• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum Hasta mı Yoksa Tüyde mi Bilmiyorum

Necati Ç.

Yeni Üye
Ne zamandan beri böyle? Tüy dökmesi ne zamandan beri var? Pencereleri açık tutuyor musun? Kuşa yiyecek olarak ne veriyorsun? Kuşun bulunduğu oda cereyan oluyor mu?

O krakerleri de verme kuşa... Tahta tünek kullan...
4 gündür böyle 4 gündür tüy dökmesi var ve yeni tüyleri çıktı biraz pencereyi bir gece açık unutmuşum o zaman üşütmüş olabilir.yiyecek olarak çok fazla sebze meyve veremiyorum yemiyor bazen gagasına biraz sürüyorum öyle yiyor onun dışında yem yiyor.cereyan biraz oluyor ama köşede sayılır kafesi.tahta tünek alıcam dışarı çıkınca.krakerden bahsettiğiniz ballı yem mi o çubuklar onlara ait ondanmı söz ediyorsunuz

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Canım kardeşim bu kuş için cereyanın azı çoğu yok... Zararlı... Çok kalmış ki duruşu iyi gözükmüyor... Onu hava akımı olmayan bir odaya al... Sıcak olsun... Sakin bir oda olsun... Anlattıklarına göre kuş hem üşütmüş hem de tüyde... Eğer kuş yem yemiyorsa elle besleme şart...

Necati Ç.

Yeni Üye
Canım kardeşim bu kuş için cereyanın azı çoğu yok... Zararlı... Çok kalmış ki duruşu iyi gözükmüyor... Onu hava akımı olmayan bir odaya al... Sıcak olsun... Sakin bir oda olsun... Anlattıklarına göre kuş hem üşütmüş hem de tüyde... Eğer kuş yem yemiyorsa elle besleme şart...
yok yem yiyor ama az yiyor biraz cereyanda kalmadı aslında kapı genellikle kapalı oluyor ama bir gece dediğim gibi uykuya dalmışım cam açık kalmış üşütmüş olabilir o zaman şu an oda sıcak cam kapı dahi açmıyorum odada.başka önerdiğiniz bir şey var mı

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşun odasını havalandırırken kuşu başka odaya al... Temiz hava da şart... Dün camı kapamayı unutmuşsun... Kuş üşütmüş... Yem az yemesi de iyi değil... Elle besleme şart... Durumu onu gösteriyor... Onun için kanatlı uzmana göstermen en iyi yol... Sıcak havadan demek istediğim bulunduğu oda soğuk ve cereyan olmasın... Zaten yaz ayındayız...

Necati Ç.

Yeni Üye
Kuşun odasını havalandırırken kuşu başka odaya al... Temiz hava da şart... Dün camı kapamayı unutmuşsun... Kuş üşütmüş... Yem az yemesi de iyi değil... Elle besleme şart... Durumu onu gösteriyor... Onun için kanatlı uzmana göstermen en iyi yol... Sıcak havadan demek istediğim bulunduğu oda soğuk ve cereyan olmasın... Zaten yaz ayındayız...
küçük bir yerde yaşıyorum kanatlı uzman yok malesef ama bunların dışında önerdiğiniz bir şey varsa seve seve uygularım
bunları tabikide uyguluyacam

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Kuşun ilk önce beslenmesi lazım 👍 çok güçsüz kalmış şuan kursaktan besleyin sonrasında ilaç kullanılabilir

Üst Alt