• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

kuşum dışkısını yiyor?

asuna1821

Paylaşımcı
Sultan papağanım sürekli dışkısını yiyor. önceden bu kadar değildi fakat son zamanlarda çoğaldı. neden böyle yapıyodur?

Ekli dosyalar

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Sultan papağanım sürekli dışkısını yiyor. önceden bu kadar değildi fakat son zamanlarda çoğaldı. neden böyle yapıyodur?
Merhaba,sebebini tam bilemiyorum fakat kesinlikle izin vermeyiniz çok tehlikelidir sağlığı açısından, kafeste de ızgara olmalı altta dışkıları yememesi için

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Erişkin kuşlarda mineral eksikliğinden dolayı dışkı yeme isteği doğabilir yada sadece oyun oynamak için can sıkıntısından yapıyordur. izin vermeyin kafesin tabanı ızgaralı olsun

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Mineral eksikliğini önlemek için kafesine mineral blok (beatiful food olursa çok iyi olur) kalamae kemiği alın grit kum alın grit kuma colombine vita yada natural king mineral karışımından alıp grit kumuna karıştırın mamaist.comdan kalsimin d3 alın bölünmüş şekilde suyuna katabilirsiniz ürünler gelince nasıl kullanılacağını söylerim

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Düzenli olarak 1 haftada 1 kafesini virkon s pet dezenfektanı ile yıkayın iyice

asuna1821

Paylaşımcı
Merhaba,sebebini tam bilemiyorum fakat kesinlikle izin vermeyiniz çok tehlikelidir sağlığı açısından, kafeste de ızgara olmalı altta dışkıları yememesi için
kafeste ızgara var ve haftada bir temizliyorum fakat gagasını ızgaranın arasından da bazen sokup yiyor

asuna1821

Paylaşımcı
Mineral eksikliğini önlemek için kafesine mineral blok (beatiful food olursa çok iyi olur) kalamae kemiği alın grit kum alın grit kuma colombine vita yada natural king mineral karışımından alıp grit kumuna karıştırın mamaist.comdan kalsimin d3 alın bölünmüş şekilde suyuna katabilirsiniz ürünler gelince nasıl kullanılacağını söylerim
kalamar kemiği mineral blok var ve ayrıca yumurta kabuklu bi blok daha var mamaistten aldık. grit kum yemiyor yemine karıştırıyorum bazen

asuna1821

Paylaşımcı
Şu an BT amin forte katıyorum suyuna çünkü tüm kanat tüyleri neredeyse döküldü

asuna1821

Paylaşımcı
Erişkin kuşlarda mineral eksikliğinden dolayı dışkı yeme isteği doğabilir yada sadece oyun oynamak için can sıkıntısından yapıyordur. izin vermeyin kafesin tabanı ızgaralı olsun
9 aylık henüz kuşum ve düzenli olarak meyve veriyorum sebze haşlıyorum kafesinde mineral blokları da var ama neden yapıyor anlayamıyorum

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
kalamar kemiği mineral blok var ve ayrıca yumurta kabuklu bi blok daha var mamaistten aldık. grit kum yemiyor yemine karıştırıyorum bazen
grit kumu yeme katmayın dibe çöker sürekli yeminin yanında bulunsun illaki yiyecektir dediğimi de yapın grit kumuna versele laga colombine vita yada natural king mineral karışımından alın grpet de var ikisinden birini tercih edin

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
mamaist.comdan d3 alın kanatlı oil marka

asuna1821

Paylaşımcı
dökülen tüylerinin ucunda kan varmıydı fotoğrafı varmı
bunlar birkaç gün önceki bir günde dökülenler. bugün dün dökülen tüylerinde yok kanat altında da kan yok ama bir tanesinde vardı. Bu kanlı tüy kafesin demirine sıkışmıştı o gün evde yoktuk çırpındığını düşündük

Ekli dosyalar

asuna1821

Paylaşımcı
grit kumu yeme katmayın dibe çöker sürekli yeminin yanında bulunsun illaki yiyecektir dediğimi de yapın grit kumuna versele laga colombine vita yada natural king mineral karışımından alın grpet de var ikisinden birini tercih edin
Tamamdır sipariş edicem

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
her hafta temizliyorum beyaz sirke ile hangisi daha iyidir
virkon s tamamen evcil hayvanlar için üretilmiştir insanlar içinde uygundur 1 lt ye 5 gr önerilen şeklidir kuşlarda ve hayvanlarda etkili çoğu virüsü mantarı bakteriyi yok eder ben şöyle yapıyorum 2 buçuk litre su hazırlıyorum ilaçlama basınçlı sise var onla kafesini iyice temizliyorum tellerde yapışan dışkılar için iyice citiliyorum bezle sonra 15 dk bekletiyorum ve iyice kuruluyorum kafes bitiyor esyalarda da esyalara tek tek virkonu sıkıyorum ve iyice ovalıyorum onuda 1 saat kurumaya bırakıyorum sonra sudan geçiriyorum kurulayıp kafesine takıyorum

asuna1821

Paylaşımcı
virkon s tamamen evcil hayvanlar için üretilmiştir insanlar içinde uygundur 1 lt ye 5 gr önerilen şeklidir kuşlarda ve hayvanlarda etkili çoğu virüsü mantarı bakteriyi yok eder ben şöyle yapıyorum 2 buçuk litre su hazırlıyorum ilaçlama basınçlı sise var onla kafesini iyice temizliyorum tellerde yapışan dışkılar için iyice citiliyorum bezle sonra 15 dk bekletiyorum ve iyice kuruluyorum kafes bitiyor esyalarda da esyalara tek tek virkonu sıkıyorum ve iyice ovalıyorum onuda 1 saat kurumaya bırakıyorum sonra sudan geçiriyorum kurulayıp kafesine takıyorum
Tamamdır teşekkür ederim :)

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
sonra 500 ml su hazırlıyorum onada 2.5 gr virkon ekliyorum annemin kullandığı fisfisli süpürge var fisfislayarak kusumun bulunduğu heryere sıkıyorum sonra odayı havalandiriyorum bitiyor

Üst Alt