• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Kuşum dışkısı kahverengi ve kanlı

AyşeYılmaz

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Dışkıda yem, kahverengi kanlı dışkı
Muhabbet kuşum 3 yaşında erkek. Gün içinde normale göre az dışkıladı sanırım. Tam uyku saatinde biraz zorlanarak kanlı gibi içinde bir tane sindirilmemiş büyük yem olan bir dışkı yaptı. Sonrasında kahverengi kanlı arası dışkı yaptı. Sonraki 4-5 dışkı normal ancak biraz küçüktü. Genel durumu iştahı keyfi yerindeydi tüm gün. şekilde biraz kanlı sindirilmemiş tek yemin bulunduğu dışkı daha önce iki defa olmuştu. Veteriner probiyotik önermişti. Bu forumdan öğrendim tavsiye edilen probiyotik ve vitaminleri düzenli kullanıyorum. Bir önceki gün, iki haftada bir verdiğim entrobac probiyotiği vermiştim. Ne yapmam gerekiyor bu acil bir durum mu lütfen yardım edin.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

AyşeYılmaz

Yeni Üye
Kafes tabanında görülen sindirilmemiş yemler, oyuncağına yaptığı kur kusması yüzünden. Bu şekilde dışkıladıktan sonra ağzını bir kaç dakika boyunca hızlı hızlı açtı kapattı anlayamadım. Nefes alıp verişi sıkıntılı değil sanırım ben çok endişelendim ondan korktu.

AyşeYılmaz

Yeni Üye
İlk olarak poposunu kontrol ettim. Dışkı yapışıklık kan vs. yok tamamen temiz.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
İlk olarak poposunu kontrol ettim. Dışkı yapışıklık kan vs. yok tamamen temiz.
Merhaba geçmiş olsun
Kabız oldu büyük ihtimalle
3 gün üst üste entrobac probiyotik verin bağırsağı düzenlesin, popoya çok az fucidin krem sürebilirsiniz
Tekrar kan gelirse mutlaka veteriner hekim görmeli

AyşeYılmaz

Yeni Üye
Teşekkür ederim Demet hanım. Dün gece hemen probiyotik verdim. Öğlen saatlerinde temiz su taktım. Akşam ve gece yine probiyotik mi vermem lazım şimdi. Nasıl olacak sekiz saatten fazla durmaması gerekiyor diye biliyorum. Kafeste ne kadar durmalı bu konu hakkında bilgi verebilir misiniz rica etsem.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Teşekkür ederim Demet hanım. Dün gece hemen probiyotik verdim. Öğlen saatlerinde temiz su taktım. Akşam ve gece yine probiyotik mi vermem lazım şimdi. Nasıl olacak sekiz saatten fazla durmaması gerekiyor diye biliyorum. Kafeste ne kadar durmalı bu konu hakkında bilgi verebilir misiniz rica etsem.
Rica ederim
Akşam değilde sabah verin probiyotik max 6/7 saat kalsın taze su ile değiştirin lütfen

AyşeYılmaz

Yeni Üye
Tamamdır o şekilde yapacağım inşallah. Sizce bu durum kabızlık kaynaklı mı? Veterinere girmeye ihtiyaç var mıdır? Aslında hemen götürmek istiyorum ama kuşum insanlar tarafından daha önce sakat bırakılmış. Aşırı korkak bir kuş başka birisinin onu eline aldığı halini düşünemiyorum bile.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Tamamdır o şekilde yapacağım inşallah. Sizce bu durum kabızlık kaynaklı mı? Veterinere girmeye ihtiyaç var mıdır? Aslında hemen götürmek istiyorum ama kuşum insanlar tarafından daha önce sakat bırakılmış. Aşırı korkak bir kuş başka birisinin onu eline aldığı halini düşünemiyorum bile.
Kabızlık ile ilgili ise anüste yada bağırsakta hafif çatlama olur kan sızar devamı gelmez
Yem de var yazmıştınız, o da tahriş etmiş olabilir
Geçici bir durumsa tekrarı olmaz
İç organ hasarı var ise tekrar olur, o zaman veteriner hekim görmeli

Üst Alt