Yani evet kusma konusu devam ediyor kusmasa bile telefon ekranına, tunegine bile kusma hareketi yapıyor ama yem gelmiyor ağzına su da gelmiyor hani öyle bir durumda ben eş istediği için yaptığına tam emin olamadım, tam kursak mantarı gibi de değil çünkü kusma aktivitesi gerçekleştikten çok kısa bir süre sonra eski haline geri dönüyor oynamaya koşmaya başlıyor. Bir de gözlemlediğim garip bir hareketi var onu asla kameraya yakalayamıyorum. Kusmadan hemen önce kanatlarını titretip deli deli koşmaya başlıyor
Benim eşine kur yapan, öpüşüp yuva hazırlığında olan kuşum evde olmadığım 2 saat içinde ölmüştü ve poposundan kan gelmişti.. sebebi bağırsak veya pankreas ile alakalı bir sorunmuş ve diskilar gayet iyiydi, hareketli bıcır bıcır kur yapan eşine yem kusan bir kuştu. Gerçekten hiç belli etmeyebiliyor kuşlar en ağır hastalıkları bile. Ki kusma konusu da kuşlarda ağır geçen bir durum, bir çok sebebi olabilir dediğiniz gibi eş isteme olabilir, yemi bayattir belki ondandır, belki üşütmüş olabilir veya çok daha kötüsü. Anlamak için iyi gözlem yapmak gerekli, Şehmus abimiz de bir baksın, ve birkaç gün daha gözlemleyin kuşu, devam ederse tekrar bakalım inşallah bugün normale döner
geçmiş olsun