• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum Hasta mı? Kursak Mantarı olabilir mi?

moon_light

Yeni Üye
Merhaba, muhabbet kuşum 3 haftadır ishaldi, veterinere götürdüm ve ilaç kullandıktan sonra biraz toparladı. Fakat bugün biraz durgunlaştı, kafası arkada uyuyor genelde ve dışkısı da resimdeki gibi. Aynı zamanda biraz da zayıflamış fakat tüy dökme dönemine de girdi. Kuşum için şu an ne yapmam gerekiyor. Kursak mantarı olabilir mi? Kusması filan yok bu arada.Ekli dosyayı görüntüle 27916Ekli dosyayı görüntüle 27917

Bahar Y.

Müdavim
Aman aman bir ishal söz konusu değil, aspur verin dal darı verin toparlar fakat o saydıklarınızı kuşun hayatından çıkarmalısınız, kuşunuzu tartma imkanınız var mı

moon_light

Yeni Üye
Aman aman bir ishal söz konusu değil, aspur verin dal darı verin toparlar fakat o saydıklarınızı kuşun hayatından çıkarmalısınız, kuşunuzu tartma imkanınız var mı
Maalesef tartma imkanım yok ama veterinere götürüp sorduğumda yaşına göre gayet her şeyin normal olduğunu söylemişti. Yeşillik yumurta ve diğer dediklerim her zaman verdiğim şeyler değildi ama hiç mi vermemem gerekiyor

Bahar Y.

Müdavim
Maalesef tartma imkanım yok ama veterinere götürüp sorduğumda yaşına göre gayet her şeyin normal olduğunu söylemişti. Yeşillik yumurta ve diğer dediklerim her zaman verdiğim şeyler değildi ama hiç mi vermemem gerekiyor
Yumurta verebilirsiniz, yeşillik çok az miktarda fazlası ishal yapar çünkü
Ekmek içi, kuruyemişler kesinlikle verilmemeli

moon_light

Yeni Üye
Bir de bizimki dal darı gibi şeyleri yemiyor hiç genel olarak onun yerine ne verebilirim

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye

moon_light

Yeni Üye

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşunuza hangi yemi sunuyorsunuz veya yeminizin karışım oranı nedir?

moon_light

Yeni Üye
Kuşunuza hangi yemi sunuyorsunuz veya yeminizin karışım oranı nedir?
Bonnie muhabbet kuşu yemini veriyorum, öncesinde kabuksuz yiyordu. Beş gün önce filan veterinerden görerek bunu aldım ve buna geçtim. Üstünde karışıma dair bilgi göremedim ama ürünü internette bulabilirsem link atabilirim uygunsa sitede. Onun da etkisi olmuş olabilir mi şu anki durumunda. Gerçi her zaman durgun değil ama dışkısı beni biraz korkutuyor

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Link atmak yasak… Yeminiz kaliteli değil… Yeminizi değiştirmenizi tavsiye ediyorum…

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Biz mamaist tavsiye ediyoruz… Önceden kontrol edilmiş ve yem karışımı en uygunudur…

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşunuza Grit kuş kumu veriyor musunuz?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Ben kuşun bir kısa videosunu görebilirmiyim ve bahar kardeşime katılıyorum kuruyemiş ve ekmek içi vermeyin