• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kuşum elime alınca titriyor.

Yahya Furkan

Paylaşımcı
Merhaba. Muhabbet kuşum beni gçrünce ve elime alınca baya titriyor. Elime 1-2 gün önce alıştı. 4 buçuk aylık erkek. Dünde titremiş ama annemlerin yanındayken, sonra alıp ısıtmışlar. üşüdüğünü sanmıyorum hava 23 derece. Ürküyor diye düşünüyorum sizce?

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yani bence de korkuyor olması muhtemel, yeni alıştı diyorsunuz demek ki minik bir miktar daha zamana ihtiyaç duyuyor

Yahya Furkan

Paylaşımcı
Yani bence de korkuyor olması muhtemel, yeni alıştı diyorsunuz demek ki minik bir miktar daha zamana ihtiyaç duyuyor
Teşekkür ederim. Peki bu süreçte titremesine rağmen elime almam, gezdirmem sıkıntı teşkil eder mi? Baya titriyor. Annemler bir şey olur diye korkuyor ancak yanımda tutmadan nasıl alışır bilmiyorum

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
İsterseniz bir süre daha kafeste dursun, yanına gidin konuşun, kafes içi eğitim verin. Alışsın iyice, korku ve stres minik dostlarımızın en büyük düşmanı 😔

Yahya Furkan

Paylaşımcı
İsterseniz bir süre daha kafeste dursun, yanına gidin konuşun, kafes içi eğitim verin. Alışsın iyice, korku ve stres minik dostlarımızın en büyük düşmanı 😔
Kafes içinde 2 aydır duruyor, kafesin içinde elime geliyordu ancak dışarıya yeni alıştı. 1-2 gün çıkarmayınca hiç çıkmıyor elimle çıkarmazsam. Ondan korkuyorum.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kafes içinde 2 aydır duruyor, kafesin içinde elime geliyordu ancak dışarıya yeni alıştı. 1-2 gün çıkarmayınca hiç çıkmıyor elimle çıkarmazsam. Ondan korkuyorum.
Anladım, o zaman sanırım 2 ay boyunca çıkarmayacak biraz hata yapmışsınız. Çok uzun bir süre çünkü, kafesini güvenli alanı olarak benimsemiş ve dışarıda güvensizlik duyuyor bence. Eğer durum böyleyse yerinizde olsam mümkün olan her fırsatta dışarı çıkarır, kafes dışına alışmasını sağlardım. Ama yine de çok titriyorsa kafesinin üzerine konmasını sağlayın mesela, güvenli alanı hemen yanında olduğu için daha sakin olur. Bir süre sonra yavaş yavaş kafesten uzaklaşın öyle daha rahat eder diye düşünüyorum 😇

Yahya Furkan

Paylaşımcı
Anladım, o zaman sanırım 2 ay boyunca çıkarmayacak biraz hata yapmışsınız. Çok uzun bir süre çünkü, kafesini güvenli alanı olarak benimsemiş ve dışarıda güvensizlik duyuyor bence. Eğer durum böyleyse yerinizde olsam mümkün olan her fırsatta dışarı çıkarır, kafes dışına alışmasını sağlardım. Ama yine de çok titriyorsa kafesinin üzerine konmasını sağlayın mesela, güvenli alanı hemen yanında olduğu için daha sakin olur. Bir süre sonra yavaş yavaş kafesten uzaklaşın öyle daha rahat eder diye düşünüyorum 😇
Çok teşekkür ederim abla 😁. Şuan titremesi durdu zaten umarım böyle devam eder :).

Yahya Furkan

Paylaşımcı
Konu güncel, hala titriyor, elime alsam da almasam da.

Mert.

Eski Forumcu
Kuşun titrerken videosunu atarmisin sinirsel bir sorun olabilir

Yahya Furkan

Paylaşımcı
Üşüyor olabilir dedim ancak kafesi örtünce de geçmiyor 2 kat örtüyorum bu sefer de diğer kuşum rahatsız oluyor. Zaten hava da 18-20 derece altına düşmüyor.

Üst Alt