinEkli dosyayı görüntüle 9798

fıstıkkuş

Yeni Üye
Benim kuşum da bu şekilde dışkılıyor. Bazen büyük bazen küçük bazen ıslak vs. Çok değişken. Bir aydır böyle ama halsiz değil hep uçuyor konuşuyor kendini sevdiriyor. Vet sizdeki ilaçtan ve antibiyotik vermişti hastalığın ilk başında. Bittikten sonra yavaş yavaş düzelir durumu dedi ama hala bu şekilde.

mubik

Yeni Üye
Benim kuşum da bu şekilde dışkılıyor. Bazen büyük bazen küçük bazen ıslak vs. Çok değişken. Bir aydır böyle ama halsiz değil hep uçuyor konuşuyor kendini sevdiriyor. Vet sizdeki ilaçtan ve antibiyotik vermişti hastalığın ilk başında. Bittikten sonra yavaş yavaş düzelir durumu dedi ama hala bu şekilde.
geçmiş olsun umarım bulunur nedeni ve gerçekten iyileştiren bi tedavi uygulanır😔

Semihzz123

Tutkulu
veteriner bunu dedi diye oyle yaparim buyuk ihtimallw ama bazi kisiler de bu marka ise yaramiyor versele laga iyi vitaminde falan dedi
Multivitamin olarak avisol plus da iyidir tabi ama en kral vitamin gervit-w dir bana göre imkan varsa ona geçebilirsiniz tabi bir öneri yaptım size kalmış. kullanma konusunda veteriner dediyse multivitamin kullanın ardindan 1 gün taze su sonrasinda probiyotik kullanabilirsiniz.

mubik

Yeni Üye
peki 5 gün bu ilaçtan kullanmama rağmen az onceki arkadasimizin da dedigi gibi ishali gecmezse ne yapacagim? yine de vitaminini vereyim mi tekrardan veterinere mi gotureyim? tesekkurler bu arada yanitlariniz icin☺

Semihzz123

Tutkulu
peki 5 gün bu ilaçtan kullanmama rağmen az onceki arkadasimizin da dedigi gibi ishali gecmezse ne yapacagim? yine de vitaminini vereyim mi tekrardan veterinere mi gotureyim? tesekkurler bu arada yanitlariniz icin☺
Geçecegini düşünüyorum düzenli ilac kullanıldığı takdirde.Dedigim gibi probiyotik önemlidir bana göre multivitaminden sonra verin probiyotik

Semihzz123

Tutkulu
Ben haftada 1 kere multivitamin sonrasındaki gün taze su ondan sonraki gün probiyotik olarak kullanıyorum yani haftada 1 kere vermek gerekir diye düşünüyorum.

mubik

Yeni Üye
cevap veren herkese tesekkurler ben 5 gunun sonunda diski fotografi atarim umarim gecer :(((

Üst Alt