• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum hasta mı?

__bidunya

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
Kanat açması, haksızlık, kusma
Hastalık Belirti Tarihi
28 Kas 2023
Merhabalar. Geçen sene Şubat ayında bana geldi kuşum. Sabah bıraktığımda hiçbir şeyi yoktu. Eve şimdi geldim. Kafes tabanında yem kusmuş olduğunu gördüm ve kendisi de kafesin altındaydı. Beni görünce tüneğe çıktı ama çok hareketsiz. Kanatları hep açık ve uyuklar vaziyette. Pazartesi entrobac, çarşamba gerwit, cuma bt amin forte veriyorum düzenli olarak bir de her pazar biraz haşlanmış yumurta yer. Anlayamadım açıkçası. Takviye olarak elimde avidress,usne gano var.

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Merhaba tabana kagıt serip dışkı resmi eklermisiniz takviye olarak ne veriyorsunuz ? vitamin vs

__bidunya

Aktif Üye
Merhaba tabana kagıt serip dışkı resmi eklermisiniz takviye olarak ne veriyorsunuz ? vitamin vs
Dışkısı yok şu an maalesef kafesi temiz ancak az önce tüneğe denk geldi bembeyaz. Aç galiba kusma çalıştı salya geldi. Az önce usne gano koyduğum sudan içti. Yukarıda da yazmıştım aslında Pazartesi günü entrobac, çarşamba gergin, cuma bt amin forte kullanıyorum

__bidunya

Aktif Üye
Daha önce ilk kuşumu kursak mantarı tanısı nedeniyle kaybettim geçen sene şimdi yine bir hastalık görmek beni çok üzüyor ve korkutuyor

berranazbas

Paylaşımcı
Dışkısı yok şu an maalesef kafesi temiz ancak az önce tüneğe denk geldi bembeyaz. Aç galiba kusma çalıştı salya geldi. Az önce usne gano koyduğum sudan içti. Yukarıda da yazmıştım aslında Pazartesi günü entrobac, çarşamba gergin, cuma bt amin forte kullanıyorum
Kusması salyalı mı ve kokulu mu göğüs kemiğinin etrafını kontrol edin dolgun olması lazım göğüs kemiğinin jilet gibi keskin olmaması lazım tartı ile ölçüm yapıyor musunuz kilo kaybetti mi

__bidunya

Aktif Üye
Kusması salyalı mı ve kokulu mu göğüs kemiğinin etrafını kontrol edin dolgun olması lazım göğüs kemiğinin jilet gibi keskin olmaması lazım tartı ile ölçüm yapıyor musunuz kilo kaybetti mi
Kilo takibi yapmadım göğsünü kontrol ettim yanları dolu gibi duruyor tam gagasının altından takip ettiğim dümdüz indiğim yerdeki göğüs bölümünde kemik ele geliyor koku almadım salyasında ama kusması salyalı şu an aç olduğu için yem de çıkmıyor iki defa daha salya çıkardı

berranazbas

Paylaşımcı
Kilo takibi yapmadım göğsünü kontrol ettim yanları dolu gibi duruyor tam gagasının altından takip ettiğim dümdüz indiğim yerdeki göğüs bölümünde kemik ele geliyor koku almadım salyasında ama kusması salyalı şu an aç olduğu için yem de çıkmıyor iki defa daha salya çıkardı
Şuan için yeme ilgisi nasıl uyurken tabana iniyor mu aynı zamanda kuşunuzun dışkısını beyaz kağıt üzerinde paylaşabilir misiniz hocalarimda musait olunca konuyla ilgilenecektir

__bidunya

Aktif Üye
Şuan için yeme ilgisi nasıl uyurken tabana iniyor mu aynı zamanda kuşunuzun dışkısını beyaz kağıt üzerinde paylaşabilir misiniz hocalarimda musait olunca konuyla ilgilenecektir
Sadece öğürmeye başladığında kafesin altına iniyor. Yem geldiğimden beri yediğini görmedim. Normalde çok hareketli bir kuş bu hali beni çok üzdü. Tüm bunların hepsi bir buçuk saat içinde olmuş. Sabah çok hareketliydi annem duruyor yanında gündüzleri zaten komşuya gittikten sonra ben geldim bu haliyle buldum. Eskişehir'de kanatlı veterineri var götüreceğim nasipse ama geçen sene ölen kuşuna kursak mantarı tanısını da o koydu fakat uygulanan tedavi hiç işe yaramadı daha kötü oldu ve sonunda maalesef kaybettim şimdi o kadar tedirgin ve üzgünüm ki

__bidunya

Aktif Üye
Dışkısını takip ediyorum ama bir kere yaptı o da bembeyazdı yapar yapmaz çekeceğim

berranazbas

Paylaşımcı
Sadece öğürmeye başladığında kafesin altına iniyor. Yem geldiğimden beri yediğini görmedim. Normalde çok hareketli bir kuş bu hali beni çok üzdü. Tüm bunların hepsi bir buçuk saat içinde olmuş. Sabah çok hareketliydi annem duruyor yanında gündüzleri zaten komşuya gittikten sonra ben geldim bu haliyle buldum. Eskişehir'de kanatlı veterineri var götüreceğim nasipse ama geçen sene ölen kuşuna kursak mantarı tanısını da o koydu fakat uygulanan tedavi hiç işe yaramadı daha kötü oldu ve sonunda maalesef kaybettim şimdi o kadar tedirgin ve üzgünüm ki
Eğer ki yem yemiyorsa elle besleme yapmak zorundasınız kuşun gücünü kaybetmemesi için. Umarım veteriner yardımcı olabilir 🙏

__bidunya

Aktif Üye
Şu an kafes dışında koltuğa yaptığı dışkısı

__bidunya

Aktif Üye
Bu da az önce yaptığı dışkısı alırken biraz bozdum ama ilk kez dışkıda bir tane yem görüyorum

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Sebebi çok olur ama bana zehirlenme gibi geldi evde çiçek var mı yemiş olabilir mi? Bayat yem, bozuk takviye vs

__bidunya

Aktif Üye
Sebebi çok olur ama bana zehirlenme gibi geldi evde çiçek var mı yemiş olabilir mi? Bayat yem, bozuk takviye vs
Pazar günü sedochol vermiştim bir yudum içti suyundan son kullanma tarihi aralıktı o dokunmuş olabilir o zaman bir de yemin yanında yulaf hediye gelmişti küçük bir pakette ondan koymuştuk :( yemimiz versele laga 1 kg lık paket lerden genelde hep açık durur istediği zaman kafese girer ama açık olduğu zaman yanında biri mutlaka olur ki zararlı bir şeyler kemirmesin diye ayrıca kafeste garden mix grit kum var yemeyi çok seviyor eğer zehirlenme gibi bir durum varsa neye dikkat etmem ne yapmam gerekir ilginize çok teşekkür ederim

__bidunya

Aktif Üye
Bu arada biraz açılır gibi oldu halsizliği azaldı yem yedi, dal darısı yedi. Şimdi uyumak için kafesinde ve bir iki tane yemi kafese ilk girdiğinde kustu şimdi de kafasını sallayarak bir iki tane kustu. Hafif bir durgunluğu var ama buraya ilk yazdığıma göre daha iyi görünüyor inşallah ciddi bir şey olmaz

Doğacı

Eski Forumcu
Bu arada biraz açılır gibi oldu halsizliği azaldı yem yedi, dal darısı yedi. Şimdi uyumak için kafesinde ve bir iki tane yemi kafese ilk girdiğinde kustu şimdi de kafasını sallayarak bir iki tane kustu. Hafif bir durgunluğu var ama buraya ilk yazdığıma göre daha iyi görünüyor inşallah ciddi bir şey olmaz
Kuşun video ve dışkı fotoğrafını atar mısınız son durum

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Streamable Video bu sabah yeni uyandığındaki hali

İlk fotoğraf şimdi yaptığı dışkısı diğeri de gece yapmış kafesindeki
Ayağını hep böyle kaldırirmıydı? Ayrıca inleme gibi ses çıkarıyor mu? Kanatta titreme oluyor mu ara ara? Son olarak da çok su tüketiyor mu?sedochol skt Aralık ise ve bölünmüş ise bir daha vermeyin onu da görebilir miyim 👍

Üst Alt