• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuşum Hasta Olabilir mi ve Yavru mu, Yetişkin mi?

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bu arada aklıma bişey daha takıldı: Yem yemeye başladıktan sonra probiyotiği hiç ıslatmadan toz olarak yemine katsam; bi’ sıkıntı olur mu? Akıllı yemlik olduğu için yemi arada koyup bittikçe yeniliyorum. Bir çok çeşit sıvı takviyeleri olduğu için bir dolu bir boş gün de yapmak zorunda olduğum için suyuna probiyotik için çok fazla yer kalmıyor maalesef. En azından açılmış şişelerim bitene kadar böyle götürmeyi düşünüyorum. Diğerleri zaten sktleri daha 1 yıldan fazla var ve hiç açılmamış şişeler.
Bildiğim kadarıyla entrobac yeme koyulabiliyordu muhtemelen sizinki de koyulur ama az bir şey ekleyin yine mercimek tanesi kadar 🙂

derya1986

Yeni Üye
Bildiğim kadarıyla entrobac yeme koyulabiliyordu muhtemelen sizinki de koyulur ama az bir şey ekleyin yine mercimek tanesi kadar 🙂
Evet aldığım yer katabilirsiniz demişti. Bu sabah akıllı yemliğin yanında mama kabına da kendim karışım hazırlayıp koydum, içine de kaşığın sapının ucuyla probiyotik kattım, biraz da hem toz hem de taneli pelet yem koydum. Bakalım kokusu cezbedecek mi pelet yemin? Normalde kuşlar akıllı yemliğe çabuk alışıyor, en azından benim oğlumda öyle olmuştu. Ama bu kız bi’ acayip; tek bir yem dahi kırmamış akıllı yemlikten. Ben de mecburen açık mama kaplarına karışımı hazırlayıp göz hizasına astım kafes içine. Bakalım; umarım kursaktan besleme yapmak zorunda kalmam. Zaten bana hâlâ tam güvenmiyor, bir de kursaktan besleme için avucuma alırsam iyice ürkecek. Ayrıca daha önce hiç kursaktan besleme de yapmadım. Beceremem diye ödüm kopuyor. N’ olur dualarınızı eksik etmeyin; zaten aldığım yerde yeterince gözlemlemediğim için vicdan azabı çekiyorum, bir de can verdiğini görürsem dayanamam. Sade kızıl darı yese bile alışana kadar; razıyım. Yeter ki aç kalmasın.🙏

Üst Alt