• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum hasta lütfen yardım edin

ceydus

Yeni Üye
Hastalık Belirti Tarihi
17 Ağu 2023
Muhabbet kuşumuz akşam saat 6da eve geldiğimizden beri beyaz sıvı şekilde kaka yapıyor yeşil renk hiç yok. Kusma hareket yapıyor, halsizlik uyku hali var. Nadiren canlanıyor gibi oluyor. Sanki karnı aç yemin önüne gidiyor sonra geri dönüyor. Yediği yemleri de tane tane kustu. Veterinerimizin daha önce verdiği antibakteriyel antifungal ve karışım vitaminlerden damla ile verdik. Yemleri kusunca da az önce kursaktan a21 mama ile besledik ama onu da kustu, sabaha kadar aç kalmasından korkuyoruz başka ne yapabiliriz? Yarın sabah 10da veterinere götüreceğiz ama gidene kadar kötü bir şey olmasını istemiyoruz yardım edin lütfen :( kursaktan verdiğim mamayı bile neden kustu ki

Doğacı

Eski Forumcu
Zehirlenme durumu olabilir. Veteriner hekiminizi arayıp sorun. Veya herhangi bir kanatlı uzmanına ulaşmaya çalışın durumu anlatın. Aç kalırsa tehlikeli olur. Aç kaldığı için dışkısı öyledir büyük ihtimal.

Doğacı

Eski Forumcu
Buraya video yükleyebilirsiniz. Streamableye video yükleyin ve linki buraya atın

crivelli

Paylaşımcı
Merhabalar . Acaba kuşunuz yediği yemin fazlasını kusuyor olabilir mi yani fazla gelen yemi çıkarıyordur belki. Ama uyku hali olduğunu da söylemişsiniz bir video gorsek kuşun durumuyla alakali tam bir yorum yapabiliriz belki

ceydus

Yeni Üye
Merhabalar . Acaba kuşunuz yediği yemin fazlasını kusuyor olabilir mi yani fazla gelen yemi çıkarıyordur belki. Ama uyku hali olduğunu da söylemişsiniz bir video gorsek kuşun durumuyla alakali tam bir yorum yapabiliriz belki

Doğacı

Eski Forumcu
Normalde yemek yiyor muydu kusması falan var mıydı? Kusmuğu nasıl ? Ekşi koku ve salya var mı? Foto eklerseniz iyi olur. Ayrıca kuşun midesi boş olduğu için büyük ihtimal o şekilde dışkı yapıyor. Aç kalmamasına dikkat edin.
Verdiğiniz mama bozuk muydu kontrol edin havalar sıcak ya bozulma riski olabiliyor

ozlemcanbakan

Yeni Üye
Banada yardımcı olur musunuz lütfen kuşlar hakkında bir bilgim yok ve çok korkuyorum

ceydus

Yeni Üye
Normalde yemek yiyor muydu kusması falan var mıydı? Kusmuğu nasıl ? Ekşi koku ve salya var mı? Foto eklerseniz iyi olur. Ayrıca kuşun midesi boş olduğu için büyük ihtimal o şekilde dışkı yapıyor. Aç kalmamasına dikkat edin.
Verdiğiniz mama bozuk muydu kontrol edin havalar sıcak ya bozulma riski olabiliyor
Hayır hiç kusma huyu olan bir kuş değil, 2.5 yaşında çok konuşkan hiperaktif bir kuş. Verdiğimiz yem kapalı paket yem ve 1 ay önce alındı bozulduğunu sanmıyorum. Kusmuğu salyalı ama kokusuzdu. Normalde iştahlı yemek yiyen bir kuş. Aç bırakmamaya çalışıyorum ama kursaktan verdiğim mamayı da kustu ya karnı tamamen boş kalır mı yoksa yarına kadar az da olsa tutar mı kussa bile?

ceydus

Yeni Üye
Sanirim ac kalmis riskli bi durum yarin veterinere goturene kadar gecen surede surekli gozlem yapin ve bence kursaktan beslemeye devam edin cikarsa bile aç kalmasindan daha iyidir

Çok sağolun.. ne sıklıkla kursaktan besleyelim peki? Gece 12 gibi yatmadan biraz versem ve sabah 8 gibiversem yeterli olur mu 5 ml şeklinde

crivelli

Paylaşımcı
Çok sağolun.. ne sıklıkla kursaktan besleyelim peki? Gece 12 gibi yatmadan biraz versem ve sabah 8 gibiversem yeterli olur mu 5 ml şeklinde
Rica ederim . Bence hemen şimdi bir deneyin beslemeyi bu kuşun sabaha kadar kesinlikle mama yemesi gerekiyor. Gece de gozlemlerinize gore hareket edersiniz.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Ben hasta da daha çok zehirlenme gibi bir belirti gördüm bu yüzden müdahale gerekiyor yakınlarda kanatlıdan anlayan birine götürün bu durum acildir👍

ceydus

Yeni Üye
Herkese çok teşekkürler, kuşum yabancı bir maddeyi kemirmiş bu yüzden zehirlenme gibi bir durum olmuş ve midesi bu yüzden yem kabul etmemiş. Dışkısındaki beyaz kısım kakası değilmiş bu arada bilgilendirme için yazmak istedim, ayrıca bir kakasında siyahımsı renk vardı ve o da kanlıymış kanla beraber enfeksiyonu atmış..veteriner solüsyon verdi şu an normale döndük çok şükür

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Herkese çok teşekkürler, kuşum yabancı bir maddeyi kemirmiş bu yüzden zehirlenme gibi bir durum olmuş ve midesi bu yüzden yem kabul etmemiş. Dışkısındaki beyaz kısım kakası değilmiş bu arada bilgilendirme için yazmak istedim, ayrıca bir kakasında siyahımsı renk vardı ve o da kanlıymış kanla beraber enfeksiyonu atmış..veteriner solüsyon verdi şu an normale döndük çok şükür
Çok geçmiş olsun☺

Üst Alt