• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum dengede duramıyor

Extreme_MAD

Aktif Üye
Kendini bir yere yaslamadan da uyuyamıyor, o iştahlı kuş şuan çok az yiyor 😭

• Like
Tepkiler: Mad

Doğacı

Eski Forumcu
Sapasağlam kuş bugün dengesini kuramıyor, ishal olmuş durumda. Lütfen yardım edin. Şuan dışkı durumu paylaşamam çünkü taze dışkı yok ama durumu böyle. Ekli dosyayı görüntüle 51618

Merhaba,öncelikle imkan varsa biran önce kanatlı uzmanı vet. hekime götürün. Kuşun birden bire denge problemi yaşaması normal değil,sinirsel bir durum olabilir. Yediği bir şeyden zehirlenmiş olabilir. Felç geçiriyor olabilir. Birçok şey olabilir.
Kuşun kaç gr olduğunu ölçme imkanı varsa yazar mısınız,kuşun göğüs kemiğini kontrol eder misiniz ele belirgin olarak geliyor mu yanlarında et var mı yoksa erimiş mi? Kuş kusuyor mu ? Kusuyorsa kusmuğu ekşi kötü kokulu ve salyalı mı?

3 gün art arda entrobac probiyotik verin,50 ml suya pirinç tanesi kadar ekleyin tahta veya cam kaşıkla karıştırın 8 saat kafeste dursun,içmezse siz iki üç yudum içirin. 3 gün boyunca yenisini yapıp verin. Dışkı düzelirse haftada 1 kez probiyotik verin. Gervit multivitamin 50 ml suya 5 damla ekleyin ve 8 saat dursun içmezse siz içirin biraz.
Yediği yemi kontrol edin bozulmuş mu? Açık yem değil kapalı güvenilir yem kullanın. Boyalı,boyalı ekmekli şekerli yemler vermeyin.
Kafesi,yem kabını suluğu vs. antibakteriyel ürünle temizleyin çamaşır suyu olabilir,iyice durulayın kurutun havalandırın.

Kuşun odasında kirli hava olmasın ve cereyana da maruz kalmasın.

Poposunu biraz zeytinyağı ile temizleyin hafifçe.
Yemeden içmeden kesildiyse elle kursaktan besleme yapılmak zorunda. Bilen birisine besleme yaptırın,açlıktan ölmesin. Yemek yemesine dikkat edin,bu süre zarfında tedavi edilmeli.

Extreme_MAD

Aktif Üye
Çarpma durumu olmadı kemiği ele gelmiyor, kuş kusmuyor, kanatlı hekim etrafta yok entrobac elimde yok sipariş versem kaç günde gelir ? Poposunu temizliyorum. Elle beslemeden ziyade patates vermeyi düşünüyorum.

Extreme_MAD

Aktif Üye
Yemde taze kapalı yem, yavru olduğu için kabuklu ve kabuksuz yem veriyorum

Doğacı

Eski Forumcu
Çarpma durumu olmadı kemiği ele gelmiyor, kuş kusmuyor, kanatlı hekim etrafta yok entrobac elimde yok sipariş versem kaç günde gelir ? Poposunu temizliyorum. Elle beslemeden ziyade patates vermeyi düşünüyorum.
Her zaman patates veremezsiniz ama yem yemiyorsa. Mama ile beslenmesi gerekir. Sitenin sponsoru olan mamaist com dan besleme aparatı,besleme maması ve diğer ürünleri alırsınız. 2-3 güne gelir.

Extreme_MAD

Aktif Üye
Umudum kalmadı kuşun yemek yemeye mecali kalmamış geri geri uçuyor elimden geleni yapmaya çalışıyorum…

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Kuruma varsa arkadaşın dediği gibi besleme yapılması şart size aşağıya link bırakıyorum okuyun ve nerede ikamet ediyorsunuz?

Extreme_MAD

Aktif Üye
Kuruması çok ilerlemiş ne yapabilirim elle besleme aparatının yetişebileceğini sanmıyorum nasıl yedirebilirim

Extreme_MAD

Aktif Üye

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Kuşun ayaklarını çekip ekler misiniz. Denge sorunu kansızlık da olabilir

Üst Alt