• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum erkek mi dişi mi lütfen yardımcı olun

Alpay

Yeni Üye
Dış parazit damlası uygula ablacım, tüy yoksa tüyde değildir,
vilmectin,
zimec
avromec
baymec
bunlardan birini temin et lütfen
Veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz yada veteriner kliniğinde bulunuyor
Mamaist.com dan temin edebilirsiniz Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsin.
Ensesine 1 damla damlat ve masaj yap
10 gün sonra tekrar uygula 2-3 ay sonra tekrar uygula rutin olarak yapılmalıdır
bana 40 gün 50 gün diye verdiler kuşu abla daha tüy dökmesine üç ay falan var dediler yavruluk tüylerine döküyor sence inanmalı mıyım buna

Alpay

Yeni Üye

Mert G.

Tutkulu
eve ilk aldığım gün böyle favori bir sürekli abi şimdi de o kadar kabarma az bir şey kabarıyor sekiz gün falan oldu eve geleli aldığım kişiye yolladım bunu normal dedi eve ilk geldiği gün dedi sizler de besliyorsunuz belki bilirsiniz normal mi abi
Ekli dosyayı görüntüle 80148
Hayırlı sabahlar 40 50 günlük değil bu arada 2 3 aylık vardır. Ve siz alalı kaç gün oldu

Alpay

Yeni Üye
Hayırlı sabahlar 40 50 günlük değil bu arada 2 3 aylık vardır. Ve siz alalı kaç gün oldu
Ben alalı 7 gün oldu abi ötmesi ikisininde düz ikisi de dişimi Ozaman ustam canım sıkıldı şuan adama dün dedim bana verdiğin kuşlar büyük dedim 40 günlük kardeşim kuşlar diyor ayağında beyazın albinonun 2025 yazıyor ustam bana yardımcı ol abi gözünü seveyim ya bir kez daha bakmıştım papağan ama Ozaman da baya bilinçsizdim şimdi de bilinçsizim ben büyük mutlulukla almıştım ayıptır demesi albinoya 2500 verdim diğerine wf ye 1800 verdim yazık ya beni kandırdılar başkasını kandırmasınlar daha da 900 tl borcum var vermem eğer 40 günlük değilse kuşlar mert abi gözünü seveyim yardımcı ol yaşlarını nasıl net anlarım

zeysssbird

Paylaşımcı
eve ilk aldığım gün böyle favori bir sürekli abi şimdi de o kadar kabarma az bir şey kabarıyor sekiz gün falan oldu eve geleli aldığım kişiye yolladım bunu normal dedi eve ilk geldiği gün dedi sizler de besliyorsunuz belki bilirsiniz normal mi abi
Ekli dosyayı görüntüle 80148
Bende birinden kuş alacaktım. 3 hafta önce bana 40 50 günlük dedi suan hala 40 50 günlük diye satıyor. Maalesef böyle kötü niyetli insanlar olabiliyor🙁 Bana göre de bu kuş 3 aylık civarı.

zeysssbird

Paylaşımcı
Ben alalı 7 gün oldu abi ötmesi ikisininde düz ikisi de dişimi Ozaman ustam canım sıkıldı şuan adama dün dedim bana verdiğin kuşlar büyük dedim 40 günlük kardeşim kuşlar diyor ayağında beyazın albinonun 2025 yazıyor ustam bana yardımcı ol abi gözünü seveyim ya bir kez daha bakmıştım papağan ama Ozaman da baya bilinçsizdim şimdi de bilinçsizim ben büyük mutlulukla almıştım ayıptır demesi albinoya 2500 verdim diğerine wf ye 1800 verdim yazık ya beni kandırdılar başkasını kandırmasınlar daha da 900 tl borcum var vermem eğer 40 günlük değilse kuşlar mert abi gözünü seveyim yardımcı ol yaşlarını nasıl net anlarım
40 günlük olmasa da 2 3 aylık da yavrudur eğitim icin uygun zamandır

Alpay

Yeni Üye
Bende birinden kuş alacaktım. 3 hafta önce bana 40 50 günlük dedi suan hala 40 50 günlük diye satıyor. Maalesef böyle kötü niyetli insanlar olabiliyor🙁 Bana göre de bu kuş 3 aylık civarı.
Abla 3 aylıkkken anlaşılıyor muş dişi erkek olduğu ötüşünden bunlar ötmüyor çok nadir diyebilirim ben ona da kandım biraz yavrudur ondan ötmüyordur dedim aldığım kişiye dedim abi ötmüyor buruşuyor şendeyken bir hastalığı var mı dedim yok dedi bana o yeni alındığı için öyledir dedi geçer dedi yardımcı olun abla bana lütfen 🙏

zeysssbird

Paylaşımcı
Abla 3 aylıkkken anlaşılıyor muş dişi erkek olduğu ötüşünden bunlar ötmüyor çok nadir diyebilirim ben ona da kandım biraz yavrudur ondan ötmüyordur dedim aldığım kişiye dedim abi ötmüyor buruşuyor şendeyken bir hastalığı var mı dedim yok dedi bana o yeni alındığı için öyledir dedi geçer dedi yardımcı olun abla bana lütfen 🙏
Dışkıları normal mi. yine de daha ev ortamına alışamadılarsa ötmeyebilirler kafes ortamına iyice alışıp ev ortamına da alışmalılar

Alpay

Yeni Üye
Dışkıları normal mi. yine de daha ev ortamına alışamadılarsa ötmeyebilirler kafes ortamına iyice alışıp ev ortamına da alışmalılar abla dün bida dışkı bıraktı siyahtı susuz bazen değişiyor bunu dün çekmiştim şuan çalışıyorum abla ondan eve geçince bida çekerim istersen 🙏
IMG_1533.jpeg

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
3.5-4 aydan önce melodik ötmezler. Beklemeniz lazım. İkisi de dişiyse birini erkekle değiştirirsiniz amacınız üretimse, yoksa iki dişi de birlikte yaşar problem olmaz. Belki ikisi de erkek? 😊

zeysssbird

Paylaşımcı

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Probiyotik düzenli kullanılmalı o nedenle önerdim, evinizde kargoyu alacak kimse yok mu ☺

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba, 2024 son diliminde bilezikler 2025 olarak takılır, örn: kuş 2024 aralıkta doğduysa 24 bilezik takmazlar, 25 olarak yeni bilezik takar, buda 10-11-12.ayda olur

Alpay

Yeni Üye
Probiyotik düzenli kullanılmalı o nedenle önerdim, evinizde kargoyu alacak kimse yok mu ☺
Burçak abla günaydın beyaz olan kuşum albino Wf ye saldırmış kavga etmişler ayrı tutma kararı aldım kafes fln aldım ayırınca biri birlerini çok istediler sürekli bağırdılar bende geri birleştirdim beraber şimdi yem fln yediler inşallah bida kavga etmezler ikiside yavru neticede gördünüz kuşları abla albino babacık cicikuş sesleri dinlettim baya tepkili mırıldanıyor abla Wf de öyle tepki yok acaba erkek anlamına mı geliyIMG_1554.jpeg