• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşum çok uyuyor

Mai

Aktif Üye
İyi günler
Sultan papağanım son zamanlarda çok uyuyor
Yemesi içmesi çok iyi haftalık olarak suyuna probiyotik koyuyorum dışkısı da gayet normal ama kafesten çıkardığımda ayağıma oturup uyuyor kafste yemek yemediği zamanlarda da uyuyor
Araştırdığıma göre kilosu biraz fazla(114gram) ve çok az uçuyor bazen zorla uçuruyorum ki biraz spor yapsın
Çok uyuması neyden kaynaklı olabilir

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
İlki uyku düzensizliği ikincisi kuşunuzda bir rahatsızlık bulunmasıdır. İkinci nedeni tespit etmek için şu sorulara yanıt vermek gerekir: Kuşum hem uyukluyor hem tüylerini kabartıyor mu? İştahsızlık var mı? Dışkıda değişiklik var mı? Dışarıya karşı ilgisizlik başladı mı?

Evet kilosu fazla uçma eksersizliği de yapması gerekir...

Kuşunuzun taze dışkı resmini ve kısa bir videosunu rica edelim... (y)

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kuşa yem dışında ne gibi gıdalar veriyorsunuz

Mai

Aktif Üye
İlki uyku düzensizliği ikincisi kuşunuzda bir rahatsızlık bulunmasıdır. İkinci nedeni tespit etmek için şu sorulara yanıt vermek gerekir: Kuşum hem uyukluyor hem tüylerini kabartıyor mu? İştahsızlık var mı? Dışkıda değişiklik var mı? Dışarıya karşı ilgisizlik başladı mı?

Evet kilosu fazla uçma eksersizliği de yapması gerekir...

Kuşunuzun taze dışkı resmini ve kısa bir videosunu rica edelim... (y)
Uyku düzeni genellikle onu 10dan sonra uyanık bırakmamaya çalışıyorum
İştihasızlığı yok ve kilosundan belli olucağı gibi fazlasıyla yiyor
Dışkısı herzaman aynı ve daha önce sormuştum doğalı nadıl olmamlı diye ve kuşumun dışıkısı normal ve sabit
Dışarıya çıkmayı çok seviyor istediğinde de kapıyı işaret bile ediyor

Uçurmaya spor yaptırmaya çalışıyorum
İlginiz için teşekkür ederim

Mai

Aktif Üye
Krakerler kuşlar için zararlıdır vermeyin,kuşun kısa bir videosu ve dışkısını atarsanız daha iyi yardımcı oluruz
Bir kez verdim bi daha da almadım daldarı bulamadığmdan dolayı almıştım bende ona karşıyım ama bazen almak zorunda kalabiliyorum çünkü baya değişkliği seven bi kuş hep kafesinde yemden farklı bişeyleri bulundurmaya çalışıyorum genellikle

Mai

Aktif Üye
Bir kez verdim bi daha da almadım daldarı bulamadığmdan dolayı almıştım bende ona karşıyım ama bazen almak zorunda kalabiliyorum çünkü baya değişkliği seven bi kuş hep kafesinde yemden farklı bişeyleri bulundurmaya çalışıyorum genellikle
Krakerler kuşlar için zararlıdır vermeyin,kuşun kısa bir videosu ve dışkısını atarsanız daha iyi yardımcı oluruz
İlginiz için teşekkür ederim

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Pet shoplardan paket halinde aldığımız ballı krakerler aslında evlerimizin en minik üyeleri için oldukça zararlıdır. Çünkü bayat yemler kullanılarak yapılır, ve bu yemlerin bir arada durması için bal yerine kimyasal maddeler ve tatlandırıcılar kullanılmaktadır. Bunlar da dostlarımızın hayatlarını zamanla riske atacak, hastalıklara sebep olacaktır.

Onun için ballı kraker kuşunuza vermeyin...

Mai

Aktif Üye
Pet shoplardan paket halinde aldığımız ballı krakerler aslında evlerimizin en minik üyeleri için oldukça zararlıdır. Çünkü bayat yemler kullanılarak yapılır, ve bu yemlerin bir arada durması için bal yerine kimyasal maddeler ve tatlandırıcılar kullanılmaktadır. Bunlar da dostlarımızın hayatlarını zamanla riske atacak, hastalıklara sebep olacaktır.

Onun için ballı kraker kuşunuza vermeyin...
Bir daha vermiycem tavsiyeniz için teşekkür ederim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşa diyet ve spor yaptırın ve ayrıca video ekleyin bakalım 👍