• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum halsiz kabarık ve ishal

Mortalperson

Yeni Üye
İyi günler kuşum kabarık duruyor halsiz ve ishal sabah iyiydi ancak 2-3 saattir böyle avi vitamin verdim 1 yudum içti sonrasında damlalıkşa biraz içirdim ancak hala halsiz ne yapmalıyım peteğin önünde duruyor peteğin üstüne koysam dahi hemen kafesine giriyor sonrasında biraz kendi elimle mürekkep balığı kemiğinden ve kum yaşından kırııp küçük küçük verdim ne yapmalıyım kuşuma hangi takviyeleri vermeliyim çabuk cevaplarsanız sevinirim ayrıca dışkısını yapınca fotoğraf olarak ekleyeceğim Ekli dosyayı görüntüle 20034Ekli dosyayı görüntüle 20034Ekli dosyayı görüntüle 20035Ekli dosyayı görüntüle 20036

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşunuza vitamini direkt mi veriyorsunuz? Suluğuna koymanız daha iyi olacaktır. Birden yükleme olursa kuşa zarar verebilir. Kuşunuzun ishali için dal darı yedirebilirsiniz. Son zamanlarda başka ne yedirdiniz? Odada çiçek var mı? Bulunduğu ortam soğuk mu ya da hava akımına uğruyor mu?

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bir de yeni dışkısının fotoğrafını atar mısınız görmeden yorum yapmak doğru olmaz. Üstadlar sizi bilgilendirir

Mortalperson

Yeni Üye
Kuşunuza vitamini direkt mi veriyorsunuz? Suluğuna koymanız daha iyi olacaktır. Birden yükleme olursa kuşa zarar verebilir. Kuşunuzun ishali için dal darı yedirebilirsiniz. Son zamanlarda başka ne yedirdiniz? Odada çiçek var mı? Bulunduğu ortam soğuk mu ya da hava akımına uğruyor mu?
Hayır suluğuna koydum oradan az içince damlalıkla verdim. Son zamanlarda yem portakal muz ve marul yedi son 3 günde. Odada çiçek yok. Ancak dün biraz hava akımına uğradı sanırım sıcak evden karşı komşumuza götürdük yalnız kalmasın diye sonra eve döndük ama bu akıma maruz kalma süresi 1 dakikadan dahi azdır ayrıca cevap için teşekkürler önerilerinizi uygulayacağım :)

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Hayır suluğuna koydum oradan az içince damlalıkla verdim. Son zamanlarda yem portakal muz ve marul yedi son 3 günde. Odada çiçek yok. Ancak dün biraz hava akımına uğradı sanırım sıcak evden karşı komşumuza götürdük yalnız kalmasın diye sonra eve döndük ama bu akıma maruz kalma süresi 1 dakikadan dahi azdır ayrıca cevap için teşekkürler önerilerinizi uygulayacağım :)
Verdiğiniz meyve sebze miktarına ve temizliğine çok dikkat etmeniz lazım. Belli bir miktardan sonra çoğu ishal yapıyor. Vermeden önce çok iyi yıkanıp ardından güzelce kurulayıp öyle verilmesi gerekiyor. 3 günde bu kadar sebze meyve tüketmesi bence çok fazla. Bunu haftada 1 e indirirseniz daha iyi olur diye düşünüyorum. Önemli olan dakikası değil biz bile duştan çıktıktan sonra hemen saçlarımızı kurutmazsak hasta oluyoruz. Kuşunuzu üstü kalın bir örtüyle sarılı kafeste götürseymişsiniz keşke. Geçmiş olsun şimdiden. İnşallah en kısa sürede iyileşir. 😊

Mortalperson

Yeni Üye

Mortalperson

Yeni Üye
Verdiğiniz meyve sebze miktarına ve temizliğine çok dikkat etmeniz lazım. Belli bir miktardan sonra çoğu ishal yapıyor. Vermeden önce çok iyi yıkanıp ardından güzelce kurulayıp öyle verilmesi gerekiyor. 3 günde bu kadar sebze meyve tüketmesi bence çok fazla. Bunu haftada 1 e indirirseniz daha iyi olur diye düşünüyorum. Önemli olan dakikası değil biz bile duştan çıktıktan sonra hemen saçlarımızı kurutmazsak hasta oluyoruz. Kuşunuzu üstü kalın bir örtüyle sarılı kafeste götürseymişsiniz keşke. Geçmiş olsun şimdiden. İnşallah en kısa sürede iyileşir. 😊
Teşekkür ederim ilgizniz için böyle olacağını tahmin etmemiştim dediklerinizi uygulayacağım :) umarım kuşum iyileşir

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Teşekkür ederim ilgizniz için böyle olacağını tahmin etmemiştim dediklerinizi uygulayacağım :) umarım kuşum iyileşir
Ben teşekkür ederim. Diğerleri ne diyecek bakalım. Benim söylediklerim çözüm değil sadece bir öneriydi. 😊 umarım iyileşir 🙏

EnesGenç

Eski Forumcu
İshali devam ederse haşlanmış patates kullanabilirsin ishale doğal çözüm

EnesGenç

Eski Forumcu
Teşekkür ederim evet ishali devam ediyor ancak şuan baya iyi eğer sabah hala ishal olursa önerini uygularım teşekkürler ☺
Patatesin hoc bir zararı yok . İstediğin zaman verebilirsin yan etkisi olacağını düşünmüyorum. İlaç artık son care

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yeşillik çok verirseniz ishal olma durumu var. Sık sık vermeyin.. devam edersen 3 gün bu durum ilaç önerelim

Üst Alt