• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

kuşum hasta, halsiz ve ishal

mango

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
halsizlik, iştahsızlık, ishal
Hastalık Belirti Tarihi
5 Tem 2021
Kullanılan İlaç
diazym
Merhaba, erkek muhabbet kuşum yaklaşık 8/9 aylık. Çok neşeli, konuşkan ve hareketli bir kuştu. Pazartesi sabahı 1 buçuk saatlik bir araba yolculuğu yaptık. Klimayı hiç açmadık ama bir miktar güneş rahatsız etmiş olabilir. 3 gündür hiç ötmüyor, konuşmuyor, oynamıyor. Sürekli uyuyor. Kakasıda bana ishal gibi geldi. Probiotik diazaym verdim. Suluğu ağzına yaklaştırınca baya susamış gibi içti. Özellikle bugün yem de yemiyordu ( muhabbet kuşu yemi + Aspur + Yulaf veriyorum), dal darı verdim onu yedi ve sonra uyumaya devam etti.
Zaten tüy hastalığı var bilmiyorum onunla alakalı mı ama sürekli de tüy döküyor.
rica etsem yardımcı olabilir misiniz? ne önerirsiniz? veterinere götürmeme gerek var mı?

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yer değişikliği stres yapmış olabilir.. eğer bu şekilde devam ederse kanatlı uzmanına götürün yem yemesi lazım

mango

Yeni Üye
Yer değişikliği stres yapmış olabilir.. eğer bu şekilde devam ederse kanatlı uzmanına götürün yem yemesi lazım
Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Yer değişikliğini bayadır, hafta sonları yapıyoruz. Araba yolculuğunda korkmuyor hatta neşeli oluyor, konuşuyordu. İlk defa bu hafta böyle bir şey oldu. İshali çok ciddi boyutta mı sizce? daha önceki forumlarınızda pirinç suyu, patates verin demişsiniz. Pek yemek istemiyor gibi ama denesem fayda eder mi?

rose76

Aktif Üye
bu kuşa diazyme olmaz. kuş başını arkaya koymaya başlamış bu durumun ciddiyetini gösterir. avidiare yada veteriner ilaçları satan yer varsa oradan kuş için neoterramiycin gibi bir ilaç alıp kuşunuza verin. . bugün mutlaka yapın.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Önceliğiniz elle besleme olsun çünkü yemezse durumu daha da ağırlaşır.. imkanınız varsa kanatlı uzmanına götürün eğer imkanınız yoksa ilaç konusunda yardımcı olalım 👍 ama önceliğiniz elle besleme mamasi ve aparatı temin ediniz

Mustafaaaa

Paylaşımcı
Kuşunuz çok sıvı kaybediyor. Elektrolit takviyesi yapın. Yeni yapılmış birkaç adet dışkının fotoğrafını ekleyin.

mango

Yeni Üye
Elektrolit için , çok az, tuz, şeker, karbonat ve limon karışımı yaparak suluğuna koydum, bu elektrolit için işe yarar mı?

Bugün civardaki bir veterinere de gittim ama kanatlı hayvanlar için, başka bir merkezi önerdiler. Oraya gidemedim.
bir petshop bana avisol önerdi ve aldım ama kullanma konusunda kararsızım ( elimde röhnfried bt-amin forte de var)
hangisini kullanmalıyım? yada kullanmamalı mıyım?

Neşesizliği ve durgunluğu devam ediyor. Yemek yemesi dünden iyi ama kendi, yemliğine gidip yemiyor. Ben ağzına kadar götürürsem yiyor. Çok çok az zorla patates de yedirdim.

birde ayağında bir şey farkettim, kakanın son durumunu ve ayak resmini ekliyorum. Rica etsem bakabilir misiniz? bu mantar mı?

Semihzz123

Tutkulu
Elektrolit için , çok az, tuz, şeker, karbonat ve limon karışımı yaparak suluğuna koydum, bu elektrolit için işe yarar mı?

Bugün civardaki bir veterinere de gittim ama kanatlı hayvanlar için, başka bir merkezi önerdiler. Oraya gidemedim.
bir petshop bana avisol önerdi ve aldım ama kullanma konusunda kararsızım ( elimde röhnfried bt-amin forte de var)
hangisini kullanmalıyım? yada kullanmamalı mıyım?

Neşesizliği ve durgunluğu devam ediyor. Yemek yemesi dünden iyi ama kendi, yemliğine gidip yemiyor. Ben ağzına kadar götürürsem yiyor. Çok çok az zorla patates de yedirdim.

birde ayağında bir şey farkettim, kakanın son durumunu ve ayak resmini ekliyorum. Rica etsem bakabilir misiniz? bu mantar mı?
Röhnfried en iyi markadır ben onu kullanmanı öneririm elinde varsa zaten oda elektrolit b vitaminidir

Üst Alt