• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum hala iyileşemiyor

Nis_ay

Yeni Üye
Merhabalar daha önce bu sitede kuşum ile ilgili durumu paylaşmıştım. Son durumu o konunun altına ekledim fakat görülebilir olması açısından yeni başlık oluşturmak istedim. O konunun son sayfasında 3 adet güncel mesaj bulunuyor. Hastalık genel olarak 6 aydır var. 1 aydır kursak hareketleri var öncesinde hırıltılı nefes alma vardı. 4 martta bi veteriner ile 5 gün vitaform toz antibiyotik kullandık.
8 nisanda farklı bir veterinere gittim. Bu seferki şikayet kursak hareketleri, dışkıda arada bir görülen ishal durumuydu. Ben bir gün taze su bir gün vitamin gervit olsun b mitamini olsun vermeye çalıştım. Ayrıca yumurta, ıspanak da yedirdim. Veteriner 1 aylık sırasıyla tedavi uygulayacağını söyledi. İlk hafta 4 günlük 2 tane antibiyotik kullandık her gün suyuna ikisini damlattım. Sonrasında 15 nisanda kursak mantarı ilacına başladık bu 10 gün sürdü. Bu sürecin 5 gününde suyuna gervit de ekledim. Fakat aynı şekil kursak hareketleri devam ediyor. Vitamin ve mineral yetersizliğinden olduğunu söylüyorlar fakat takviyeleri düzenli olarak kullanmıştım. Şuanda kursak hareketlerine devam ediyor. İç parazit için ilaç kullanmaya başlayacağız. Tüylerine çok sık dışkı yapışıyor düşmüyor kalıyor izin verdiği kadar temizlemeye çalışıyorum. Birde normalde kaçan uzakta duran kuş şu sıra dibimden ayrılmıyor ve kolumun altına sıkıştırıyor kendini ya da yorganın altına girmek istiyor sanki böyle sıkışmak orda uyumak istiyor gibi davranıyor. Bunun nedenini de çözemedim zaten hep bi uyku halinde ama bilmiyorum. Tüylerini de izin verdiği kadar ellerimle tarama yapar gibi yapıp kopanları ayırmaya çalışıyorum. Veteriner dışkısını incelemek istedi fakat o an dışkılama yapmamıştı sonraki kontrolde ona da tekrar bakılmasını isteyeceğim. Bu arada kilosuna da baktım 36 gram. Buraya kendi fotoğrafını ve son dışkısının fotoğrafını ekleyeceğim. Bilen anlayan birileri varsa bu kursak hareketleri neden olur ne yapılması lazım yardımcı olursanız çok sevinirim.
Muhabbet kuşumun fotoğrafı (F1) ve kursak hareketi yapma videosunu (V1) ayrıca genel olarak kolumun arasına kendini sıkıştırmak istediğinde nasıl durduğu (F2) ve son dışkısının fotoğrafını (F3) aşağıya ekledim. Lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim.
Video (V1)
Fotoğraf (F1)
Fotoğraf (F2)
Fotoğraf (F3)

Görüşlerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Nis_ay

Yeni Üye
Burada tüm süreç mevcut.

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Çok tatlı maşallah yani eski konudan hatırlıyorum Sakarya daydınız sanırım. Ben @Şehmus BAKIR görüşünü merak ediyorum. Sakarya da kanatlı uzm veteriner olarak ne durumda bilemiyorum. Ancak durum ve imkanınız müsaitse bilinmeyenlere boşa para harcayıp maddi yönünü geçtim el kadar cana sürekli farklı tedaviler ilaçlar uygulamaktansa İstanbul vetform Gözde hocaya gitmenizi tavsiye ederim.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba ben size bir tavsiyede bulunayım takdir sizin olsun 👍
Hocam bazı hastalıklar oluyor ondan kurtulmak zor olur yani tedavisi yoktur ama ömrünün uzaması için mücadele ederiz. Yani videoda gördüğüm bu çocuğun evvela karaciğerinde yağlanma olduğundan neredeyse eminim.sindirim ve dolaşım sistemi düzensiz olan bir kuştan performans beklemeyin bide üzerine ilaç yüklemeden dolayı bağışıklığı düştüyse çok daha kötü durumda derim 🙏Asıl tavsiyem artık ilaca son veriniz ve daha fazla kanatlı branşı olmayan hekime götürmeyiniz çünkü ne kadar gezerseniz her gittiğiniz ayrı bir ilaç verecek ve ayrıca bir tedavi uygulayacak bu da çocugun metabolizmasını alt üst edecektir.Öncelikle teşhis koyabilicek bir kliniğe götürüp tetkikler ile emin olmak lazım ve ona göre bir yol izlenmelidir @Fiko hocamın da dediği gibi eğer istanbul a getiririm derseniz seve seve yardımcı oluruz ve hocamız çok iyi bir hekim 😊

Nis_ay

Yeni Üye
Merhaba ben size bir tavsiyede bulunayım takdir sizin olsun 👍
Hocam bazı hastalıklar oluyor ondan kurtulmak zor olur yani tedavisi yoktur ama ömrünün uzaması için mücadele ederiz. Yani videoda gördüğüm bu çocuğun evvela karaciğerinde yağlanma olduğundan neredeyse eminim.sindirim ve dolaşım sistemi düzensiz olan bir kuştan performans beklemeyin bide üzerine ilaç yüklemeden dolayı bağışıklığı düştüyse çok daha kötü durumda derim 🙏Asıl tavsiyem artık ilaca son veriniz ve daha fazla kanatlı branşı olmayan hekime götürmeyiniz çünkü ne kadar gezerseniz her gittiğiniz ayrı bir ilaç verecek ve ayrıca bir tedavi uygulayacak bu da çocugun metabolizmasını alt üst edecektir.Öncelikle teşhis koyabilicek bir kliniğe götürüp tetkikler ile emin olmak lazım ve ona göre bir yol izlenmelidir @Fiko hocamın da dediği gibi eğer istanbul a getiririm derseniz seve seve yardımcı oluruz ve hocamız çok iyi bir hekim 😊
Yorumunuz için ve değerli görüşünüz için teşekkür ederim. İstanbul işini ailemle görüşeceğim. Umarım getirebiliriz ve doğru tedaviyle sağlığına kavuşabilir.

Nis_ay

Yeni Üye
Çok tatlı maşallah yani eski konudan hatırlıyorum Sakarya daydınız sanırım. Ben @Şehmus BAKIR görüşünü merak ediyorum. Sakarya da kanatlı uzm veteriner olarak ne durumda bilemiyorum. Ancak durum ve imkanınız müsaitse bilinmeyenlere boşa para harcayıp maddi yönünü geçtim el kadar cana sürekli farklı tedaviler ilaçlar uygulamaktansa İstanbul vetform Gözde hocaya gitmenizi tavsiye ederim.
Evet Sakarya’daydım burada maalesef kanatlı uzman veteriner sayısı 1 adet o da başkasına yönlendiriyor bakmıyor. Bu yüzden diğer veterinerlere gitmek durumunda kaldım. Öneriniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. İnşallah İstanbul’a götürebilirim.

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Evet Sakarya’daydım burada maalesef kanatlı uzman veteriner sayısı 1 adet o da başkasına yönlendiriyor bakmıyor. Bu yüzden diğer veterinerlere gitmek durumunda kaldım. Öneriniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. İnşallah İstanbul’a götürebilirim.
İnşallah Şehmus hocanında dediği gibi yazık bu işin maddi olduğu kadar manevi boyutu da var. Ne yavrunuzu ne kendinizi yorun. En doğru çözüm Gözde hocamız Şehmus hocamız da kendisini iyi tanır oda size yardımcı olucaktır. Geçmiş olsun inşallah aileniz anlayışla karşılar.

Üst Alt