• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum esner gibi yapıyor

babiskoo

Yeni Üye
Ekliyorum renkleri. Nerede saklayabilirim mesela? Ben aslında geldiğinde sıcak olduğu için bozulmasından korkmuştum. Bir de vitaminleri kutularında yazdığı gibi ikisini de haftada 1 ve BT yi gervitten 3 kat daha fazla koysam sorun olur mu? Vitamin zehirlenmesi gibi.

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Probiyotik topaklanmış ise bozulmuştur ilk açtıgınız günden itibaren 6 ay geçmiş ise yenilemek garantiye almaktır çünkü yaz günlerinde daha çabuk bozulur kuşların önünde 3 4 saatten fazla durmamalı

babiskoo

Yeni Üye
Probiyotik topaklanmış ise bozulmuştur ilk açtıgınız günden itibaren 6 ay geçmiş ise yenilemek garantiye almaktır çünkü yaz günlerinde daha çabuk bozulur kuşların önünde 3 4 saatten fazla durmamalı
Sizce bozulmuş mu bozulmamış mı? Bir de diğer soruları yanıtlarsanız sevinirim. Ona göre birazdan Gervit-W vereceğim.

Son düzenleme:

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Ekliyorum renkleri. Nerede saklayabilirim mesela? Ben aslında geldiğinde sıcak olduğu için bozulmasından korkmuştum. Bir de vitaminleri kutularında yazdığı gibi ikisini de haftada 1 ve BT yi gervitten 3 kat daha fazla koysam sorun olur mu? Vitamin zehirlenmesi gibi.
@The Search dediği gibi takviyeleri açtıktan sonra 6 ay geçince yenileyin. Son attığınız probiyotik fotoğrafında bir topaklanma göremedim ama sonuçta siz canlı görüyorsunuz bazen fotoğrafta anlaşılmayabilir. BT amin forte gelince yarım suluğa sekiz damla yeterlidir. Gervit te yarım suluğa beş damla 🖐🏻

babiskoo

Yeni Üye
@The Search dediği gibi takviyeleri açtıktan sonra 6 ay geçince yenileyin. Son attığınız probiyotik fotoğrafında bir topaklanma göremedim ama sonuçta siz canlı görüyorsunuz bazen fotoğrafta anlaşılmayabilir. BT amin forte gelince yarım suluğa sekiz damla yeterlidir. Gervit te yarım suluğa beş damla 🖐🏻
Sizce bozulmuş mudur vitaminler nerede saklamamı önerirsiniz? Topraklanınca nasıl bir değişiklik olur?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Sizce bozulmuş mudur vitaminler nerede saklamamı önerirsiniz? Topraklanınca nasıl bir değişiklik olur?
Eğer topaklanma olduysa bozulmuştur. Vitaminleri serin ve güneş almayan yerde saklayınız. (Buzdolabı değil)

babiskoo

Yeni Üye
Eğer topaklanma olduysa bozulmuştur. Vitaminleri serin ve güneş almayan yerde saklayınız. (Buzdolabı değil)
Topraklanma tam olarak nedir, nasıl anlarım? Onu soruyorum. Nasıl olur kıvamı falan. Bir de Gerviti vereyim mi şimdi?

Son düzenleme:

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Topraklanma tam olarak nedir, nasıl anlarım? Onu soruyorum. Nasıl olur kıvamı falan. Bir de Gerviti vereyim mi şimdi?
Probiyotik küçük top top şeklinde olduysa kullanmayın. Ama pürüzsüz bir dokusu varsa kullanın. Gervit i şimdi vermeyin. Takviyeli suyu vereceğiniz günler geceden kuşunuz uyku moduna geçince kafesten suluğu çıkartın sabah saatlerinde takviyeli suyu veriniz. Kuş susamış olup içerse daha iyi olur. Zaten gece yem yemezler su içmezler. Günlerinizi kendinize göre ayarlayın. Pazartesi gervit veriyorsanız perşembe entrobac verin. Günler tamamen size bağlı.

babiskoo

Yeni Üye
Probiyotik küçük top top şeklinde olduysa kullanmayın. Ama pürüzsüz bir dokusu varsa kullanın. Gervit i şimdi vermeyin. Takviyeli suyu vereceğiniz günler geceden kuşunuz uyku moduna geçince kafesten suluğu çıkartın sabah saatlerinde takviyeli suyu veriniz. Kuş susamış olup içerse daha iyi olur. Zaten gece yem yemezler su içmezler. Günlerinizi kendinize göre ayarlayın. Pazartesi gervit veriyorsanız perşembe entrobac verin. Günler tamamen size bağlı.
Gervit ve bt nin bozulup bozulmadığını nasıl anlarım? Bu arada topraklanmamış gibi duruyor. Topraklanmış veya bozulmuş takviyeyi versem ne olur?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Gervit ve bt nin bozulup bozulmadığını nasıl anlarım? Bu arada topraklanmamış gibi duruyor. Topraklanmış veya bozulmuş takviyeyi versem ne olur?
Siz bozuk ilacı içerseniz ne olursa onlarda da aynı etki olur hatta onlar çok daha hassas oldukları için riske hiç girmeyin. Gervit BT amin Forte ye göre daha yoğundur ve ikisi de sarı renktir. Bozulmuş ise renginde veya yoğunluğunda değişimler olabilir.( Tahmin yürüttüm çünkü bozuk gervit ve BT amin Forte ile hiç karşılaşmadım) Bu arada BT amin Forte nin ağır bir kokusu vardır o kokuya aldanıp bozulmuştur demeyin.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Nerden aldınız plastik değilde cam şişede olsaydı daha iyi olurdu. BT amin e göre daha yoğun olduğu için rengi o şekilde gözüküyor büyük ihtimal. Dediğim şekilde dediğim miktarda kullanın.

babiskoo

Yeni Üye
Nerden aldınız plastik değilde cam şişede olsaydı daha iyi olurdu. BT amin e göre daha yoğun olduğu için rengi o şekilde gözüküyor büyük ihtimal. Dediğim şekilde dediğim miktarda kullanın.
Grpet'den aldım. O zama yarın sabah gervit kullanacağım.

Salı: BT amin
Perşembe: probiyotik
Pazar: Gervit-W

Her hafta bu şekilde kullanmayı düşünüyorum sizce olur mu?

Bir de ürün bozuksa ve kuşlar sorun yaşarsa diye Ankara'da iyi bir veteriner önerir misiniz?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Grpet'den aldım. O zama yarın sabah gervit kullanacağım.

Salı: BT amin
Perşembe: probiyotik
Pazar: Gervit-W

Her hafta bu şekilde kullanmayı düşünüyorum sizce olur mu?

Bir de ürün bozuksa ve kuşlar sorun yaşarsa diye Ankara'da iyi bir veteriner önerir misiniz?
Şu şekilde daha iyi olur. Pazartesi gervit perşembe entrobac. İki haftada bir de günü nü kendiniz ayarlayın BT amin Forte. Grpet te güvenilir diye biliyorum. Ankara'da ikamet etmiyorum ama başka durumla karşılaşırsanız forumda kanatlı uzman listesi var oraya bakabilirsiniz. Sende Yorum Yap! - Kanatlı Uzmanı Tavsiyesi Verir Misiniz?

babiskoo

Yeni Üye
Üst Alt