• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum esner gibi yapıyor

babiskoo

Yeni Üye
Kuşum esner gibi boğazını ileri itip ağzını açıyor ve bunu sürekli tekrarlıyor. 1-2 saat önce yaptı ama şu an yapmıyor. Dışkısı ishal gibi değil. Kusmuyor, ama aşırı tüy döküyor bu aralar. Göğsünde çok bir çıkıntı yok. Suyunu ve yemini az değiştiriyorum. Kursak mantarı olabileceğini düşündüm ama çevremde iyi bir kuş veterineri yok. Ankara için öneri yaparsanız sevinirim.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhabalar foruma hoşgeldiniz. Bu durumu gösteren bir video ekler misiniz streamable.com girip videoyu ekleyip linkini burada paylaşın. Verdiğiniz takviyeler var mı varsa isimleri. Ayrıca grit kum kullanıyor musunuz. Birde temiz beyaz peçeteye birkaç birikmiş güncel dışkı fotosu da alalım.

babiskoo

Yeni Üye
Merhabalar foruma hoşgeldiniz. Bu durumu gösteren bir video ekler misiniz streamable.com girip videoyu ekleyip linkini burada paylaşın. Verdiğiniz takviyeler var mı varsa isimleri. Ayrıca grit kum kullanıyor musunuz. Birde temiz beyaz peçeteye birkaç birikmiş güncel dışkı fotosu da alalım.
Gördüğümden beri başka görmedim o yüzden videoya alamıyorum ama şöyle yaptı:
Apexisol markasının karışık vitamin takviyesini kullanıyorum bir de Biyoteknik adındaki bir markanın B vitaminini aldım ama henüz kullanmadım. Kum olarak geçen haftaya kadar kullanmıyordum ama şimdi yeminim arasına karıştırıyorum. Peçeteyi de az önce altına koydum bekliyorum. Bugün biraz ilgisi de azaldı hatta benden korkmaya başladı. Hareket olarak fena değil ara sıra ediyor hareket.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Bu hareketle kuşunuz öğütme problemi yaşıyor olabilir. Öncelikle probiyotik entrobac temin ediniz. Multivitamin ise dediğiniz takviyeye göre çok daha zengin içerikli olan gervit tavsiye ederim. Dışkısı biraz koyu renk geldi ışık mı yanılttı yoksa rengi koyu mu siz daha iyi bilirsiniz. Tek dışkı değil de birkaç birikmiş güncel dışkı olursa daha iyi olur. Birde kum kristal kum mu yoksa grit kum mu kullanıyorsunuz. Tavsiyemiz grit kum. Dediğim takviyeleri temin ediniz kullanma şekillerini bu konu altında söyleyelim. 🖐🏻

babiskoo

Yeni Üye
Bu hareketle kuşunuz öğütme problemi yaşıyor olabilir. Öncelikle probiyotik entrobac temin ediniz. Multivitamin ise dediğiniz takviyeye göre çok daha zengin içerikli olan gervit tavsiye ederim. Dışkısı biraz koyu renk geldi ışık mı yanılttı yoksa rengi koyu mu siz daha iyi bilirsiniz. Tek dışkı değil de birkaç birikmiş güncel dışkı olursa daha iyi olur. Birde kum kristal kum mu yoksa grit kum mu kullanıyorsunuz. Tavsiyemiz grit kum. Dediğim takviyeleri temin ediniz kullanma şekillerini bu konu altında söyleyelim. 🖐🏻
Tekrardan koydum altına peçete. Vitamin olarak Röhnfried öneriliyor internette siz ne önerirsiniz?

Son düzenleme:

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Önerebileceğim site mamaist.com. Kursak mantarı içinse kusma var mı kuşunuzda ve bu kusmalar salyalı mı aynı zamanda ağızda peynirimsi renk mevcut mu.

babiskoo

Yeni Üye
Önerebileceğim site mamaist.com. Kursak mantarı içinse kusma var mı kuşunuzda ve bu kusmalar salyalı mı aynı zamanda ağızda peynirimsi renk mevcut mu.
Kustuğunu görmedim, ağızını çok az açtı göremedim çok ama normale göre bir beyazlık farkı yok. Peynirimsi renk dediğinin dilin tamamı mı? Ucu mu? Ortası mı? Bir de ağzını açmak için elimi kullansam ve ağzını yakından koklasam benim için zararı olur mu? İnsana bulaşabilir mi?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kustuğunu görmedim, ağızını çok az açtı göremedim çok ama normale göre bir beyazlık farkı yok. Peynirimsi renk dediğinin dilin tamamı mı? Ucu mu? Ortası mı? Bir de ağzını açmak için elimi kullansam ve ağzını yakından koklasam benim için zararı olur mu? İnsana bulaşabilir mi?
Bence korkutmayın yavrucağı. Zaten en belirgin özelliklerden biri kusma ve bu kusmalar salyalı olması. Sizin esner gibi hareket etmesi öğütme problemine işaret olduğunu düşünüyorum. Dediğim takviyeleri temin ediniz aynı zamanda grit kum da alınız. Bu takviyeleri sürekli ve düzenli şekilde kuş yaşadığı müddetçe veriniz.

babiskoo

Yeni Üye
Bence korkutmayın yavrucağı. Zaten en belirgin özelliklerden biri kusma ve bu kusmalar salyalı olması. Sizin esner gibi hareket etmesi öğütme problemine işaret olduğunu düşünüyorum. Dediğim takviyeleri temin ediniz aynı zamanda grit kum da alınız. Bu takviyeleri sürekli ve düzenli şekilde kuş yaşadığı müddetçe veriniz.
Tamamdır, kum olarak ne önerirsiniz peki? Bu arada üzerinde siyah bir şey gördüm ama kafesine gece bant yapıştırdığımda bir şey çıkmadı, yine de bitlerden korumak için önereceğiniz bir şey var mı?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Tamamdır, kum olarak ne önerirsiniz peki? Bu arada üzerinde siyah bir şey gördüm ama kafesine gece bant yapıştırdığımda bir şey çıkmadı, yine de bitlerden korumak için önereceğiniz bir şey var mı?
Versele laga nın grit kumu olabilir ben onu kullanıyorum gayet memnunum. Ama tek kuş ise gramajına bakın çok fazla olmasın. 😊 Parazit içinse önlem amaçlı ense damlası damlatabilirsiniz zimec veya avromec bu ikisinden herhangi birini temin edip enseye bir damla olacak şekilde damlatınız. Bir damladan fazlası olmasın. Sonra birkaç gün banyo yapmasına izin vermeyiniz.

babiskoo

Yeni Üye
Versele laga nın grit kumu olabilir ben onu kullanıyorum gayet memnunum. Ama tek kuş ise gramajına bakın çok fazla olmasın. 😊 Parazit içinse önlem amaçlı ense damlası damlatabilirsiniz zimec veya avromec bu ikisinden herhangi birini temin edip enseye bir damla olacak şekilde damlatınız. Bir damladan fazlası olmasın. Sonra birkaç gün banyo yapmasına izin vermeyiniz.
Merhaba tekrardan, siparişte biraz sorun yaşamıştım o yüzden daha yeni elime geçebildirler.

Gervit W
Bt amin forte
Entrobac probiyotik
Virkons S

Bu 4 ürün var, ürünlerin son kullanım tarihi 2025 ancak elime aldığımda oldukça sıcak geliyor. Bu kadar ısınması bozulmasına neder olur mu? Bir de Virkon S çok acı kokuyordu ve kapağı siyahlaşmıştı zaten fotoğrafını eklerim. Hangi ölçülerde sırasıyla hangisini kullanmalıyım? Bu arada kuş sipariş ederken ishal olmuştu ama şu an iyi.

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
P.tesi gervit perşembe entrobac 15 günde 1 gervit yerine bt amin forte ayrıca ürün açıldıgında 2025 tarihi geçersizdir maksimum 6 ay kullanmanızı tavsiye ederim

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
yarım suluga 5 damla gervit yarım suluga mercimek tanesi kadar entrobac bt ise 6 damla iyidir

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Yarın Gervit verin salı entrobac 15 gün sonra bt amin forte Gervit yerine verebilirsiniz

Üst Alt