• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum hasta

Meriss

Yeni Üye
Sizde haklısınız Şehmus abinin bahsettiği ilaç elinize gelince nasıl ve ne için kullanılacağını söyleyecektir. Ancak Probiyotik ilaç değil hastalık sonrası 3-4 gün normal zamanda haftada 1-2 kez sürekli kullanılması gereken bir takviye bağırsak florasını düzenliyor. Gerek truflican kullandığınız için gerek yeni ilaçtan sonra kullanmak gerekecek. Çünkü ilaçlar bozuyor sindirim sistemini
Anlıyorum fakat tam teşhis koyulmadan yeni bi ilaca geçmeli miyim sizce?

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Yani demek istediğim bu ilaçtan sonra durumu iyiye gidecektir diye düşünüyorum ancak ilacı temin edene kadar en azından probiyotik vs. verseniz daha iyi olur. Bağışıklığı güçlensin.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Bizler bir kanatlı uzmanı olamayız onlar eğitim görüyorlar ama şunu da belirteyim bazı hastalıklar teşhis gerektirir.analiz ve röntgen gerektirir..ben size bağırsak florası bozulmuş bir kuşun tekrar toparlamasini sağlayacak bir ilaç tavsiye ettim verdiğiniz ilaç yanlış olduğu için bağırsaklari zedelemis birde yanında probiyotik vermediğiniz için belki karaciğer bile etkilenmiş olabilir bunu ancak röntgen ile anlarız.. imkanım yok dediniz , kanatlı yok dediniz bizden yardım istediniz bizde bildiklerimizi paylaştık ama siz hala tereddüt içinde araştırma yapıyorsunuz sizin zamanınız bol olabilir ama kuşunuzun o kadar zamanı yok biraz acele ederseniz iyi olur 👍

Meriss

Yeni Üye
Haklısınız ama şuanda kuş
Bizler bir kanatlı uzmanı olamayız onlar eğitim görüyorlar ama şunu da belirteyim bazı hastalıklar teşhis gerektirir.analiz ve röntgen gerektirir..ben size bağırsak florası bozulmuş bir kuşun tekrar toparlamasini sağlayacak bir ilaç tavsiye ettim verdiğiniz ilaç yanlış olduğu için bağırsaklari zedelemis birde yanında probiyotik vermediğiniz için belki karaciğer bile etkilenmiş olabilir bunu ancak röntgen ile anlarız.. imkanım yok dediniz , kanatlı yok dediniz bizden yardım istediniz bizde bildiklerimizi paylaştık ama siz hala tereddüt içinde araştırma yapıyorsunuz sizin zamanınız bol olabilir ama kuşunuzun o kadar zamanı yok biraz acele ederseniz iyi olur 👍
Haklısınız bilginize bi sözüm yok zaten ilgilendiğiniz için de çok teşekkür ederim. Ya ben iki gündür dediğiniz için diğer ilaçları vermeyi kestim. Ve kuşum iyiye gitmeye başladı ilaç tedevisini kesmeli miyim ve dediğiniz ilacı yinede almalı mıyım normal sulu sirkeyle mi devam etsem birde burdaki kuşçu yumurta maması yedirmemi söyledi sizce yediriyim mi?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Güncel dışkı resmi görebilir miyim? Kağıt havlu üstünde olursa net cevaplar alacaksınız 👍

Meriss

Yeni Üye
Arkadaşlar kuşum da galiba kuruma hastalığı var sürekli uyukluyor ötmüyor. Ayakları büzüşük durumda duruyor ve yürüyemiyor. İlaç tevadisi yapıyorum fakat pek ilerlemesi yok gibi ayağına ve uyuma sorunu için ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun çok zor durumdayız.??? Dışkısını da koydum buraya aslında tam bi hastalık teşhisi yapsam ona göre yol izlicem fakat yapamadım lütfen bilen birileri yardım etsinn.
Arkadaşlar kuşumun son durumu bu şekilde. Tek sorunumuz olarak fazla kaşınması kaldı..Gün geçtikçe iyileşiyor. Burda yarım eden etmeyen herkesden Allah razı olsun, evcil hayvanları hasta olanlara da Rabbim şifalar versin. Arkadaşlar hayvanınız durumu ne kadar kötü olursa olsun pes etmeyin, etrafındkailerin bu ölür gibi cümlelerine kulak vermeyin siz elinizden gelen her şeyi yapın sonra zaten gerisi Rabbimin takdiridir. Ben pes etmedim ve elimden geler her şeyi yaptım ve kuşum şükürler olsun iyileşiyor. Burda da yorum yazap fikrini beyan eden herkese teşekkür ederim. Çok sağolun :) sağlıcakla kalın hayırlı günler herkese..

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
merhaba,

kötü durumu atlatmış gözüküyorsunuz ama bundan sonrası içinde kendinize bir standart bakım belirleyin bence.
haftada 1 gün vitamin 1 gün probiyotik kullanımına devam etmelisiniz. Mesela pazartesi günleri probiyotik , çarşamba günleri vitamin gibi.
ayrıca yem rasyonunuza ve ekstra verdiğiniz/vereceğiniz ilave besinlere dikkat etmelisiniz.

Sağlıklı günler

Meriss

Yeni Üye
merhaba,

kötü durumu atlatmış gözüküyorsunuz ama bundan sonrası içinde kendinize bir standart bakım belirleyin bence.
haftada 1 gün vitamin 1 gün probiyotik kullanımına devam etmelisiniz. Mesela pazartesi günleri probiyotik , çarşamba günleri vitamin gibi.
ayrıca yem rasyonunuza ve ekstra verdiğiniz/vereceğiniz ilave besinlere dikkat etmelisiniz.

Sağlıklı günler
Tamamdır teşekkürler