• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Kuşum halsiz ve koyu renkli dışkı

Kerem M.

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Halsizlik, koyu renkli dışkı
Hastalık Belirti Tarihi
29 Eyl 2022
Dostlar selamlar. Yaklaşık 5-6 gündür kuşum durgun. Tüylerini kabartmış vaziyette sürekli uyuyor. Başta tüy dönemine girdiği için durgun olduğunu düşünüyordum fakat dün birkaç defa kustu ve kusmuğu salyamsı kıvamda, ekşi kokuluydu. Daha önce veterinerin yanlış tespiti sonucu bir kuşumu kursak mantarından kaybettiğim için ve bu kusmanın belirti olabileceğini düşündüğüm için önlem amaçlı eczaneden Zolax 50mg alıp bir kapsülün 1/5'ini suyuna karıştırdım. Düzenli dışkı takibi yapıyorum fakat dışkısı gözüme çok koyu geldi. Neredeyse siyah gibi. İştahında bir problem olmadığı için açlıktan olabileceğini düşünmüyorum. Özellikle daldarı ve yulaf gördüğü zaman hareketli davranıyor fakat bir sorunu olduğu da açık. Sizden öneriler ve yardımlar bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim dostlar.

Ek olarak Zolax kullanmadan birkaç gün evvel probiyotik ve vitamin takviyesinde de bulunmuştum.
20221004_190557.jpg20221004_190324.jpg20221004_190243.jpg20221004_190234.jpg

Ekli dosyalar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba öncelikle ailemize hoş geldiniz
Önlem amaçlı ilaç kullanılmaz 🙄 kuşun durumu hiç iyi değil acil müdahale gerekiyor imkanınız varsa kanatlı uzmanina götürün nerede ikamet ediyorsunuz

Kerem M.

Yeni Üye
Dostlar selamlar. Yaklaşık 5-6 gündür kuşum durgun. Tüylerini kabartmış vaziyette sürekli uyuyor. Başta tüy dönemine girdiği için durgun olduğunu düşünüyordum fakat dün birkaç defa kustu ve kusmuğu salyamsı kıvamda, ekşi kokuluydu. Daha önce veterinerin yanlış tespiti sonucu bir kuşumu kursak mantarından kaybettiğim için ve bu kusmanın belirti olabileceğini düşündüğüm için önlem amaçlı eczaneden Zolax 50mg alıp bir kapsülün 1/5'ini suyuna karıştırdım. Düzenli dışkı takibi yapıyorum fakat dışkısı gözüme çok koyu geldi. Neredeyse siyah gibi. İştahında bir problem olmadığı için açlıktan olabileceğini düşünmüyorum. Özellikle daldarı ve yulaf gördüğü zaman hareketli davranıyor fakat bir sorunu olduğu da açık. Sizden öneriler ve yardımlar bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim dostlar.

Ek olarak Zolax kullanmadan birkaç gün evvel probiyotik ve vitamin takviyesinde de bulunmuştum.
Ekli dosyayı görüntüle 33730Ekli dosyayı görüntüle 33731Ekli dosyayı görüntüle 33732Ekli dosyayı görüntüle 33733
Son dışkısı bu şekilde sıvı halli çok tutarsız dışkılaması var.
20221004_202054.jpg

Kerem M.

Yeni Üye
Merhaba öncelikle ailemize hoş geldiniz
Önlem amaçlı ilaç kullanılmaz 🙄 kuşun durumu hiç iyi değil acil müdahale gerekiyor imkanınız varsa kanatlı uzmanina götürün nerede ikamet ediyorsunuz
Merhaba, İstanbul'da ikamet ediyorum fakat yakınımda kuşla ilgilenen bir veteriner bulunmamakta. Kuş uzmanından kastınız petshoplarsa onlara gösterebilirim.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
İstanbul Kağıthane deyim getirin bana yardımcı olurum eğer beni aşarsa durumu sizi hocama yönlendiririm yakın bana iyi bir kanatlı uzmanı 👍

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. Yarın Şehmus Bey'e götüreceğim kuşu tanı ve tedavi için. Önerinizi de opsiyon olarak tutacağım.
Bizi de kuşun durumu hakkında bilgilendirirseniz sevinirim

Kerem M.

Yeni Üye
Bizi de kuşun durumu hakkında bilgilendirirseniz sevinirim
Şehmus Bey'i gerçekten karşıma Allah çıkardı, kendisinin yardımıyla kuşun tedavisine bugün başladık. Kuşa hazırladığı mamadan sonra kuşuma can kan geldi. Düzenli olarak mamayı vermeye devam edeceğiz. Şu an için keyifli görünüyor. Tek problemi yem seçmesi. Koyduğum yemde yulafları yiyip devamını bırakıyor. Kaliteli diye Versele Laga almıştım ama onda da aynı şekilde davranıyor. Umarım zamanla alışır. Burayı güncellemeye devam edeceğim.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Şehmus Bey'i gerçekten karşıma Allah çıkardı, kendisinin yardımıyla kuşun tedavisine bugün başladık. Kuşa hazırladığı mamadan sonra kuşuma can kan geldi. Düzenli olarak mamayı vermeye devam edeceğiz. Şu an için keyifli görünüyor. Tek problemi yem seçmesi. Koyduğum yemde yulafları yiyip devamını bırakıyor. Kaliteli diye Versele Laga almıştım ama onda da aynı şekilde davranıyor. Umarım zamanla alışır. Burayı güncellemeye devam edeceğim.
Çok sevindim, umarım çok daha sağlıklı olur 🙏

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Helal olsun kısa zamanda etkili müdahale. 👍

Meri

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Geçmiş olsun, sizin hiç vakit kaybetmeden gerekeni yapmanız ne kadar ilgili olduğunuzu gösteriyor bu sayede daha da iyiye gidecek 🙏🏻

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Çok geçmiş olsun iyi olacak inşallah 🙏 Takipte olalım 😊

Kerem M.

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba tekrardan. Kuşum eski hareketliliğine kavuştu. 3 gün boyunca düzenli ilaç takviyesi yaptık. Şu an bir şeyi yok, cıvıl cıvıl ötüyor, dışkısı yerinde ve yem yemesinde de hiçbir problem kalmadı. Tedavi sürecinde desteğini hiç esirgemeyen Şehmus abiye de tekrardan çok teşekkür ediyorum.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Tekrarını yaşatmasın Allah, tekrardan geçmiş olsun 🙏🙂

Üst Alt