• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum hasta mı anlayamadım.

sarangeyaa

Yeni Üye
Kuşum 5 yıldır benimle birlikte. 4 5 saattir şişkin keyifsiz bir şekilde oturuyor. Ben yanına yaklaşınca keyifleniyor ama kabarık şekilde uyku halinde. Tüy dökme dönemi olduğu için ondan olabilir mi dedim ama emin olamadım. Yardıma ihtiyacım var

sarangeyaa

Yeni Üye
Böyle normal gibi geldi bana inşallah öylesine bi halsizliktir.

sarangeyaa

Yeni Üye
Havuç marul vs verdim kendim ama yem yiyor gibi takipteyim zaten inşallah sıkıntı yoktur. Suyuna portakal ve limon damlattım

Eylül

Yasaklı
Taha abi demiş gerekeni ama yine de üstatlar bir baksın :)

Eylül

Yasaklı
Yani tüye girdiyse normal. Ki ben tüye girdiğini düşünüyorum

Münevver

Yeni Üye
Kuşum 5 yıldır benimle birlikte. 4 5 saattir şişkin keyifsiz bir şekilde oturuyor. Ben yanına yaklaşınca keyifleniyor ama kabarık şekilde uyku halinde. Tüy dökme dönemi olduğu için ondan olabilir mi dedim ama emin olamadım. Yardıma ihtiyacım var
Çok geçmiş olsun minnoşa 😔en kısa zamanda sağlığına kavuşsun insallah🤲

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba arkadaşlar gereken cevabı vermiş.. kabarma artarsa dışkıda ishal başlarsa ve iştahsızlık olursa tekrar yazın. kuşunuza kum verin ve vitamin,yulaf verin..bide tunekleri tahta yaparsanız daha iyi olur👍

yao ako

Paylaşımcı
plastik tünek kullanmayın aynalar kuşunuz için çok zararlı kafeste mineral blok ve kalamar kemiği var mı?

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Öncelikle geçmiş olsun.
Bende nacizane fikrimi beyan edeyim. Kuşunuzun tüyde olup olmadığını anlamak için kuşu elinize alın ve kafasını daha yakından foto çekin, Eğer kafasında filiz filiz tüyler varsa tüydedir. Yulaf ve banyo tüyden daha kolay ve kısa sürede çıkmasını sağlar.
İlaveten plastik tünek konusuna bende katılıyorum. ayrıca kafesiniz kalaba ve küçük. Daha sade ve büyük kafes tercih etmelisiniz. Bununla birlikte tünek konumları da hatalı, tünekleri karşılıklı koyarsanız kuşun hareket şansı çoğalır.

sarangeyaa

Yeni Üye
Evet tüy de. Tüneğini değiştiricem en kısa zaman da kuşumun korkmasından dolayı değiştirememiştim ama değiştiricem. Tünekleri nası ayarlayabilirim?

yao ako

Paylaşımcı
Evet tüy de. Tüneğini değiştiricem en kısa zaman da kuşumun korkmasından dolayı değiştirememiştim ama değiştiricem. Tünekleri nası ayarlayabilirim?
Ayna kulllanmayın gerçekten çok zararlı kalamr kemiği ve mineral blok da çok şazım

sarangeyaa

Yeni Üye
Aynayı çıkartıyorum şimdi. Kalamar kemiği kendi kendine kemirdiği oluyor dimi. Mineral blok nedir? Ben çok bilgisiz kalmışım :(

yao ako

Paylaşımcı
Aynayı çıkartıyorum şimdi. Kalamar kemiği kendi kendine kemirdiği oluyor dimi. Mineral blok nedir? Ben çok bilgisiz kalmışım :(
Kuşların mineral ihtiyaçlarını karşılaması için.kafes ölçüleri nedir en az 35x35 olmalı.