• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum felç mi geçiriyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

gzmsng

Aktif Üye
Merhaba geçtiğimiz haftalarda kuşumun halsizliğinden dolayı konu açmıştım burada söylenen ilaçları kullandık ve geçmişti fakat 3 gündür kuşuma sadece akşam saatlerinde bir şeyler oluyor aniden ıslık gibi sesler çıkartıp çırpınmaya başlıyor sol ayağı kilitleniyor kanatlarının üstünde yerde çırpınıp duruyor sonra düzeliyor ataklar şeklinde oluyor birkaç saat sonra tamamen düzeliyor genel bir halsizlik durumu oluyor ama o atak saatleri haricinde yemeğini yiyip uçabiliyor. Bu ataklar yaşanırken tamamen sıvı denecek kıvamda dışkılıyor her seferinde. Bunun harici genel bir ishali de var. İç parazit olması ihtimaline karşın levimazol etken maddeli bir toz kullandık ama suyu pek içmedi (ilacın adı milverm). Kısmi felç ihtimaline karşı da sabah bir damla devit 3 ve akşam da bir damla bavet meloxicam gagasına damlattık. Ayrıca bacaklarına masaj yapıyoruz. Şu an dünki kadar yoğun ve sık olmasa da yine de ara ara aynı çırpınma düşme yaşanıyor. İlaç kullanımına bu şekilde devam mı etmeliyim veya herhangi bir öneriniz var mı? Yardımlarınızı bekliyorum...

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Merhaba geçtiğimiz haftalarda kuşumun halsizliğinden dolayı konu açmıştım burada söylenen ilaçları kullandık ve geçmişti fakat 3 gündür kuşuma sadece akşam saatlerinde bir şeyler oluyor aniden ıslık gibi sesler çıkartıp çırpınmaya başlıyor sol ayağı kilitleniyor kanatlarının üstünde yerde çırpınıp duruyor sonra düzeliyor ataklar şeklinde oluyor birkaç saat sonra tamamen düzeliyor genel bir halsizlik durumu oluyor ama o atak saatleri haricinde yemeğini yiyip uçabiliyor. İç parazit olması ihtimaline karşın levimazol etken maddeli bir toz kullandık ama suyu pek içmedi (ilacın adı milverm). Kısmi felç ihtimaline karşı da sabah bir damla devit 3 ve akşam da bir damla bavet meloxicam gagasına damlattık. Ayrıca bacaklarına masaj yapıyoruz. Şu an dünki kadar yoğun ve sık olmasa da yine de ara ara aynı çırpınma düşme yaşanıyor. İlaç kullanımına bu şekilde devam mı etmeliyim veya herhangi bir öneriniz var mı? Yardımlarınızı bekliyorum...
İç parazit olduğunu kim söyledi bi dışkı resmi var mı görelim ilaç dozlarında bir sıkıntı yaşamış olabilirsin

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kuşunuz daha önce kafasına darbe hasar çarpma gibi bir durum söz konusu oldumu bu gibi durumlar çok ciddidir atakların sonucu genellikle kayıplarla sonuçlanıyor. Kuştan gerçekten anlayan bir veterinere götürmenizi öneririm bu atakları neyin tetiklediğini bulmak adına geniş çaplı gözlem yapın ilaç vermeyin bir süre

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yada kuşunuz zehirlenmiş olabilir araştırmalarım sonucu böyle bir durumda var metal kemiriyormu yada boya falan belki zehirli bitki falan yemişte olabilir yemden kaynaklı küflü durum olabilir hayvanınızı kuştan gerçekten anlayan veterinere götürüp tahlil yapması lazım

gzmsng

Aktif Üye
Boya bitki türü herhangi zararlı madde veya her zaman yediğinden başka bir şey yemedi, yemlerini günlük yeniliyorum yeminde de herhangi bir bozulma görmedim taze hepsi, kafasını da bir yere çarpmadı hiç. Maalesef yaşadığımız şehirde kanatlı hayvan uzmanı yok kime sorduysak bulamadık geçen sefer buradan Şehmus Bey ve Şimal kuşun önerileriyle kurtarmıştık. Garip olan şu ki akşam 7 de başlıyor 10 11 gibi bitiyor kuş tamamen düzeliyor hatta tavanda oturuyor gidip

Bahar Y.

Müdavim
Merhabalar, o durum yaşanırken çekilmiş video mevcut mu? Eğer mevcutsa görebilir miyiz, gün içinde veya atak sırasında kafasını çeviriyor mu kuşunuz

gzmsng

Aktif Üye
Merhabalar, o durum yaşanırken çekilmiş video mevcut mu? Eğer mevcutsa görebilir miyiz, gün içinde veya atak sırasında kafasını çeviriyor mu kuşunuz
Merhaba o an telaşlandığım için hiç çekemedim, bazen dümdüz düşüyor bazen kafasını da çeviriyor sırt üstü de dönüyor ama ben hemen elime almaya çalışıyorum. Şu anda da o sesleri çıkarıyor ara ara ama çırpınmıyor

Bahar Y.

Müdavim
Merhaba o an telaşlandığım için hiç çekemedim, bazen dümdüz düşüyor bazen kafasını da çeviriyor sırt üstü de dönüyor ama ben hemen elime almaya çalışıyorum. Şu anda da o sesleri çıkarıyor ara ara ama çırpınmıyor
Bir dahaki atakta video çekmeniz çok iyi olur sağlıklı tahmin ve gerekiyorsa ilaç tavsiyesi için ☺

gzmsng

Aktif Üye
Bir dahaki atakta video çekmeniz çok iyi olur sağlıklı tahmin ve gerekiyorsa ilaç tavsiyesi için ☺
uzun bi çırpınma henüz olmadı ama fotoğraflardaki gibi sol ayağı böyle zaman zaman tutmadığı için o yöne devriliyor olduğu yerde

Son düzenleme:

gzmsng

Aktif Üye
Nörolojik bir durum olduğu belli, denge kaybı var. Uçmada da sıkıntı yaşıyordur yüksek ihtimalle değil mi?
Sadece atakların olduğu saatlerde uçamıyor dengeli onun harici her zamanki gibi uçuyor gün içinde, fotoğrafları şimdi çektim tutunuyor mesela dakikası dakikasına uymuyor, bir de atak gelmeden önce haber verir gibi ses çıkarıyor o sesi çıkarınca elimde sallayıp başını okşarsam atak gelmeden bitiyor garip şekilde

Bahar Y.

Müdavim
Kafası hep yan mı duruyor yoksa bir şeye baktığı için mi yan duruyor?

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kısmi felç oluyor gibi geliyor kanat tutulmasında büyük başlar içinde kullanılan bir ilaç genellikle eklem ağrılarında tutulmalarda vs kullandığımız bir ilaç vardı bavet malexcam onu bir hafta kullanmanı öneririm ağızdan 7 gün 1 damla damla şeklinde 7 gün. İçerisinde düzelmesi lazımm ek olarak suyuna avisol b yada plus alıp damlatacaksın 6 damla şeklinde 24 saatte bir temizleyeceksin

gzmsng

Aktif Üye
Kısmi felç oluyor gibi geliyor kanat tutulmasında büyük başlar içinde kullanılan bir ilaç genellikle eklem ağrılarında tutulmalarda vs kullandığımız bir ilaç vardı bavet malexcam onu bir hafta kullanmanı öneririm ağızdan 7 gün 1 damla damla şeklinde 7 gün. İçerisinde düzelmesi lazımm ek olarak suyuna avisol b yada plus alıp damlatacaksın 6 damla şeklinde 24 saatte bir temizleyeceksin
Bavet melaxicam bugün bir damla verdim ama veteriner 1 gün verin ağır gelir demiş 1 haftaya eminiz değil mi? Sabahları da bir damla devit 3 e devam edeyim mi kemikler ve denge için iyiymiş o da? Son olarak parazit ilacını tamamen keseyim mi?

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bavet melaxicam bugün bir damla verdim ama veteriner 1 gün verin ağır gelir demiş 1 haftaya eminiz değil mi? Sabahları da bir damla devit 3 e devam edeyim mi kemikler ve denge için iyiymiş o da? Son olarak parazit ilacını tamamen keseyim mi?
Devit 3 ü ben yalnızca yavrularda veya güneş görmeyen hayvanlarda kullanıyorum baveti dediğim şekilde 1 hafta kullan eğer ağır geleceğine inanıyorsan 2 günde birde verebilirsin.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Parazit olayını kim söyledi anlamadım bence kullanmayın aşırı ilaç hayvanı mahveder sadece bavet kullanın b vitamini takviyesi yapın hayvanda ishal vs durumu dışkısında kurt gibi şeyler yoksa iç parazit kullanmayın nilverm kullanıyorsunuz anladığım kadarıyla o ilacı ayda bir koruma amaçlı verebilirsin sürekli kullanmana gerek yok etkili ilaçtır

gzmsng

Aktif Üye
Devit 3 ü ben yalnızca yavrularda veya güneş görmeyen hayvanlarda kullanıyorum baveti dediğim şekilde 1 hafta kullan eğer ağır geleceğine inanıyorsan 2 günde birde verebilirsin.
Can
Parazit olayını kim söyledi anlamadım bence kullanmayın aşırı ilaç hayvanı mahveder sadece bavet kullanın b vitamini takviyesi yapın hayvanda ishal vs durumu dışkısında kurt gibi şeyler yoksa iç parazit kullanmayın nilverm kullanıyorsunuz anladığım kadarıyla o ilacı ayda bir koruma amaçlı verebilirsin sürekli kullanmana gerek yok etkili ilaçtır
Avisol b etkili midir acaba elimde şu an o var? Parazit olayını YouTube da büyük kitleli bir kuş üreticisinden dinledim aynı dediği gibi aniden atak gelip sonra düzeliyordu ondan şüphelendim o yüzden linkini atabilirim, nilvermi keseyim o halde ama yeterince güneş görmediğini düşündüğüm için devit 3 e de devam edeyim diyorum bavet meloxicamla birlikte ikisi ağır gelir mi?

Bahar Y.

Müdavim
Sizin durum farklı, dış parazitlerde kuş kendini kafese vurur çırpınır evet ama sizinki nörolojik bir sıkıntı parazit ile ilgili değil :) ama bence söylenen ilaç doğru ilaç değil çünkü eklem romatizma tarzı durumlarda kullanılıyor, bana farklı bir olay gibi geliyor

gzmsng

Aktif Üye
Sizin durum farklı, dış parazitlerde kuş kendini kafese vurur çırpınır evet ama sizinki nörolojik bir sıkıntı parazit ile ilgili değil :) ama bence söylenen ilaç doğru ilaç değil çünkü eklem romatizma tarzı durumlarda kullanılıyor, bana farklı bir olay gibi geliyor
Sizin öneriniz nedir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...