• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum güçsüzleşti

Ethem

Yeni Üye
Herkese selam. Erkek muhabbet kuşum son günlerde fazla yukarıya uçamıyor. Sanki güçsüzleşmiş gibi. Yaklaşık 2 senedir bende. Şuan tüy dökümünde olduğu için olabilir mi diye soruyorum kendime ama daha önceki tüy dökümlerinde böyle birşey olmadı. Kafes içinde bi enerji düşüklüğü yok her zaman ki gibi, sadece uçmasına bir güçsüzlük var gibi. Ne yapabilirim? Tüy dökümünün geçmesini mi beklemeliyim?

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye

Sizden bir video bekliyoruz...

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Herkese selam. Erkek muhabbet kuşum son günlerde fazla yukarıya uçamıyor. Sanki güçsüzleşmiş gibi. Yaklaşık 2 senedir bende. Şuan tüy dökümünde olduğu için olabilir mi diye soruyorum kendime ama daha önceki tüy dökümlerinde böyle birşey olmadı. Kafes içinde bi enerji düşüklüğü yok her zaman ki gibi, sadece uçmasına bir güçsüzlük var gibi. Ne yapabilirim? Tüy dökümünün geçmesini mi beklemeliyim?
Uzun zamandır evin içine salmıyorsanız antrenmansız da olabilir. Video fotoğraf paylaşırsanız iyi olur. Dışkısını da lütfen.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Tüy döneminde keyifsiz, güçsüz olurlar vitamin ve probiyotik verin 👍 banyo yaptırın ve mevsiminde sebze ve meyve verin

Ethem

Yeni Üye
Resim ve mümkünse kısa bir video atar mısınız. İştah enerji nasıl
İştahı maşallah çok iyi, ağzı boş durmuyor. Enerjiside çok yerinde. Sadece uçarken sanki sırtında yük varda kalkamıyor. Attığım videoda da yem vermeye hazırlandığı için kur hareketleri yapıyor😁 Video link aşağıda.

Ethem

Yeni Üye

Sizden bir video bekliyoruz...
Video bıraktım aşağıya

Ethem

Yeni Üye
Uzun zamandır evin içine salmıyorsanız antrenmansız da olabilir. Video fotoğraf paylaşırsanız iyi olur. Dışkısını da lütfen.
Video bıraktım aşağıya. Neredeyse her gün taş patlasa 3 günde bir salarız dışarıya. Aksine evi bizden iyi bilip uçuyor. Sadece yüksek rakımlara erişemiyor 😂

Ethem

Yeni Üye
Tüy döneminde keyifsiz, güçsüz olurlar vitamin ve probiyotik verin 👍 banyo yaptırın ve mevsiminde sebze ve meyve verin
Verebileceğim sebzeleri söyleyebilir misiniz lütfen. İnternette yalan yanlış tonlarca kaynak var. Hem tüy döneminde ihmal edilmemesi gereken hemde sevdikleri nelerdir ?

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ben güçsüz görmedim... Daha çok hareket alanı dar kalmış... Kafes düzeni hareket alanını daraltmış...

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Ispanak brokoli Şalgam yeşillikleri,Kara lahana Marul , havuç, Bal kabağı Dolmalık biber,Kavun, karpuz, kayısı,elma, armut ,kuru incir , çilek,kiwi,kiraz , ananas
Bunları mevsiminde verin ve çok az miktarda

Ethem

Yeni Üye
Kafeste gördüğüm kadarıyla çok fazla oyuncak var uçma için yer kalmamış. Kafesi biraz daha sakin yaparsanız daha iyi olacaktır. Mümkünse tek oyuncak olsun oda kafesin uçmalarını engelleyemeyecek bir kenarinda olsun. Ara ara mevcut oyuncağı diğeriyle değiştirerek ilgilerini kaybetmemelerini sağlayabilirsiniz. Kafeste uçuş başlayınca kilo olarakta faydası olacaktır. Tünek sayısı Max iki olsun. Mevcut kiloyu hergun ya da gün aşırı uçurarak verdirebilirsiniz.
Çok teşekkürler açıklama için. Dediklerinizi uygulayacağım. Sanırım sorunuda buldum. daldarıyı kafesten eksik etmezdim, normal yemden farksız sanardım. Birde tüy dökümünde diye yine veriyordum. Sanırım o kilo yaptı