• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Başsağlığı Kuşum hasta iyileṣmiyor

merveker

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Halsizlik zayıflama yem yememe
Hastalık Belirti Tarihi
26 Eki 2025
Merhaba kuşum yaklaşık bir aydır hasta. Yakınımızda bulunan bir kuşçuya gidiyoruz bir haftadır kendi yaptığını söylediği antibiyotiği veriyor ancak kuşum en fazla iki veya üç gün iyi oluyor sonrasında eski durumuna geri dönüyor.
Halsiz, tüyleri kabarik bir halde duruyor eskiden hiç susmayan, sürekli konuşan kuşum böyle bir hale düştü. Kusma problemi yok ancak yemek az yiyor su az iciyor yemek yemesi icin elimizden geleni yapıyoruz göğüsündeki kemik belirgin hale geldi. Tüylerini hic dökmüyor. Kaşınıyor uyuyor çok nadir ıslık öttürüp öpücük atıyor takviye bize verilen kullandığımız damlaları paylaşabilirim yardımcı olursaniz cok sevinirim. İzmirde yaşıyorum çevremde güvenilir, kuşlarla ilgilenen bir veteriner bulamadım, önerilerinize açığım teşekkür ederim.

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Izmir Gazi Vet Buca Emrullah Bey, Petyum Veteriner Kliniği Derya Hanım Önerebilirim.🌹

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
veteriner burak uçar'a gidebilirsiniz (kuş veteriner kliniği) ancak veteriner tedavisi biraz pahalıdır

kuş ve dışkılarin videosunu paylaşırsanız kuş hakkinda yorum yapılabilir
Merhaba söylediğiniz veterinerde çok fazla kayıplar yaşanıyor ve hepsine aynı tedavi şekli uygulanıyor forum olarak önermiyoruz
Ayrıca antibiyotik önermesi yoktur, veteriner vermediği sürece forumda yasaktır
Kafeskuslari.com yöntemi

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba kuşum yaklaşık bir aydır hasta. Yakınımızda bulunan bir kuşçuya gidiyoruz bir haftadır kendi yaptığını söylediği antibiyotiği veriyor ancak kuşum en fazla iki veya üç gün iyi oluyor sonrasında eski durumuna geri dönüyor.
Halsiz, tüyleri kabarik bir halde duruyor eskiden hiç susmayan, sürekli konuşan kuşum böyle bir hale düştü. Kusma problemi yok ancak yemek az yiyor su az iciyor yemek yemesi icin elimizden geleni yapıyoruz göğüsündeki kemik belirgin hale geldi. Tüylerini hic dökmüyor. Kaşınıyor uyuyor çok nadir ıslık öttürüp öpücük atıyor takviye bize verilen kullandığımız damlaları paylaşabilirim yardımcı olursaniz cok sevinirim. İzmirde yaşıyorum çevremde güvenilir, kuşlarla ilgilenen bir veteriner bulamadım, önerilerinize açığım teşekkür ederim.
Merhaba dış parazit damlası uygulayın lütfen
Vilmectin
Zimec
Avromec
Baymec
Bunlardan birini temin edin lütfen
Veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz yada mamaist.com dan temin edebilirsiniz
Ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 10 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın
Kuşu el besleme maması ile besleyin
Röhnfried ürünleri tavsiye ederim profesyoneldir
Entrobac probiyotik bağışıklık sistemi içindir
Gervit-w multivitamin
BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir dengeyi sağlar
Tünekte kısa bir video paylaşır mısınız lütfen
Streamable.com üzerinden paylaşın
Kuşu net göreceğimiz yakın fotoğrafta paylaşın lütfen

merveker

Yeni Üye
Merhaba dış parazit damlası uygulayın lütfen
Vilmectin
Zimec
Avromec
Baymec
Bunlardan birini temin edin lütfen
Veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz yada mamaist.com dan temin edebilirsiniz
Ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 10 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın
Kuşu el besleme maması ile besleyin
Röhnfried ürünleri tavsiye ederim profesyoneldir
Entrobac probiyotik bağışıklık sistemi içindir
Gervit-w multivitamin
BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir dengeyi sağlar
Tünekte kısa bir video paylaşır mısınız lütfen
Streamable.com üzerinden paylaşın
Kuşu net göreceğimiz yakın fotoğrafta paylaşın lütfen

merveker

Yeni Üye
Dışkısı iki gün önce son fotograftaki gibiydi ama şuan gecti normal

merveker

Yeni Üye
Gitmedim dışkı resmini de atacağım kafese koyduğumuzda bu şekilde uyukluyor.

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Önerdiğim Veterinerlerden Birine Neden Gitmedeniz. Analiz Yapılmali. Zaman Kaybetmeden Gidin Lütfen.

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bir kişi çok fazla kayıp yaşanıyor yazmış korktum o yüzden. Yorumu da şimdi görebildim.
Benim Önerdiğim Hekim Güvenilirdir. Başka Arkadasimiz Yazmış Onu. Ben Yazmadım. Gidin Lütfen. Derya Hanım Çok Yoğun Olmaz. Asli Hanım veya Ezgi Hanım Yönlendirdi Diye Söyleyebilirsiniz. Güvenilir Olmasa Onermem Merak Etmeyin.

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
veteriner burak uçar'a gidebilirsiniz (kuş veteriner kliniği) ancak veteriner tedavisi biraz pahalıdır

kuş ve dışkılarin videosunu paylaşırsanız kuş hakkinda yorum yapılabilir
Her Yere Lütfen Yorum Yazmayın. Arkadaşlarımıza da Söylemek İstiyorum. Emin Olmadığınız Hekimi Tavsiye Etmeyin. Yeterince Canimiz Yandi. Arkadaşımızda yanlış anlayıp Hekime Sizin Yüzünüzden gitmemiş. Zaman kaybetmiş. Lütfen Duyarlı Olalım Biraz. 🌸

merveker

Yeni Üye
Merhaba iyi günler, dediğiniz veterinerle konuştum hortum ile besleyeceklerini söylediler. Duyduğum kadarıyla oldukça tehlikeli ve ölüme kadar gidebiliyor. Bir bilginiz var mi ne yapmamızı önerirsiniz?

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Merhaba iyi günler, dediğiniz veterinerle konuştum hortum ile besleyeceklerini söylediler. Duyduğum kadarıyla oldukça tehlikeli ve ölüme kadar gidebiliyor. Bir bilginiz var mi ne yapmamızı önerirsiniz?
Hangisi ile iletişime geçtiniz, hortumla derken zaten yemden kesildi ise kursaktan apart ile beslenmek zorunda bu da ölüme götüren bir şey değil ama evet BİLMEYEN biri yapmaya çalışırsa tehlikeli olabilir.