• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum hamile mi

egrkalış

Aktif Üye
Bugun aldım eşyi kuşlar kafese koyuyoken dişide aşırı bir ağırlık hissetttim bu jumbomu yoksa hamilemi ayrıca eski kuşlarımda kurma vardı aynı kafesdeler o kafesi durulayıp sirkeyle silip tekrar duruladım temizlenmişmidir

Mert G.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Merhabalar plastik tunek kullanmayınız. Yandan kuyruğu gözükecek şekilde, streamble.com üzerinden video görelim ve musunuz yerli kuş gibi geldi bana

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Mert'in dediklerini uygulayın 🙏🌸

egrkalış

Aktif Üye

Mert G.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kafesi değiştirin bence hiç üretime uygun deil

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Öncelikle arkadaşların dediği gibi iyi bir üretim yapmak istiyorsanız kafesi değiştirmenizi öneririm.
Kuşunuzun hamile olacağını düşünüyorsanız önce kuşunuzun yaptığı dışkıyı kontrol edin, kuşlar bu süreçlerde normal dışkı değil biraz daha büyük dışkılar yapar , ve kuyruğuna dikkat edin kuyruğu aşağı inmiş olur ve nefes alış verişlerinde hızlanma olur.
kafesinizin özellikle yanında yuvalık olması şarttır bu süreçlerde çünkü kuşunuz yuvalık içini kendi güveneceği şekilde hazırlar ve yumurtasını ona göre yapar. Kuş hamileyse ve yuvalık yoksa kuşunuz yumurtasını sadece kafes içine atar ve bir süre sonra bunu alışkanlık haline getirir ve yuvalık taksanız bile bunu benimsemek istemez. Önceliğiniz bu durumda kafesini yenilemek ve yanına yuvalık takmak olsun 🙂