• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum dışkısıyla oynuyo

Boncuk1402

Aktif Üye
Merhabalar kafes tabanında ızgara olmasına rağmen bugün dışkısını ağzına aldığını fark ettim. Yemiyor sanırım ama oynuyor. Kafeste mineral blok kum kalamar kemiği ve gaga taşı bulunuyor. Bunu neden yapıyor bilmiyorum. Nasıl önleyebilirim bunu? Bu alışkanlığının sebebi nedir?

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Merhabalar kafes tabanında ızgara olmasına rağmen bugün dışkısını ağzına aldığını fark ettim. Yemiyor sanırım ama oynuyor. Kafeste mineral blok kum kalamar kemiği ve gaga taşı bulunuyor. Bunu neden yapıyor bilmiyorum. Nasıl önleyebilirim bunu? Bu alışkanlığının sebebi nedir?
Bazı şeyleri sadece meraktan yapıyorlar benim de kafeste her şey var ama gidip evin tavanindaki straforu kemiriyorlar 🙄🙄 ben kemirdikleri yeri bantla kapattım artık vaz geçtiler yapamadıkları için, siz de ızgarayı biraz daha yukarı bağlayabilirsiniz yetişemez o zaman sanırım

Boncuk1402

Aktif Üye
Bazı şeyleri sadece meraktan yapıyorlar benim de kafeste her şey var ama gidip evin tavanindaki straforu kemiriyorlar 🙄🙄 ben kemirdikleri yeri bantla kapattım artık vaz geçtiler yapamadıkları için, siz de ızgarayı biraz daha yukarı bağlayabilirsiniz yetişemez o zaman sanırım
Evet öyle yapıcam. Acaba bi mineral vitamin eksikliği var da o yüzden mi yapıyo diye merak ettim. Teşekkür ederim yorumunuz için.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Evet öyle yapıcam. Acaba bi mineral vitamin eksikliği var da o yüzden mi yapıyo diye merak ettim. Teşekkür ederim yorumunuz için.
Yok yok merakları muhtemelen etki ediyor çünkü arada kalamar taşı gaga taşı hepsini kemiriyor kum da yiyor ama onlara o kadar hevesli değilken sadece ihtiyacı olunca birkaç günde bir tirtiklarken straforu her daim hevesle yemeye çalışıp kemirip aşağı atmaları meraktan olduğunun kanıtı 🤣 sizinki de bence meraktan ilgiden can sikintisindan oyundan vs vs 😅

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
K vitamini eksikliği yapar bu hareketi

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Gervit w varsa ver. Mineral içinde mineral blok yemiyorsa suyuna soda kat

Boncuk1402

Aktif Üye
Sağlıklı kuşun dışkısından zarar gelmez. Kafes temizliği düzenli yapıldığı sürece kustada hastalık yoksa bir problem olmayacaktır. Ancak tabiki varsa eksiklerimizi gidermemiz daha doğru olur. Mineral eksikliği olabilir kumu, gaga taşı eksik olabilir vs vs
Kafesinde her şeyi var sizce ne vermeliyim ya da napmalıyım. Haftada 1veterinerin verdiği multivitamini kullanıyorum. Ayrıca gerwit w almalı mıyım?

Boncuk1402

Aktif Üye
Dediğimiz gibi bazen bir eksiklik olmadan davranış olarak yapabiliyorlar bir sorun olamayacaktır. Izgara yoksa ızgara kullanın
Tamamdır. Var ızgarası onu biraz yukarı almayı deniyim. Zaten çok sık temizliyorum kafesini bi şey olmaz heralde.