• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum fazla tüy döktü

burche

Paylaşımcı
Merhaba, muhabbet kuşum maykıl o kadar tüy döktü ki artık tüm tenini görebiliyoruz. Biraz tüyleri çıkıyor gibi ancak siyah noktalar mevcut. Endişeleniyorum destek olabilir misiniz 😞
Siyah noktalara dair bir bilgim yok .kafesinde kuşlar için Himalaya tuzu satılıyor ondan var mı? ondan varsa o kuşlarda fazla tuketilince vücutta ödem yapıyor ve karın bölgesinde tüy dökebiliyo. varsa kaldırın ve koymayin iyi bir şey değil bence. yoksa da hastalıklar konusunda tecrübeli insanlar var forumda biraz bekleyin yazarlar

burche

Paylaşımcı
Siyah noktalara dair bir bilgim yok .kafesinde kuşlar için Himalaya tuzu satılıyor ondan var mı? ondan varsa o kuşlarda fazla tuketilince vücutta ödem yapıyor ve karın bölgesinde tüy dökebiliyo. varsa kaldırın ve koymayin iyi bir şey değil bence. yoksa da hastalıklar konusunda tecrübeli insanlar var forumda biraz bekleyin yazarlar
Bir de hali hazırda kullandığınız ilaç ve takviye varsa veya önceden kullanmış olduğunuz varsa onlari da yazarsanız hocalar gelir gelmez yorum yapabilir
Yetersiz beslenme ve bakım da da dökülebiliyo yada parazit vs de de ama siyah noktaları bilemedim

Son düzenleme:

amphitrite.ie

Yeni Üye
Bir de hali hazırda kullandığınız ilaç ve takviye varsa veya önceden kullanmış olduğunuz varsa onlari da yazarsanız hocalar gelir gelmez yorum yapabilir
Yetersiz beslenme ve bakım da da dökülebiliyo yada parazit vs de de ama siyah noktaları bilemedim
Cevabınız için teşekkür ederim. Yani kuş yemi dışında farklı bir şey vermiyorum zararlı diye ama onun da kalitesini nerde bulurum nerden alırım bilmiyorum. Bir ara A D3 E C vitaminlerini içeren bir ilaç kullandım Apexisol, sonrasında B vitamini aldım pet shoptan ancak içinde bi şeyler bozulmuş gibiydi fazla kullanmadan çöpe attım. Şuanda ek bir şey kullanmıyorum çünkü güvenebileceğim bir şey bulamadım maalesef. Her geçen gün daha da fazla tüy döküyor. Kendisi yapıyor olabilir mi diye düşünüyorum. Gün içinde evde olmadığım için takip edemiyorum sadece akşamları ilgileniyorum.

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Cevabınız için teşekkür ederim. Yani kuş yemi dışında farklı bir şey vermiyorum zararlı diye ama onun da kalitesini nerde bulurum nerden alırım bilmiyorum. Bir ara A D3 E C vitaminlerini içeren bir ilaç kullandım Apexisol, sonrasında B vitamini aldım pet shoptan ancak içinde bi şeyler bozulmuş gibiydi fazla kullanmadan çöpe attım. Şuanda ek bir şey kullanmıyorum çünkü güvenebileceğim bir şey bulamadım maalesef. Her geçen gün daha da fazla tüy döküyor. Kendisi yapıyor olabilir mi diye düşünüyorum. Gün içinde evde olmadığım için takip edemiyorum sadece akşamları ilgileniyorum.
Merhaba geçmiş olsun, yem için versele laga prestij öneririm, takviye olarak
Gervit-w multivitamin
Entrobac probiyotik
BT amin Forte
Soyulmuş iç Yulaf
Röhnfried Enerji öl veya kanatlı oil enerjioil
Bu takviyeleri internet üzerinden bulunabilir veya site sponsoru mamaist.com üzerinden sipariş edebilirsiniz haftada 1 kez 10 gram yulaf ayrı yem kabında üzerine enerji öl veya enerji oil ekleyebilirsiniz (marka farkı) biri balık kokulu enerji öl olan diğeri bitkisel karışım, 10 grama 3 damla ekleyebilirsiniz, entrobac ile aynı gün olursa daha faydalı olur

amphitrite.ie

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim sürekli kontrol ediyorum zaten. Kafeste tuz yok. Veterinere de götüreceğim ancak fikir almak istiyorum. Neşesi çok yerinde konuşuyor falan ama her geçen gün daha tüysüz görüyorum. Dışkısı normaldi ama ishale dönmüş. tüy dökülmesi sadece karın bölgesindeydi ama kanadının üst bölgesinde de dökülmeler başlamış.

amphitrite.ie

Yeni Üye
Merhaba geçmiş olsun, yem için versele laga prestij öneririm, takviye olarak
Gervit-w multivitamin
Entrobac probiyotik
BT amin Forte
Soyulmuş iç Yulaf
Röhnfried Enerji öl veya kanatlı oil enerjioil
Bu takviyeleri internet üzerinden bulunabilir veya site sponsoru mamaist.com üzerinden sipariş edebilirsiniz haftada 1 kez 10 gram yulaf ayrı yem kabında üzerine enerji öl veya enerji oil ekleyebilirsiniz (marka farkı) biri balık kokulu enerji öl olan diğeri bitkisel karışım, 10 grama 3 damla ekleyebilirsiniz, entrobac ile aynı gün olursa daha faydalı olur
Öncelikle detaylıca açıkladığınız için teşekkür ederim. Sizce dışkısının çok sıvı olması bu süreçte normal midir? Uzun süredir bu şekilde ama dışkısı yeni yeni sıvı olmaya başladı. Önerdiğiniz takviye ilaçları aynı anda kullanmamı önerir misiniz yoksa fazla gelir mi? Bir de takviye ilaçları suyuna mı eklemem gerekiyor? Sanırım normal yulaftan kastediyorsunuz. Mutlaka deneyeceğim. Umarım iyi gelir 🙏🏼

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Dış parazit yaptırdınız mı?
Hepsini farklı zamanlarda kullanacaksınız takviyelerin ve suya evet.

Üst Alt