• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Kuşum daldarı yedikten sonra tünekten yere düştü ve ötmeye başladı

Pınar1522

Aktif Üye
Baytrilin yan etkisi sinir Sistemini etkilemesi keşke onu vermeseymiş.. Kuşların daha hassas antibiyotik bitiminden sonra 3 gün üst üste tazeleyerek entrobac verirseniz iyi gelir 🌸
Nee? Öyleyse bu beni çok üzer. Vermese miyim yoksa? En yakın egzotik veteriner Kağıthanede... Arabam olmadığı için kuşu toplu taşımada telef etmek istemedim. Ama çoğu vet kuş olduğu için zaten reddetti.

Ayrıca entrobac'ı da hemen temin edeceğim.

Bir de size şunu da danışmak isterim: gittiğim petshoptaki beyefendi kuşum için bir vitamin kompleksi tavsiye etti. Ben de aldım ve içeriğini kontrol ettim. ( Adı goldbird plus) Kuşuma içirdiğimde gerçekten olumlu etkileri oldu. Ayrıca petshop kendisinde bulunmadığını ama eğer temin edebilirsem Vitaform uygulamamı söyledi. Bu ilaç hakkında ne düşünürsünüz? Hiç duydunuz mu? ( Kuşa çok fazla yüklenmemek için böyle bir şeyi almadım. )

Ekli dosyalar

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Nee? Öyleyse bu beni çok üzer. Vermese miyim yoksa? En yakın egzotik veteriner Kağıthanede... Arabam olmadığı için kuşu toplu taşımada telef etmek istemedim. Ama çoğu vet kuş olduğu için zaten reddetti.

Ayrıca entrobac'ı da hemen temin edeceğim.

Bir de size şunu da danışmak isterim: gittiğim petshoptaki beyefendi kuşum için bir vitamin kompleksi tavsiye etti. Ben de aldım ve içeriğini kontrol ettim. ( Adı goldbird plus) Kuşuma içirdiğimde gerçekten olumlu etkileri oldu. Ayrıca petshop kendisinde bulunmadığını ama eğer temin edebilirsem Vitaform uygulamamı söyledi. Bu ilaç hakkında ne düşünürsünüz? Hiç duydunuz mu? ( Kuşa çok fazla yüklenmemek için böyle bir şeyi almadım. )
Vitaform, anti bakteriyel + vitamin kombinasyonu yani soğuk algınlığı, ishal bunlarda iyi gelebiliyor ama denge kaybı gibi semptomlarda antibiyotikle karışım şeklinde kullanılabiliyor

Pınar1522

Aktif Üye
Vitaform, anti bakteriyel + vitamin kombinasyonu yani soğuk algınlığı, ishal bunlarda iyi gelebiliyor ama denge kaybı gibi semptomlarda antibiyotikle karışım şeklinde kullanılabiliyor
Teşekkür ederim. Baytrilden devam mı edeyim? Ama biraz da irkildim açıkçası.

Pınar1522

Aktif Üye
Baytrilin yan etkisi sinir Sistemini etkilemesi keşke onu vermeseymiş.. Kuşların daha hassas antibiyotik bitiminden sonra 3 gün üst üste tazeleyerek entrobac verirseniz iyi gelir 🌸
Teşekkür ederim Burçak Hanım. Dün cevap vermiştim ama galiba gitmemiş. Cevabınızın üzerine çok telaş yapmıştım. Yine de reçete edilen ilacı verdim ve kuşu gözlemlemeye karar verdüm. Kuş bugün yine uykulu. Fakat biraz daha hareketli ve hali daha iyi. Son görüntüsü bu şekilde:

Gözünü daha çok açıyor. (+)
Çevresel uyaranlara daha çok tepki veriyor. (+)
Ayağı daldarıya takılınca artık uçuyor. (+)

Hala tüy kabartıyor. (-)
Halsiz ve uyuklama hali devam ediyor. (-)
Kendisi yem yemiyor. (-)

Ama yine de kafesin dibinde böyle fıtı fıtı dolaşması bile beni çok mutlu etti. ☺

Bir de, yatacak rahat bir yer arıyor, tüneğe hala çıkmadı. Sizce ona şöyle bir salıncak alayım mı? Ya da yuva? Screenshot_2025-08-05-01-19-17-570_trendyol.com-edit.jpgScreenshot_2025-08-05-01-19-17-570_trendyol.com-edit.jpgScreenshot_2025-08-05-01-18-47-000_trendyol.com-edit.jpg Yuvada gözlemleyemem diye almadım.

Son düzenleme: