• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum hasta ama hareketli ??

Nurum

Yeni Üye
Kuşumu alalı 1, 2 ay oldu kendisi son bir haftadır ishal gibiydi ve buna rağmen çok hareketliydi dışkısının etrafında sarı lekeler vardı bende internetten bulduğum tedavileri uygulamaya çalıştım patates ,sirke ,limon vb.bunları yiyince iyi oluyordu ama bugün dışkısı tamamen su gibi ara ara katılaşıyor o da tam değil genede çok hareketli kuşumu haftaya kuşçuya vermeyi düşünüyoruz nedeni hastalığı değil sadece ailemde bazı sorunlar ortaya çıktı ve kuşuma bakamıyorum onu vermek benide çok üzüyor acaba vereceğim kuşçu tedavi edebilir mi ? Hepsi bu kadar müsait olan kişiler dönerse çok sevinirim ilgilenenlere şimdiden teşekkürler.(Uzun olduysa kusura bakmayın .)

Son düzenleme:

Atahan Derman

Aktif Üye
Beslenmeye bağlı dışkı değişimi olabilir.Yem dışında başka birşey verdinizmi ?

Nurum

Yeni Üye
Kuşum genellikle dışarıda gezdiği için sadece uyuduğu bölgenin altını çekebildim .

Nurum

Yeni Üye
Popo kısmındaki tüylerde dışkı yok ama birbirlerine yapışmışlar 2 hafta önce sade yemden içeriğinde yulaf vb . tohumlar olan yeme geçmiştim birde bazen yumurta maması yapıyorum .

Nurum

Yeni Üye
Popo kısmındaki tüylerde dışkı yok ama birbirlerine yapışmışlar 2 hafta önce sade yemden içeriğinde yulaf vb . tohumlar olan yeme geçmiştim birde bazen yumurta maması yapıyorum .

Nurum

Yeni Üye
Önerebileceğiniz markalar var mı ve de dışarı çıkma yasağı olduğu için yarın alamam ,kuşuma her hangi birşey olur mu ben en çok balteriyel enfeksiyondan endişe etmiştim ?

Atahan Derman

Aktif Üye
Evet dışkıda leke var ama beslenme kaynaklımı yoksa Bakterisel'mi anlayamadım açıkcası Dyazym 256 alabilirsiniz.Ama kesin teşhis için ustalarımızın yazmasını bekliyelim.

Nurum

Yeni Üye
Bir şey daha soracağım kuşum bugün içtiği tüm sıvıları dışkı yoluyla bıraktı internette sıvı kaybını önlemek için ev yapımı elektrolit tarifi gördüm acaba ondan uygulasam bir gelişme olur mu ?

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bir şey daha soracağım kuşum bugün içtiği tüm sıvıları dışkı yoluyla bıraktı internette sıvı kaybını önlemek için ev yapımı elektrolit tarifi gördüm acaba ondan uygulasam bir gelişme olur mu ?
Yem yemesinde problem varmı

Nurum

Yeni Üye
İlk geldiği zamanlara göre daha az ama genede yiyor

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
İlk geldiği zamanlara göre daha az ama genede yiyor
Eloktrolit tuzlu ve şekerli su güçten düdüğünü düşünüyorsanız verebilirsiniz. Şahsen yem yiyebiliyorsa vermenize gerek yok. Avidiar kullanabilirsiniz diski icin

Nurum

Yeni Üye
Evet hatta şuanda yiyor ama şuan o dediğiniz ilaçtan bende yok ve yarında yasak olduğu için alamıyorum eğer biliyorsanız başka ne verebilirim vücudunun suyu emebilmesi için ?

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Evet hatta şuanda yiyor ama şuan o dediğiniz ilaçtan bende yok ve yarında yasak olduğu için alamıyorum eğer biliyorsanız başka ne verebilirim vücudunun suyu emebilmesi için ?
Patates ve pirinç suyu verebilirsiniz.

Nurum

Yeni Üye
Evet patatesi ilk ishal olduğunda denemiştim o zamanlar dışkısıda dağınıktı ve toparlamıştı dışkıyı bugün de patates yaptım ama dışkıda bir sorun olmadığı için pek bir işe yaramadı katı dışkının etrafında su kalıyor biraz bekleyincede rengi sarımtrak bir renk oluyor pirinci hiç denemedim birde onu deneyeyim uygulanışı nasıldır ?

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Evet patatesi ilk ishal olduğunda denemiştim o zamanlar dışkısıda dağınıktı ve toparlamıştı dışkıyı bugün de patates yaptım ama dışkıda bir sorun olmadığı için pek bir işe yaramadı katı dışkının etrafında su kalıyor biraz bekleyincede rengi sarımtrak bir renk oluyor pirinci hiç denemedim birde onu deneyeyim uygulanışı nasıldır ?
O zaman gerek yok. Pazartesi dediğim ilacı temin edip kullanin

Üst Alt