• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuşum galiba hasta ne yapmalıyım?

Bıcır

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kafasını sırtına koyup sürekli uyku hali ve kabarık durma
Sulu dışkı
Ağzından öğütülmemiş yem çıkarması
Hastalık Belirti Tarihi
4 Haz 2021
Normalde neşeli olan kuşum iki gündür hiç sessiz ve kafesinden çıkmadan kabarık bi şekilde duruyo. Dışkısı da normal değil normalde boncuk gibi olurdu şimdi bayağı sulu sanırım isal haftasonu yasak var veterinere de götüremiyorum. Lütfen yardımcı olurmusunuz? Ekli dosyayı görüntüle 7942

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Normalde neşeli olan kuşum iki gündür hiç sessiz ve kafesinden çıkmadan kabarık bi şekilde duruyo. Dışkısı da normal değil normalde boncuk gibi olurdu şimdi bayağı sulu sanırım isal haftasonu yasak var veterinere de götüremiyorum. Lütfen yardımcı olurmusunuz? Ekli dosyayı görüntüle 7942
Dışkı fotografida atın. Güncel olsun

Bıcır

Yeni Üye
Peçete olduğu için çekmiş sıvıyı

Bıcır

Yeni Üye
Sürekli kusma gibi değil arada gagasını sallayarak çıkarıyo ağzından ama koku yok. Kum yemine karıştırarak kullanıyorum birde yem bunların haricinde arada salatalık ve kıvırcık veriyorum ama şu bi kaç günde vermedim onları. Fakat geçtiğimiz günlerde evdeki boya badana işlerinden suyunu falan günlük değiştiremedim enfeksiyon falan oluşmuş olabilir mi?

ebrares

Müdavim
Sokağa çıkma yasaklarından veterinerler muaf götürebilirsiniz veterinere

ebrares

Müdavim
Kursak mantarı olabilir en kısa zamanda götürün veterinere

Taha Y.

Müdavim
kuşunuzu veterinere götürün imkan varsa yada götüremesseniz size burdan yardımcı olalım.

Bıcır

Yeni Üye
Bizim burda götürdüğümüz vet. Kapalıymış. Yarın götürcem inşallah

rose76

Aktif Üye
kuyruğunu sallıyor mu nefes alıp verirken

Bıcır

Yeni Üye
Çok belirgin bi sallanma yok titreme gibi oluyo.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kursak mantarı tedavisi için fungistop ve probiyotik temin ediniz 👍 ama öncelikle kanatlı uzmanına götürün eğer imkanınız yoksa bu dediklerimi alıp tedaviye başlayın

Bıcır

Yeni Üye
Kuruma hastalığı galiba,😔bu gün onu araştırdım hep ve belirtiler sanki onu gösteriyor. Göğüs kemiği çok belirginleşti halsizliği arttı, sürekli yemleriyle uğraşıyo fakat düzgün yemiyo ve aynı zamanda ağzından ıslak yemler çıkartıyo. Sabah veterinere götürcem bakalım ne dicek.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuruma hastalığı galiba,😔bu gün onu araştırdım hep ve belirtiler sanki onu gösteriyor. Göğüs kemiği çok belirginleşti halsizliği arttı, sürekli yemleriyle uğraşıyo fakat düzgün yemiyo ve aynı zamanda ağzından ıslak yemler çıkartıyo. Sabah veterinere götürcem bakalım ne dicek.
Fungi stop ve probiyotik temin edin tedaviye baslayin

Bıcır

Yeni Üye
Gittiğim veteriner bu antibiyotiği verdi ya ve bide düzgün bişey demedi yaşayacağı kadar yaşar zaten falan dedi sinirlerimi bozdu.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Gittiğim veteriner bu antibiyotiği verdi ya ve bide düzgün bişey demedi yaşayacağı kadar yaşar zaten falan dedi sinirlerimi bozdu.
Tamam bosverin siz çok takmayın onu peki teşhis ne koyuldu?

Bıcır

Yeni Üye
Hiçbi teşhis konuşmadı ki. Dediğim gibi bişey demedi zaten bunlar küçük hayvanlar çabuk ölüyorlar zaten dedi bu antibiyotiği kullan iyi olmazsa hastahaneye götür ben ona bişey yapamam dedi o kadar... Böyle olunca bende verdiği antibiyotiği kullanıp kullanmama konusunda tereddüt te kaldım açıkcası.