Yaklaşık 5 aydır bizimle olan bir kuşum var. 2,5 yaşlarında. Geldiğinden beri uçamıyor ve tartma imkanım olmasa da diğer kuşlara göre kilosunun fazla oldugunun farkındayım. Diğer sahipleri kafesten hiç çıkarmadığı için uçmayı öğrenememiş ve kilo almış. Bize ne kadar uğraşsak da alışmadı. Sadece uçamadığı için elimize geliyor. Fazlasıyla ürkek bir kuş çıt çıksa bile titriyor ve korkuyla bakıyor. Gündüzleri de sürekli kafasını sırtına yatırarak uyuyor. Biz de bir arkadaşın iyi geleceğini düşündük ve dişi bir kuş daha aldık. Ama o kuşla da fazla ilgilenmiyor sadece uyumak istiyor. Kafesten çıkmak da istemiyor. Birkaç gündür evde yoktum dün gece bir şey fark ettim. Sık sık nefes alıyor ve ötmek ister gibi ses çıkarıyor ama ötemiyor. Her gün elimden yem yediriyorum. Yemi de kırıyor ama yemiyor. Elime güvenmediği için böyle yaptığını düşünmüştüm ama şu an yem yediğinden de emin değilim. Yem yerken bakmak istediğimde yem yemeyi bırakıp tüneğine dönüyor. Kendini elletmiyor sadece istediğinde elimize geliyor. Takviye olarak forumdan birinin tavsiyesi üzerine entrobac ve gerwit kullanıyorum. İlk defa kuş baktığım için ve kuşum bu durumda olduğu icin fazlasiyla endişeliyim. Kuşumun bir hastalığı mı var? Hasta değilse de hareketlenmesi, mutlu olması ve kilolarından kurtulması için ne yapmam gerek? Diyet konusunda birkaç yazı okudum ama kafama göre hareket etmek istemiyorum. Bir de kafeste iki kuş var. Yemeklerini nasıl ayarlamam gerekiyor?