• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

KUŞUM HAMİLE Mİ

ELIFFF

Aktif Üye
YAaaa😍😍😍 maşallah haydi bismillah 🥰
Devamı gelecektir hayırlı OLSUN sağlıklı güzel kuşlarınız olsun ❣
Merhaba tekrardann 🙋‍♀️ Dün onlara farkettirmeden bir şekilde biraz talaş koydum yuvalığa.Belki taşırlar diye kafesin içine de biraz koymuştum. Sabah kalktığımda kafeste neredeyse hiç talaş kalmamıştı. Yuvalığa baktım. Yuvalıktada talaşları hep kenara itmiş folluktan atmış dişi. Sizin dediğiniz talaştan temin etmiştim. Sanki talaş artmış gibiydi ama emin olamadım yemişler midir diye korktum açıkçası 🤦‍♀️ Bugün de 2.yumurta geliyor sanırım heyecanlıyım biraz. Dün de çiftleştiklerine şahit oldum 2-3 kez.

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Merhaba tekrardann 🙋‍♀️ Dün onlara farkettirmeden bir şekilde biraz talaş koydum yuvalığa.Belki taşırlar diye kafesin içine de biraz koymuştum. Sabah kalktığımda kafeste neredeyse hiç talaş kalmamıştı. Yuvalığa baktım. Yuvalıktada talaşları hep kenara itmiş folluktan atmış dişi. Sizin dediğiniz talaştan temin etmiştim. Sanki talaş artmış gibiydi ama emin olamadım yemişler midir diye korktum açıkçası 🤦‍♀️ Bugün de 2.yumurta geliyor sanırım heyecanlıyım biraz. Dün de çiftleştiklerine şahit oldum 2-3 kez.
tatlı kaşığı kadar talaş koymanız yeterlidir burdaki amaç yumurtalar birbirine vurup kırılmasın yavrular çıktıkça talaş eklersiniz. Ben yeni bakıyorum konunuza ilk fotoğrafa göre yumurta var diyecektim ki yumurta gelmiş. devamı da gelecektir sağlıkla besleyin. Ayrıca kafese konulan talaşı bunlar taşımaz

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Hayırlı olsun inşallah.😊 Yavrular çıktıktan sonra da sevincinizi paylaşırsanız sevinirim 👍

ELIFFF

Aktif Üye
Kürşat abi gerekeni söylemiş
👍 Umarım sorunuz bir şekilde atlatirsiniz bu süreci☺

Merhaba tekrardan. İlk yumurtadan sonra 2şer gün arayla bugün 5.yumurtayı yumurtladı dişi. Internetten izlediğim videolarda yuvalığın temizlenmesi ile ilgili şeyler dinledim. Ben rahatsız etmemek maksadıyla neredeyse hiç yuvalığı açmıyorum. Yuvalıkta temizlik yapılması gerekli mi gerekliyse nasıl yapılmalı

ELIFFF

Aktif Üye
Tamamdır teşekkürler. Bir de şey soracaktım. Yaklaşık iki hafta sonra şehirdışına çıkacağım. Arabayla 6-7 saatlik bir yolculuk yapacağım. Tam da yumurtalar çıkmaya başladığı zamana denk geliyor. Gittiğim yerde Yaklaşık 20 gün kalacağım. Giderken yanıma almali mıyım bilemedim o dönemde. Ne önerirsiniz

Moderatör tarafında düzenlendi:

furricanee

Paylaşımcı
Tamamdır teşekkürler. Bir de şey soracaktım. Yaklaşık iki hafta sonra şehirdışına çıkacağım. Arabayla 6-7 saatlik bir yolculuk yapacağım. Tam da yumurtalar çıkmaya başladığı zamana denk geliyor. Gittiğim yerde Yaklaşık 20 gün kalacağım. Giderken yanıma almali mıyım bilemedim o dönemde. Ne önerirsiniz
Eğer birakabileceginiz biri varsa mutlaka ona verin derim.Yolculuk strese sokabilir bu yüzden yumurtalari kirabilirler

ELIFFF

Aktif Üye
Hayırlı olsun inşallah.😊 Yavrular çıktıktan sonra da sevincinizi paylaşırsanız sevinirim 👍
Tekrardan merhaba. Bugün yuvalığı kontrol etmek için açtığımda 5 yumurtanın 4ü yuvalığın içindeki folluktaydı. 1 tanesini ise kenara ayırmış dişi folluktam çıkarmış. Herhangi bir müdahalede bulunmak istemedim. Neden yapmış olabilir yumurta boş mudur acaba