• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuşum hasta ve siyah dışkı yapıyor

berrin12939

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Siyah dışkı
Halsizlik
Hastalık Belirti Tarihi
29 Haz 2026
7 yaşında erkek muhabbet kusum var. 4 gündür siyah dışkı yapıp halsizlik başladı.Ögrenci olduğum icin cok param yoktu ama yinede veterinere götürüp baktırmak istedim. Enfeksiyon olabileceğini söyledi. Suya karıştırmam icin 3 günlük antibiyotik şırınga ve 3 tane de günlük ağızdan vermemi istediği şırıngalar verdi. Antibiyotigin 2. Günündeyiz kabarıklık devam ediyor190873.jpg191082.jpg
Kendisi hep zayıf bi kuştu ama ilk defa tarttım. Kilosu normal mi? Kendine gelmesi kac gün sürebilir? Bu süreçlerde ne yapmam lazım, nelere dikkat edebilirim? Ve şuan bence normal zamanlardan daha iştahlı bir sekilde yemek yiyor. Dışkılama süresininin arttığını düşünüyorum. Daha az dışkı yapıyor eskisine göre190867.jpg191081.jpg
En son kakası 2. Resimde. Kan gözlemlemedim. Bu süreçte yapabileceğim ve kusuma ne oldugunu açıklayabilir misiniz?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba kuşta e coli yada koksidiyoz olabilir. E coli varsa antibiyotiği muhakkak kullanın ama teşhis doğru ise. Üç gün antibiyotik bana az geldi. Kilosu zayıf. En azından 35-36 olması gerekir. Antibiyotiğin ve diğer verilen ilaçların ismini biliyor musunuz.

berrin12939

Yeni Üye
Merhaba kuşta e coli yada koksidiyoz olabilir. E coli varsa antibiyotiği muhakkak kullanın ama teşhis doğru ise. Üç gün antibiyotik bana az geldi. Kilosu zayıf. En azından 35-36 olması gerekir. Antibiyotiğin ve diğer verilen ilaçların ismini biliyor musunuz.

berrin12939

Yeni Üye
Baytril k
Diğerleri Mixtura nın kuş takviyeleri
B vitamini probiyotik ve mide koruyucu
Hekimim bunları yazdı

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Tamam antibiyotiğe devam edin ama üç gün dediğim gibi yetersiz beş yada yedi güne tamamlayın. Ağızdan damla olarak mı veriyorsunuz yoksa suyunda mı suyunda ise kaç damla. Hastalık ilerlediğinde maalesef verilen ilaçlar da artık etki etmiyor. Umarım çocuk toparlar çok geçmiş olsun 🌸

mentquik

Paylaşımcı
Tamam antibiyotiğe devam edin ama üç gün dediğim gibi yetersiz beş yada yedi güne tamamlayın. Ağızdan damla olarak mı veriyorsunuz yoksa suyunda mı suyunda ise kaç damla. Hastalık ilerlediğinde maalesef verilen ilaçlar da artık etki etmiyor. Umarım çocuk toparlar çok geçmiş olsun 🌸
Merhaba Aslı abla, rica etsem son konuma bakabilir misin🩷

berrin12939

Yeni Üye
Tamam antibiyotiğe devam edin ama üç gün dediğim gibi yetersiz beş yada yedi güne tamamlayın. Ağızdan damla olarak mı veriyorsunuz yoksa suyunda mı suyunda ise kaç damla. Hastalık ilerlediğinde maalesef verilen ilaçlar da artık etki etmiyor. Uma
Tamam antibiyotiğe devam edin ama üç gün dediğim gibi yetersiz beş yada yedi güne tamamlayın. Ağızdan damla

Sudan veriyoruz suluğun çeyreği kadar su galiba şırıngada 10 ml veriyorum her gün. Bu suyun birazınıda başka bi şırıngaya koyuyorum. Kusuma ara sıra şırıngadan içirtiyorum. Diğer vitaminleri günlük bir damla olarak ağzına veriyoruz. 3. Gündeyiz iştahı hala yerinde. Kilosunda değişkiklik yok. Kakası şu şekilde 191127.jpg
İlgilendiğiniz icin teşekkür ederimm❤
Benim bu süreçte nelere dikkat edebileceğimi yazarsanız memnun olurum🌸

Son düzenleme:

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
İlacın dozajını ölçüsünü tam anlayamadım ama dışkıya bakarsak hastalık hala devam ediyor fakat dışkı biraz daha katılaşmış toparlancak gibi duruyor. İştahı yerinde olması ve kilo kaybı yaşamaması olumlu bir şey. Tedavi bitiminde flora bozukluğu için üç dört gün kadar probiyotik takviyesi yapınız. Bu arada tedavi bitince daha kaliteli multivitamin vs temin edin. Gervit probiyotik olarak ta entrobac gibi.

berrin12939

Yeni Üye
İlacın dozajını ölçüsünü tam anlayamadım ama dışkıya bakarsak hastalık hala devam ediyor fakat dışkı biraz daha katılaşmış toparlancak gibi duruyor. İştahı yerinde olması ve kilo kaybı yaşamaması olumlu bir şey. Tedavi bitiminde flora bozukluğu için üç dört gün kadar probiyotik takviyesi yapınız. Bu arada tedavi bitince daha kaliteli multivitamin vs temin edin. Gervit probiyotik olarak ta entrobac gibi.
Merhaba yeni actigim konuya bakabilirmisiniz acil

Üst Alt