• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum düzgün yürüyemiyor?

Limon42

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kuşum dişi 4 yaşında, kuşumda sürekli yumurta sıkışması var. Bu zamana kadar 15 defa kendimiz yumurtlatmışızdır, dün yine sıkışmıştı ve yine kendimiz çıkarttık.yumurtanın kabuğu sert değildi, kuşum şuan ağzı ile tutunarak yürüyor. Sağ tarafa yatık bı şekilde, acaba üreme organı zarar görmüş olabilir mi? Ve ya problem ayağında mı?
Hastalık Belirti Tarihi
28 Ara 2021
Kullanılan İlaç
Şuan sadece vitamin ilacı kullandım.
.

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
15 defa kendi müdahalenizle yumurtlattıysanız ister istemez deformasyon olmuştur, ilaveten yumurta felcine doğru da gitmiş olabilir. Bulunduğunuz yerde kanatlı uzmanı varsa götürmeniz faydalı olur. Sadece verdiğiniz bilgilere göre teşhis koymak mümkün değil.
yumurtanın kabuğunun sert olmamasının 2 sebebi olabilir. Birincisi: yumurta ilk çıktığında dışı yumuşak olur, sonradan sertlerşir, sonradan sertleşmiyorsa da kuş yeterince kalsiyum alamıyordur. Kafesinizde kalamar kemiği, kalsiyum blok, mineral blok vs gibi ürünler var mı? yada katkı olarak kalsiyum veriyor musunuz?

Limon42

Yeni Üye
Kafeste kalamar kemiği gaga taşı var fakat kuş kendisi yemiyor. Yumurta sonradan sertleşmedi yani kalsiyum eksik gibi, yumurta felcini biraz açar mısınız? Şuan ne yapmamı önerirsiniz , şuan tek gidebileceğim yer kuşçu olur😔

Limon42

Yeni Üye
Kuşun kendisi iyi, dışkisinda bı problem yok, sol ayağını biraz daha gövdesinin dışında tutuyor, ve Basmakta çok az zorlanıyor.

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
yumurta felci dediğim , kuşun kendisi yumurtlayamaması, müdahale ile yumurta çıkartılması sebebi ile kuşta kalıcı yada geçici felç durumudur. Ben bu durumu bir örnek olarak yazdım, kuşunuz yumurta felcidir gibi algılanmasın lütfen.

Forumumuzda yumurta sıkışması diye aratırsanız bu konuda yazılmış makale var, sıkışma tedavi konusunda fikir verecektir.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Kuşun her yumurtası doğumu demektir yavru çıkmış çıkmamış bunun hiçbir önemi yok ve bu kemiğinden gider ömründen gider boşa veya doluya yapılan her yumurta bu bütün kanatlılarda geçerlidir deforme eder Serkhan ustanin dediğine tamamen katılıyorum ilk belirtisini vermiş bu yüzden kanatlı uzmanına götürün derim geçmiş olsun

Üst Alt